Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Οι οδηγοί οικοδεσπότες...


Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018, που έγινε στη Θεσσαλονίκη είχε μία πολλαπλή σημασία για την ιστορία που διαμορφώνετε για το σπορ. Εκτός το ότι ήταν ο πρώτος αγώνας πρωταθληματικός αγώνας μετά από εννιά χρόνια στην συγκεκριμένη πίστα, εκτός από την προσπάθεια όλων των τοπικών, ανθρώπων, στελεχών και παραγόντων να γίνει όσο το δυνατό καλύτερος αγώνας... Η ιστορία θα γράψει πως ο αγώνας ήταν επιτυχημένος και για τον λόγο πως δώδεκα οδηγοί από την Θεσσαλονίκη, ήταν εκεί. Μέρος του σύγχρονου πυρήνα οδηγών της συμπρωτεύουσας. Αυτοί λοιπόν μαζί με όλους τους θεσμικούς οικοδεσπότες είναι αυτοί που συμβάλουν στην διατήρηση και στην εκ νέου εξάπλωση του karting στη Βόρεια Ελλάδα... Τιμή σε αυτούς τους πρωταγωνιστές, οι οδηγοί είναι πάντα και μόνο αυτοί..! Οι οδηγοί οικοδεσπότες...


Νίκος Αλεξάνδου / 42 / Mini
Γεννημένος τον Ιανουάριο του '09, ο Νικόλας με 'μέντορά' του στο karting τον Αλέκο Πολιανίδη, έχοντας μόλις τον τρίτό του αγώνα στο παλμάρές του στν 'έδρά' του ήταν εξαιρετικός. Τερματισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία mini. Mε υποδειγματική μεθοδικότητα, ξεκίνησε από το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά βελτιώνοντας σιγά σιγά και δοκιμασία, δοκιμασία την απόδοσή του για να φτάσει στον τελικό αποτέλεσμα που τον έστειλε και στο βάθρο στην δεύτερη θέση της ηλικιακής κλάσης, mini B! 


Στέφανος Σταμπολίεβ / 520 / Mini
Διανύοντας την 'βρεφική' του περίοδο στο karting, αφού πριν τέσσερις μήνες άρχισε να 'διαβάζει' τις πίστες... πήρε το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες στην Ελλάδα, στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου. Παρουσίασε ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα σταθερότητάς κρατώντας πάντα τα 'κεκτημένα' κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν θα αργήσει δουλεύοντας με τον Γιώργο Κοσμόπουλο να έρθει κι ταχύτητα και να αναδειχτούν οι σπουδαίες δυνατότητες που έχει!


Δημήτρης Γκόνος / 32 / Mini
Τον ενθουσιώδη και χαρούμενο χαρακτήρα του εντεκάχρονου πλέον Δημήτρη τον γνωρίσαμε πέρσι στο Πανελλήνιο Κύπελλο Karting, που διοργανώθηκε στην πίστα Drivpark και έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Η συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος ήταν η δεύτερη επίσημη παρουσία του σε ανάλογη διοργάνωση. Ο μαθητής της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού, έδειξε πως και ως 'μαθητής' της Cosmosrally Kart Academy βελτιώνετε συνεχώς!


Λάζαρος Ουγιάρογλου / 420 / Junior
Τον συναντήσαμε πέρσι στην ίδια πίστα, στο Κύπελλο Κarting 2017 στην κατηγορία mini. Έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει τον αγώνα αλλά ήταν άτυχος. Με την Cosmosrally Kart Academy δουλεύει συστηματικά και πλέον στην junior κατηγορία συμμετείχε στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην 'έδρά' του. Γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 2006, ο νεαρός πιλότος που ξεκίνησε τους αγώνες το '16 άρχισε την προσπάθειά με σύνεση, απέναντι στους 'έμπειρους' αντιπάλους του οπό την Αθήνα, που ήδη είχαν πάρει μέρος και στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα, στην πρεμιέρα του Εθνικού Θεσμού. Τελική του κατάληξη η τέταρτη θέση.


Πάρης Γκανατσούλης / 151 / Senior
Δύο, τρεις γραμμές χώριζαν τον νεαρό οδηγό που έχει ξεκινήσει τους αγώνες καρτ από το '10, από τους ταχύτερους στη κατηγορία. Κινήθηκε γρήγορα και ήταν μέσα στο 'παιχνίδι' του βάθρου όμως δεν τα κατάφερε, αφήνοντας όμως εξαιρετική εντύπωση, Μαθητής της πρώτης λυκείου ο οδηγός της Cosmosrally Kart Academy, γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 2002, είναι φανερό πως στους επόμενους αγώνες που θα γίνουν στην πίστα Drivepark, ένας γαι το Rotax Max Challenge και τoυ Κυπέλλου 2018 ο Πάρης θα είναι από τους υπολογίσιμους οδηγούς στην κατηγορία!


Μάκης Σώης / 123 / Senior
Από τον Σεπτέμβριο του 2015 και στο Rotax Max Challenge κάνει την πρώτή του εμφάνιση σε αγώνα karting ο Μάκης. Iατρός Ακτινολόγος Διαγνώστης στο επάγγελμα, ξεκλέβεται λίγο χρόνο προκειμένου να προπονηθεί με την Cosmosrally Kart Academy και να ετοιμαστεί για τους αγώνες. Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κι από την στιγμή που γινόταν στην Θεσσαλονίκη, ήταν ευκαιρία. Συμμετείχε και διακρίθηκε κατόπιν μίας αξιοπρεπέστατης και 'σβέλτης' εμφάνισης.


Πάρης Τσελέπης /195 / Senior
Ο εικοσιτριάχρονος οδηγός της Cosmosrally Kart Academy που ξεκίνησε τους αγώνες karting από το Rotax Max Challenge το 2010, 'εκδήλωσε' το ταλέντό του στη πίστα... Ο δεύτερος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting θα μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμή του όχι γιατί έγινε στη πόλή του πάντως! Στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές του αγώνα 'γράφει' τον πρώτο χρόνο και το ίδιο κάνει και στα επίσημα δοκιμαστικά! Ξεκινά πρώτος τον πρώτο ημιτελικό τον κερδίζει καθώς και τον δεύτερο! Και ενώ ως αποδεδειγμένα το πρώτο φαβορί, έχοντας και την πρώτη θέση εκκίνησης στον τελικό ο κινητήρας του δεν πήρε εμπρός ποτέ! Κι έτσι έμεινε με τον 'τίτλο' του πιο άτυχου του αγώνα. Κρίμα...


Αργύρης Φυδανάκης / 7 / Senior
Στην ίδια πίστα, πριν λίγους μήνες ο σαραντάχρονος οδηγός 'αρχίζει' την καριέρά του στο karting, με τον αγώνα του Κυπέλλου '17. Με την Cosmosrally Kart Academy 'δοκιμάστηκε' με επιτυχία στην ίδια πίστα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα απέναντι στους Στράτο Γαλανόπουλο και Ανδρέα Βαρσάμη από την Αθήνα που φιλοδοξούν για τον τίτλο της κατηγορίας. Μετά την ατυχία του Πάρη Τσελέπη, σήκωσε το βάρος όλης της ομάδας και πάλεψε στον τελικό. Ήταν τελικά τρίτος, θέση που του πρόσφερε την άνοδό του στο βάθρο!



Μάκης Μουστάκας / 22 / Club
Το 2013 από το Rotax Max Challenge αρχίζει το όμορφο 'ταξίδι' του στους αγώνες karting, πέρσι συμμετέχει στον αγώνα του Κυπέλλου και φέτος δίνει το παρόν στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Γεννημένος τον Μάιο του 1981, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και το ίδια παρουσίασε και στον αγώνα στην Drivepark στην κατηγορία club. Yπό τις οδηγίες και την τεχνική επιμέλεια του Αλέκου Πολιανίδη και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του, ο Μάκης ανέβηκε στο βάθρο και μάλιστα στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης!



Νίκος Σαλπικίδης / 98 / Senior
Ξεκίνησε τους αγώνες το 2016 από το Rotax Max Challenge σε αγώνα στην Καλαμάτα και είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του '88. Με την Cosmosrally Kart Academy συμμετέχει σε αγώνες karting κι έτσι στην πίστα Drivepark στην κατηγορία senior μετά από αρκετές μέρες προετοιμασίας βρέθηκε στην σχάρα εκκίνησης του δεύτερου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του Εθνικού μας Θεσμού.Στο τέλος βρέθηκε στην πέμπτη θέση, βελτιώνοντας την προσπάθειά του από σκέλος σε σκέλος! 


Κώστας Παπαδόπουλος / 33 / Club
Φοιτητής στο ΤΕΙ Κοζάνης στο τμήμα Μηχανολόγων Αυτοκινήτου, στα είκοσί του χρόνια ο Κώστας, συνδυάζει τις σπουδές του με το χόμπι του. Αφού το karting δεν είναι μόνο σχολείο υψηλής τεχνικής στην οδήγηση αλλά προσφέρει και την ανάλογη αναζήτηση σε άπειρους τομείς έτσι ώστε να κινείτε σωστά στην πίστα. Οδηγός της Cosmosrally Kart Academy συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνες karting πέρσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Σπάρτη. Στον αγώνα τώρα στην Drivepark του Πανελληνίου στην κατηγορία club ήταν ταχύτερος των αντιπάλων του, έχοντας τον ταχύτερο γύρο, όμως στην διάρκεια του ήταν άτυχος και τερμάτισε στην πέμπτη θέση.