Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Είναι κάτι στιγμές...



Εκτός από τις προσωπικές απόψεις για την επικαιρότητα, τα ιστολόγια, όπως είναι ο ελληνικός όρος για τα blogs, καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων, καθώς ο κάθε blogger έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με όποιο θέμα τον συγκινεί... είναι ελεύθερος να δημιουργήσει έναν δικό του 'χώρο' στο διαδίκτυο, όπου θα δημοσιεύει κείμενο, φωτογραφίες και πολυμέσα... Ο γενικός κανόνας των διαδικτυακών μέσων απαιτεί μικρά κείμενα, έτσι ώστε να είναι, γρήγορα, ευκολοδιάβαστα και να περιλαμβάνουν 'συμπυκνωμένη' την είδηση, άποψη... Το http://kartisidea.blogspot.gr/ ναι μεν ακολουθεί πιστά τον γενικό αυτό κανόνα, όμως το συναισθηματικό μας δέσιμο με το αντικείμενο ( karting ) κάποιες φορές δεν μας καθιστά, ακόλουθους των γενικών σύγχρονων κανόνων.
Την Θεσσαλονίκη δεν την έχουμε συνδεδεμένη μέσά μας μόνο ως η 'ερωτικότερη' πόλη της Ελλάδας, αλλά και με το karting... με τον πρόσφατο αγώνα που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο 'Α.Σ.ΠΙΣ.' στην ανανεωμένη πίστά του, στο Νέο Ρύσιο, σε συνδυασμό με τους φίλους, που μας συνδέουν απίστευτες στιγμές!   Αγώνας που ΄μετρούσε' ως τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Karting 2017 και όπως ήταν φυσικό, γινόταν με την έγκριση της Ομοσπονδίας. Έλληνες και Βούλγαροι βρέθηκαν εκεί, διεκδικώντας οι μεν πρώτοι ένα τίτλο και οι 'γείτονες', μία διάκριση και ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσαμε να γράφουμε... και να γράφουμε, όμως ο 'περιοριστικός' κανόνας...; Kι έτσι θα 'κρατήσουμε' τις στιγμές εκείνες που συναισθηματικά σε κάνουν να βλέπεις με καθαρή όραση το μέλλον αυτού του σπόρ.

Γιάννης Ψηφίδης, Νικόλας Ψηφίδης και Κωστής Κυρίτσης... ήταν εκεί! 
 Η πίστα, η Θεσσαλονίκη, η οικογένεια Πολυανίδη... Δίπλα σε αυτό το κόσμημα καρτοδρόμιο του Ρύσιου, ο παππούς σήμερα, Τάκης Πολυανίδης κατασκευάζει στα μέσα των '70 μία μικρή, για τα σημερινά δεδομένα πίστα, εκεί έγινε το 1977, ο πρώτος αγώνας karting εκτός Αθηνών και για πολλά χρόνια εκεί έγιναν, Πρωταθληματικοί αγώνες. Ο Κωστής Κυρίτσης, γνωστός στους Αθηναίους οδηγούς, αφού είναι ο πρώτος οδηγός της συμπρωτεύουσας που κατεβαίνει στον Αγιο Κοσμά, και όχι μόνο εκδηλώνει το σπουδαίο ταλέντό του, αλλά κερδίζει κι όλα. Ο Κωστής, 'δημιουργεί' τον πρώτο πυρήνα ο οδηγών στην Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Μωραιτόπουλος, ο αείμνηστος Τάσος Κυρλαγκίτσης, ο Γιάννης Ψηφίδης, ο Μανώλης Παπαδέλης, ο Δήμος Θωμαίδης,ο Νικόλας Μοσκώφ, ο Γιάννης Μπαλάνος και άλλα παιδιά, είναι παρέα, τότε... Αργότερα, τα παιδιά του Τάκη, Νίκος και ο Αλέκος σε ρόλο μηχανικού του αδελφού του, συνεχίζουν με σειρά Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που 'πηγαίνει στο... Ρύσιο! Ο Νικόλας υπήρξε ένα από το σπουδαιότερα και μεγαλύτερα ταλέντα του karting. Μπαίνοντας στον νέο αιώνα, η οικογένεια Πολυανίδη, επιχειρεί... εγχείρημα 'μέγα', λίγα μέτρα δίπλα από την μικρή πίστα, κατασκευάζει την νέα, μήκους 1261 μέτρων με απίστευτους βοηθητικούς χώρους!

Δημήτρης από το Τάκης (!!!) και Γιώργος Πολυανίδης
Σήμερα, εκεί λοιπόν τα εγγόνια πλέον, Γιώργος και Δημήτρης ( ...από το Τάκης! ), παίρνουν τα πράγματα στα χέριά τους, και είναι οι 'νέοι' οικοδεσπότες, στον ένα και μοναδικό τελικό αγώνα του Κυπέλλου Karting 2017.

Είναι κάτι στιγμές που δεν περιγράφονται, με τις σύγχρονες απαιτήσεις... Οι 'νομοθέτης', 'διαφημιστής', 'μαρκετινγκ μάνατζερ' δεν γνωρίζουν από συναίσθημα!