Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το τελευταίο 'ναι' το κράτησα για μένα!


​Σ​ε νέα εξελιγμένη μορφή η προπαγάνδα, η εξουσιαστική άγνοια​ μεν αλλά δυ​νατ​ή δε... οι λίγοι να κατανικούν το πνεύμα των πολλών... όλα έχουν ένα σκοπό... και τα παπαγαλάκια ξέρουν καλά το ρόλο τους... πια παπαγαλάκια ; Tο ένα! Αυτό το μόνο του... που μετά την απίστευτα επιτυχημένη σχεδιαστικά χρονιά​ που διανύουμε, άρχισε να ιχνογραφεί και την επόμενη! Όπως το δελτίο επικινδυνότητας στη ζούγκλα του Αμαζονίου : Ψηλό παπαγαλάκι κυκλοφορεί ελεύθερο και σχεδιάζει, προγραμματίζει την επόμενη χρονιά... To karting σε κίνδυνο! Οδηγοί, γονείς και κηδεμόνες ψηφίστε: 'Όχι'. Κι αν δεν αντιδράσετε, μην ανησυχήσετε... 'Ναι' θα είναι!
Ναι, στο πρόγραμμα εξπρές, που σε τέσσερις μήνες θα κληθείτε να καταβάλετε τον προϋπολογισμό που λογικά θα μπορούσε να είχε μοιραστεί σε βάθος επτά-οκτώ μηνών. Ναι, στη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων... 
Ναι, στο πρόγραμμα αγώνων σε πίστες που ο πυρήνας των οδηγών δε θα 'κατοικεί' εκεί... ( Βλέπε: Σπάρτη, Καλαμάτα ή Σπάρτη, Πάτρα, η Σπάρτη, Θεσσαλονίκη...και ίσως βάλουμε και Σέρρες  ). 
Ναι, σε πίστες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές εξοπλισμού που θέτει η Ομοσπονδία... και καλά αυτό είναι καθαρά θέμα 'εξυπηρέτησης'...Το σοβαρό το ότι δεν πληρούν του κανόνες ασφαλείας!

Ναι, στη από το παράθυρο είσοδο στελεχών που στο παρελθόν είχαν διδάξει, πως μεροληπτούν οι διοργανωτές υπέρ συγκεκριμένων αγωνιζομένων και σήμερα αυτοί έρχονται να κουνήσουν δάκτυλο στον από όλους κοινής αποδοχής, αλυτάρχη, Στέλιο Καγιάφα...

Ναι, σε νέους θεσμούς... ναι, χωρίς να έχουν κάνει κάτι, να έχουν δημιουργήσει, να έχουν προσπαθήσει, να έχουν σκεφτεί ( ...εδώ γελάμε! ) πως κάτι νέο χρειάζεται οδηγούς! Πρώτα μεθοδεύουμε την αύξηση του ενεργού δυναμικού και κατόπιν πάμε... Δεν προσπαθούμε να θίξουμε τον ένα ή τον άλλο θεσμό άμεσα κι ακόμα έμμεσα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προκειμένω να από το ίδιο οδηγικό δυναμικό να αντλήσουμε συμμετοχές ​για κάτι νέο! 
Ναι, στην αλλαγή ​κανονισμών 'μεσούσης' της αγωνιστικής σαιζόν για να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένους σκοπούς.

 Ναι, στην αυστηρότητα και στη λύση των πειθαρχικών παραπτωμάτων στα γραφεία από ανθρώπους που ναι μεν δεν γνωρίζουν από karting, κι αυτό δεν είναι μεμπτό, όμως 'παπαγαλίζουν' στο facebook πριν τις εκδικάσεις, εκδικάσεις που η ετυμηγορία τους είναι κωμική! Κωμική γιατί τα παραπεμπτικά, που απ' στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί δεν 'μυρίζουν' από καρτ, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη απόφασή τους... Ε, λοιπόν τα παραπεμπτικά είναι 'συνταγές' εξουδετέρωσης... Τίποτα δεν τεκμηριώνουν δεν δίνουν σαφή εικόνα των 'συμβάντων'! 
Ναι, στις προσφυγές σε ανώτερα όργανα, αφού αυτοί οι ίδιοι 'τιτιβιστες-πειθαρχικοί' παράγοντες, με τις αποφάσεις τους, οδηγούν εκεί το σπορ!

Ναι, στους φωστήρες της επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, όπου δεν μπορούν να διακρίνουν την ελληνική σημαία σε διεθνείς αγώνες, που συμμετέχουν δύο Έλληνες αθλητές και αυτοί επιμένουν... Ένας είναι! Αυτό ξεπερνά κάθε όριο ηθικής.

Και το τελευταίο 'Ναι', το κράτησα για μένα... Ναι λοιπόν κύριοι, όταν βλέπω την εικόνα αυτή που συνοδεύει το κείμενο αυτό, όταν ο Στέλιος δίνει το 'σύνθημα' να ορμήσουν στην 'κ1' τα δεκάχρονα μωρά, όταν ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης είναι στον 'πόντο' επί δέκα γύρους, όταν ο Φώτης κατεβαίνει με 135+ στη 'Βαλβολάιν'... κάτι μοναδικό νιώθω, πως η ζωή δεν... έρχεται με νόημα. Πρέπει να εφεύρουμε εμείς το νόημα και μετά να... ξεχάσουμε ότι το έχουμε εφεύρει. Και να το αγαπάμε υπηρετώντας το! Αυτό είναι το karting... Αν δεν σας λέει κάτι αυτό, μην το πλησιάζετε...

Πέτρος Καστορίνης