Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ασκείται μαζί το παιδί και οι γονείς!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο αθλητισμός είναι η πολύτιμη πολιτισμική κληρονομιά που προσφερε στην ανθρωποτητα η ελληνική αρχαιότητα.


Η αθλητική παράδοση συντηρήθηκε και συντηρείται από τα ήθη και τα έθιμα κάθε λαού που η διαφορετικότητά του ισορροπείται αρμονικά στο μέγιστο βαθμό, κάθε τετραετία στο πανσπερμικό ραντεβού των Ολυμπιακών αγώνων.



Φυσικό και λογικό επακόλουθο παρουσιαζεται στον σύγχρονο αθλητισμό η προσαρμογή νέων δράσεων που εξαρτώνται από την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και την ποθητή αναζήτηση του ανθρώπου προς νέα αγωνιστικά ενδιαφέροντα. Τα 30 και πλέον αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε ενδιαφέρον αθλητού, θεατή, τηλεθεατή σε όλο τον πλανήτη.


Ένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα που έχει τις ρίζες του βαθιά από τα προϊστορικά χρόνια αποτελεί η σκοποβολή. Η σκοποβολή είναι από τα κλασικά Ολυμπιακά αθλήματα, διεξήχθει για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 1896. Στις αρχές των '30 το άθλημα της σκοποβολής αποκτά το θεσμικό του όργανο, έτσι ώστε τα σωματεία που ασκούσαν το συγκεκριμένο άθλημα, οι αθλητές και η διάδοσή του, να αποκτήσει μία αρχή, όπου κανόνες και κανονισμοί να του προσδώσουν την ανάλογη αξία.



Η σκοποβολή προσφέρει στον αθλούμενο, μεγάλες συγκινήσεις και ξεχωριστή ικανοποίηση. Παράλληλα διαμορφώνει την προσωπικότητα του ατόμου και το καθιστά αυστηρά υπεύθυνο ως προς την ασφάλεια της χρήσης του μέσου του αθλήματος αλλά και την κοινωνική διαφύλαξη και της αξίας της σκοποβολής ως Ολυμπιακό άθλημα και μόνο!




Αναζητώντας την απτή λύση για να προβεί κάποιος να κάνει το πρώτο βήμα στην σκοποβολή στην Ελλάδα οι επιλογές μπορεί να είναι πολλές πλην όμως απαιτείται έρευνα και συστάσεις! Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος ΕΛΙΤ που ιδρύθηκε το 2012, είναι αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Αθλητισμού και μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και συγκεντρώνει την επιλογή στον στόχο! Σοβαρά διοικητικά στελέχη, εξαιρετικοί εκπαιδευτές που πέρα από την διάδοση του αθλήματος σε υποδέχονται σε ένα κλειστό σύγχρονο σκοπευτήριο που ο χώρος παραπέμπει σε ευρωπαϊκό κολέγιο, παρά σε ελληνικό αθλητικό κέντρο.


Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν πως στη σύγχρονη κοινωνία, αθλητισμός - άσκηση και παιδί πηγαίνουν μαζί. Αυτό συμβαίνει διότι τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην ενασχόληση τους με διάφορες μορφές αθλητικής δραστηριότητας ή άσκησης καθώς μέσα από αυτές έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν κάνοντας νέους φίλους αλλά και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθηση τους μέσα από την επίτευξη μικρών και μεγάλων στόχων. Από την άλλη πλευρά, ο γονείς επιδιώκουν την εμπλοκή των παιδιών τους με τον αθλητισμό και την άσκηση καθώς αυτός είναι ένας εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος ώστε τα παιδιά τους να παραμένουν απασχολημένα και ενεργά. Η σκοποβολή που δεν έχει όριο ηλικίας στην άθληση και μπορεί να ασκείται παιδί και γονείς μαζί, παράλληλα αποτελεί μία σπουδαία επιλογή που συνδυάζοντάς με το γνωστικό επιτελείο και περιβαλλοντικό χώρο του Αθλητικού Σκοπευτικού Όμιλος ΕΛΙΤ αποτελεί μία ξεχωριστή οικογενειακή εμπειρία!

Φωτογραφίες από την δράση του elitshootingclub.gr