Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Έλληνες κατακτητές της κεντρικής Ευρώπης...


Διψασμένος για επιτυχία ξεκίνησε ο νεαρός Έλληνας οδηγός karting, Διονύσης Λιβέρης, τον τρίτο γύρο των Πανευρωπαικών αγώνων Rotax που έγιναν με διαφορά μίας εβδομάδας στη Βαρσοβία και στη Βιέννη. Ο Διονύσης που ήρθε κοντά στην κατάκτηση θέσης στο βάθρο στο δεύτερο γύρο των πρωταθλημάτων τον περασμένο μήνα, τόσο στο Euro Trophy στη Σουηδία όσο και στο CEE στην Τσεχία. Όμως παρά το ότι ήταν διαρκώς ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στα προκριματικά και στο πρώτο μισό του κάθε αγώνα, βλάβες στα ηλεκτρονικά του καρτ και ορισμένα ατυχήματα δεν τον άφησαν να δει καν σημαία τερματισμού! Ο Διονύσης αγωνίζεται στην κατηγορία Rotax DD2 με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Bελγική ομάδα Daems Racing. Προπονητής του είναι ο Γιάννη Αντωνιάδη και στηρίζεται από την Εlval με τα σύνθετα υλικά etalbondA2, την ομογενή οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, την ενεργειακή εταιρεία Contour Global και την Chipita-7Days.

Στον αγώνα της Ουγγαρίας ο Διονύσης Λιβέρης αν και είχε την απαιτούμενη 'φόρμα', ήταν ταχύτατος, προβλήματα τον ανάγκασαν να τερματίσει 8ος. Στο Εuro Trophy Kart Rotax που έγινε το Σαββατοκύριακο 4,5 Αυγούστου στο Bruck της Αυστρίας, η χώρα μας αναδείχτηκε με την επιτυχία των οδηγών που προπονούνται από τον Γιάννη Αντωνιάδη. Νικητής στην DD2 αναδείχτηκε ο αυστριακός Daniel Machacek, o περυσινός πρωταθλητής Ευρώπης αυστριακός Constantin Schoell ήρθε τέταρτος και ο μόλις 15 ετών Διονύσης Λιβέρης που ήταν από τους ταχύτερους της διοργάνωσης, ήρθε κι αυτή τη φορά 8ος. Οι Constantin Schoell, Daniel Machacek και ο Διονύσης Λιβέρης προπονούνται τακτικά μαζί τον χειμώνα στις πίστες καρτ της Αττικής και της Καλαμάτας. Συνήθως τους ακολουθούν και επιπλέον αγωνιζόμενοι από την κεντρική Ευρώπη που εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό που επιτρέπει απρόσκοπτη προπόνηση στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Γιάννη Αντωνιάδη.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης ήταν συναθλητής του παγκόσμιου πρωταθλητή F1, Jenson Button στην ομάδα καρτ της CRG. Οι σημερινοί οδηγοί του Αντωνιάδη αγωνίζονται με την ομάδα Daems Racing.