Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Έρχεται από το μέλλον...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

O Αλέξανδρος Ιωάννης Παπαβασιλείου, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 2014 και είναι μαθητής της δευτέρας Δημοτικού και ασχολείται με το karting από την ηλικία των δυόμισι(!!!) ετών. Γεγονός διόλου τυχαίο απ' την στιγμή που ο πατέρας του Βασίλης Παπαβασιλείου δεν είναι απλά ενεργός οδηγός αγώνων karting της κατηγορίας Kz αλλά ένας άνθρωπος που αγαπάει με ξεχωριστό τρόπο το συγκεκριμένο σπορ. Ο Βασίλης εκδηλώνει την αφοσίωσή του στο σπορ με σεβασμό, ηρεμία και ένα ιδιαίτερο προβληματισμό και όραμα για την πορεία στο μέλλον, πως πρέπει απαραίτητα να βρεί και πάλι τον δρόμο της ανάπτυξης και της προσέγγισης από πολύ περισσότερους φίλους!
      

Ο μικρός Αλέξανδρος Ιωάννης τώρα, μετά από μία πολλών μηνών-ετών προετοιμασία-εγκλιματισμό από τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο και φυσικά τον πατέρά του, δηλά-δηλά ετοιμάζεται για το βάπτισμα του πυρός! Η πρόσφατη εμφάνισή-προπόνηση στην ''πρωταθληματική'' πίστα των Αφιδνών, έδειξε πως είναι έτοιμος! Κινήθηκε σβέλτα και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έδειξε το πόσο πολύ έχει δουλέψει και ότι θα αποτελέσει για την κατηγορία Micro (Rotax) ή Μίνι (60) θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος!

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος που είναι τεχνικός αγώνων karting απο το 2000 είναι δημιουργός της ομάδας Νitro Racing Team και αντιπρόσωπος των CKR Go Kart, ασχολείται γενικά με τους αγωνες καρτ απο το 1989. Είναι γιός του αείμνηστου Πάνου Παναγιωτόπουλου που αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του karting στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς ως οδηγός, μηχανικός με σπουδαία συνδικαλιστική δράση. Επανερχόμενοι στον Γιώργο, ο οποίος διατηρεί μία εξαιρετική ομάδα, με ένα απίστευτα ήρεμο χαρακτήρα, που σε αυτήν κυριολεξία ο οδηγός απολαβαίνει την οδήγηση χωρίς να τον πλημμυρίζει το άγχος του ανταγωνισμού. Ο Μικρός Aλέξανδρος Ιωάννης αποτελεί το τέλειο-σωστό παράδειγμα της δουλειάς του.


Η γνώση του και η εμπειρία του Γιώργου Παναγιωτόπουλου και ιδιαίτερα η ξεχωριστή αντίληψή του για το karting, έχει γίνει στόχος πολλών φίλων του σπορ με την συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μαζί με τον Αλέξανδρο Ιωάννη στην πίστα των Αφιδνών, βρέθηκε και ο κατά περίπου τριάντα χρόνια μεγαλύτερός του, ομόσταυλος οδηγός στην CKR Go Kart, Λουκάς Αρμάος που προετοιμάζεται κι αυτός με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο για την φετινή αγωνιστική σαιζόν. Όχι στην... στην Mini με τον Αλέξανδρο αλλά στην Senior!