Αρετή Πετρίση, Πόπη Ντέκα, Γιώτα Σαγανά, Ελένη Σωτηροπούλου, Δήμητρα Δούκα, Μαίρη Ντάρσυ, Χριστίνα Λάντζη και Αλεξάνδρα Δεβετζόγλου. Δεξιά η Πρόεδρος της ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. Φωτεινή Ψαράκου της οποίας το σωματείο διοργανώνει τους αγώνες καρτ στην Αθήνα.
Δεν είναι ότι δεν μας αγαπάει κανείς άλλος εκτός από τη μητέραμας. Δεν είναι ότι ο πατέρας μας αγαπάει ή μας νοιάζεται λιγότερο ή ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι μέσα και έξω από την οικογένεια που δεν θέλουν τίποτα άλλο εκτός από το καλό μας. Απλά -όπως και να το κάνουμε- σαν την μαμά... δεν έχει. Μάνα είναι μόνο μία, γιατί...Μάνα είναι μόνο μία, γιατί μόνο η μητέρα σου ξέρει ποιο ακριβώς νούμερο παπούτσι φοράς, ποια μπλούζα σου πάει και ποια δεν σε κολακεύει καθόλου. Μόνο η μητέρα σου ξέρει ποια εμβόλια δεν έχεις κάνει, ποιες αρρώστιες δεν έχεις περάσει και ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες σου σε κάθε περίσταση...
Την δεκαετία των '90, υιοθετήθηκαν και στην χώρα μας, στους αγώνες καρτ 'μικρές' κατηγορίες. Τα παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών μπορούσαν πλέον να συμμετέχουν σε αγώνες. Η 'αλλαγή' επιφέρει σε πρώτο βαθμό την σπουδαιότητα του ότι τα παιδιά διαμορφώνονται στις πίστες, μαθαίνουν αποκτώντας, νοοτροπία υπεύθυνου, σωστού και ταχύτατου οδηγού αγώνων. Τάκης Καϊτατζής, οι Νίκος και Βασίλης Ζάχος είναι οδηγοί που γαλουχήθηκαν απ'αυτό τον κανόνα και διέπρεψαν (πουν) στους αγώνες αυτοκινήτου μετά την θήτευσε τους στους αγώνες καρτ!
Εκτός λοιπόν από τον κάθε πατέρα στον πολυσύνθετο ρόλο του μάνατζερ, μηχανικού, χρονομέτρη... 'χορηγού' στην πίστα τους νεαρούς πιλότους τους συνοδεύουν και οι μητέρες τους. Και ο ρόλος τους ξεπερνάει τις 'τυπικές' διαμορφωμένες υποχρεώσεις. Μαθαίνουν τους χρόνους που πρέπει να 'γυρνούν' στις πίστες τα παιδιά τους, τις γόμες των ελαστικών, την απόδοση των κινητήρων... συμπληρώνοντας έτσι την φροντίδα τους με την ενδυμασία του 'πιλότου'!
Μάνα είναι μόνο μία, γιατί...για όλα τα παρά πάνω αλλά και γιατί ομορφαίνει και δίνει στην πίστα με την παρουσία της τη ζεστασιά και την αγάπη που έχει ανάγκη ένα ανταγωνιστικό σπορ ώστε να κρατά τους τόνους χαμηλά και τις σχέσεις των παιδιών σε υψηλή ανθρώπινη-φιλική, αξιοπρέπεια!
|