Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μικροί πιλότοι που αναδεικνύουν την Ελλάδα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Οι διεθνείς διακρίσεις των μικρών ελλήνων στο δύσκολο παγκόσμιο στερέωμα του karting διαδέχονται η μία την άλλη. Τα παιδιά τιμούν ως κανένας άλλος με την προσπάθειά τους τα ελληνικά χρώματα, αντιμετωπόζοντας δύσκολους αντιπάλους. Η αποσταση απο την κορυφή πλέον έχει μικρύνει στο ελάχιστο! 

Αντίθετα από αυτό η απόσταση με το ενδιαφέρον της πολιτείας και με την ιδιαίτερη ευαισθησία που εκφράζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και οι δορυφορικοί φορείς του για το ελληνικό motorsport, είναι τεράστια! Μηδενικό ενδιαφέρον... 

Αντίθετα η ψυχή των μικρών πιλότων, η δυναμική των γονιών και το ενδιαφέρον ιδιωτικών φορέων, καθηλώνουν με τις ενέργειες και την υποστήριξή τους κάθε δήθεν πολιτική έκφραση αναπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι έλληνες πιλότοι. Στην κατηγορία mini ο ούτε καν' δέκα ετών Ιάσονας Κοσμόπουλος και η αδελφή του Νεφέλη, μόλις έντεκα στην κατηγορία Mini/Junior που συμμετείχαν στον κορυφαίο Παγκόσμιο θεσμό ''Trofeo Andrea Margutti'' που διεξήχθει στη πίστα South Garda Karting στο Lonato της Ιταλίας που λάμβαναν μέρος  240 οδηγοί από όλο τον κόσμο!

Οι γονείς των παιδιών, Μαρία και Γιώργος που γαλαντόμοι στην αθλητική μεταλαμπάδευση έχουν διαμορφώσει παιδιά με σπάνια παιδεία, γνωρίζοντας τους ότι στο σπορ που συμμετέχουν οι δυσκολίες είναι μεγάλες και η προσπάθειά για την διάκριση τεράστια ειδικά όταν αντιμετοπίζου αθλητές από χώρες με προηγμένο motorsport.

Όμως χωρίς το ιδιωτικό ενδιαφέρον, ενδιαφέρον που ουσιαστικά αποτελεί στοιχείο αναγνώρισης μίας προσπάθειας παιδιών που έχουν μάθει να τιμούν την ελληνική σημαία και ανά πάσα στιγμή την ξεδιπλώνουν από τις αποσκευές τους πανηγυρίζοντας για την επιτυχία τους! Η Apifon λοιπόν μία εταιρία τεχνολογίας που αναπτύσσει υπηρεσίες business messaging and mobile marketing εκτιμώντας όλα τα προηγούμενα αποτελεί τον μεγάλο χορηγό στο Παγκόσμιο ταξίδι αυτών των παιδιών-οδηγών ανάδειξης της ελληνικής δυναμικής.




Και οι μικροί πιλότοι ο Ιάσονας και η Νεφέλη Κοσμόπουλου (223) με γνωμονα την αμοιβαία συνεργασία οδηγησαν στις κατηγορίες τους φλερτάροντας με το πρώτο σκαλί του βάθρου! Ο μικρός με το 626 καρτ (Βλ.:Φωτ.) και τα ''Αpifon'' λογότυπα να κάνουν τον γύρο του κόσμου αφού στην σειρά του είχε τον πρώτο χρόνο για να υποχωρήσει μετά από διάφορες ατυχίες στις πίσω θέσεις του τελικού. Η Νεφέλη έγραψε μία ίσως πρωτόγνωρη ιστορία για ελληνίδα οδηγό αγώνων karting τερματίζοντας στην δεύτερη θέση μεταξύ των γυναικών που έλαβαν μέρος στην κατηγορία της!

Το ταξίδι αυτό, των μικρών πιλότων συνεχίζετε, κάτι μας λέει πως είμαστε μόλις στην αρχή! Οι εκπλήξεις έχονται!