Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Το Πανελλήνιο είναι αλλιώς...


Ένα χρόνο ακριβώς, από τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, έχουμε να δούμε αγώνα karting στην πίστα των Αφιδνών. Πέρσι τέτοια εποχή είχε γίνει ο τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. Kαι τώρα την ερχόμενη Κυριακή στις 10:00, στο Κartodromo θα διεξαχθεί ο 3ος Γύρος του φετινού Πρωταθλήματος. Θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα γίνει την φετινή χρονιά στην πιο 'οικεία' πίστα των οδηγών στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει ο 4ος και τελευταίος στις 25 Νοεμβρίου που θα 'κλείσει' και την αγωνιστική φετινή σαιζόν.

Αγωνιστικά οι οδηγοί έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα με ώρες δοκιμών και προπονήσεων ειδικά τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα και καθημερινά την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα. Σε συνδυασμό με το ανοικτό μαθηματικά κάθε βαθμολογικό ενδεχόμενο, η τελική πρώτη θέση είναι ανοικτή κι έτσι το ενδιαφέρον μεγάλο. Ένα ακόμα στοιχείο που αυξάνει το ενδιαφέρον είναι ο αριθμός συμμετεχόντων που απ'την στιγμή που στις κατηγορίες θα έχουμε οκτώ συμμετέχοντες και πάνω, η βαθμολογία ανάλογα με την θέση σε ημιτελικούς, τελικό θα είναι ολόκληρη και όχι το 50% που ήταν στους αγώνες φέτος αφού δεν συγκέντρωναν την απαιτούμενη σύμφωνα με τον κανονισμό παρουσία οδηγών. Να σημειώσουμε εδώ πως ακόμα δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές για τον αριθμό συμμετεχόντων.



Οι διεκδικητές των τίτλων θα είναι εκεί πάντως, την Κυριακή. Από την κατηγορία mini, όπου ο Γιώργος Καφαντάρης και ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου έχοντας διαφορά μόλις 4 βαθμών, 86-82 και με το προηγούμενο των σπουδαίων εμφανίσεων και έντονου και 'καθαρού' συναγωνισμού έχοντας από μία νίκη, σε Μέγαρα ο πρώτος και Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος ανεβάζουν το ενδιαφέρον στο 'κόκκινο'. Ο Πατρινός Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, με 47 βαθμούς είναι μεν τρίτος και μακριά, έχει όμως μαθηματικές ελπίδες.


Στην ηλικιακή κλάση της mini 8-10, ο Γιώργος Καφαντάρης προηγείται εδώ με διαφορά των Βασίλη Αποστολίδη και Γιώργου Ντεντόπουλου, 77-55-45. Μπορεί εδώ να έχουμε σημαντική διαφορά μεταξύ του προηγούμενού στην βαθμολογία όμως οι άλλοι μικροί προέρχονται από σπουδαίες εμφανίσεις, Κυπελλούχος 2018 ο Βασίλης (... ωραία λάθος ως προς το Αλέξανδρος αλλά κι πατέρας δε συμμετέχει άλλωστε με έντονη την αγονία και το άγχος)  και εξαιρετικός ο Γιώργος στο IAME International Final 2018 και σε συνδυασμό με το μαθηματικό ενδεχόμενο που είναι ανοικτό, έχουμε κι εδώ ενδιαφέρον.


Στην κατηγορία senior οι Ανδρέας Βαρσάμης και Στράτος Γαλανόπουλος έχουν μεν 8.5 βαθμούς διαφορά (48.5-40) αλλά μπορεί να νην τους δούμε μαζί στην πίστα. Ο Στράτος είναι εγχειρισμένος, έχει δηλώσει συμμετοχή και θα δοκιμάσει αν μπορεί να οδηγήσει την τελευταία στιγμή. Του ευχόμαστε να είναι σιδερένιος και να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο την αποκατάσταση της υγείας του... Αν δεν συμμετέχει, σε συνδυασμό με το ότι δεν θα πάρουν μέρος και οι 'βόρειοι' 3ος-4ος (Από 31 βαθμούς), Πάρης Τζελέπης που υπηρετεί την θητεία του και ο Κυπελλούχος της κατηγορίας 2018, Αργύρης Φυδανάκης, ο Ανδρέας Βαρσάμης θα είναι ήδη Πρωταθλητής, τερματίζοντας απλά !


Οι ομόσταυλοι, Άννα Μαρία Φλώρου και Βασίλης Κακουλίδης, με 24-23 βαθμούς θα δώσουν μία οικογενειακή λοιπόν μάχη για Έπαθλο της κατηγορίας club. H Άννα Μαρία ήταν δεύτερη στο βάθρο του αγώνα του Κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη και δε Βασίλης επιστρέφει μετά από απουσία μηνών. Ο τρίτος στην μέχρι στιγμής βαθμολογία, με 19 βαθμούς, οδηγός από την Κατερίνη, Κώστας Παπαδόπουλος δεν θα συμμετέχει.


Κωνσταντίνος Κομνηνός με 49.5 έχει δημιουργήσει μία διαφορά από τον Στυλιανό Πετρίση (34) στην κατηγορία junior και στον αγώνα αυτό καθώς και στο τελευταίο του Πανελληνίου τα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε αυτούς. Ο Ανδρέας Σπανός (28), έχει την φόρα, έχει δουλέψει σκληρά και θα έχει ρόλο στο παιχνίδι του βάθρου. Οι Γιάννης Θεολόγος Ντάφος, Ανδρέας Δεβετζόγλου, Γιάννης Λάντζης (Κυπελλούχος 2018) και Λάζαρος Ουγιάρογλου (Φιναλίστ του Κυπέλλου 2018) δεν είναι απλοί παρατηρητές, είναι οδηγοί νικητές, ανεξάρτητα την παρούσα βαθμολογική κατάστασή τους. Κατηγορία που μόνή της θα γέμιζε το Κartodromo... το ποιος απ'όλους αυτούς τους εξαιρετικούς οδηγούς θα 'στρίψει' πρώτος στην 'Κ1', είναι μία δύσκολη εξίσωση. Την Κυριακή, η λύση!

Έχετε πολλούς λόγους για να έρθετε την Κυριακή στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, στις Αφίδνες στην πίστα Kartodromo. Oι καιρικές συνθήκες θα είναι τέλειες έτσι ώστε να ευχαριστηθείτε ένα αγώνα που οι οδηγοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν το προτελευταίο βήμα για φθάσουν πίο κοντά στον τίτλο. Το ενδιαφέρον, μεγάλο και το θέαμα μοναδικό. Μην το χάσετε!

Kυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 / Ωρα: 10:00
Αφίδνες / Καπανδρίτι: Πίστα Kartodromo
3ο Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018
Διοργάνωση: A.Λ.Α. / Artemis Auto Club
Kαιρικές Συνθήκες: 17 βαθμοί με ήλιο και λίγη συννεφιά 
Αποτελέσματα: https://www.omae-live.gr/