Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Το χρονικό της κοροϊδίας


To χρονικό μίας απίστευτης κοροϊδίας εις βάρος του karting και των ανθρώπων που το παρακολουθούν, που συμμετέχουν και πληρώνουν. H O.Μ.Α.Ε. με εκφραστή τον ίδιο της το Πρόεδρο, Δημήτρη Μιχελακάκη ο οποίος προέρχεται και από τον χώρο του karting, δυστυχώς ενεργεί με τρόπο που φανερώνει την ανεπάρκειά της. Παίρνοντας τα γεγονότα με την σειρά, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου είχαμε την πρεμιέρα στην πίστα Kartodromo του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018, αγώνας που τελικά δεν έγινε για τους 'γνωστούς' λόγους. Oι ιδιοκτήτρια εταιρεία της πίστας, κατέφυγε στην δικαιοσύνη προκειμένου να επαναλειτουργήσει, έτσι ώστε να συνεχιστούν εκεί οι φετινές δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί. Σύνολο εννιά αγώνες! Οι οδηγοί και οι ομάδες που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη πίστα προετοιμαζόμενοι για τους θεσμούς του '18,'έκαψαν' λάστιχα, ξόδεψαν... Το τελευταίο δίμηνο πριν την αναβληθείσα πρεμιέρα του Πρωταθλήματος ο τζίρος που υπολογίζεται πως έγινε από τις προπονήσεις εκεί αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Από αυτά μεγάλο ποσοστό, καθαρό χρήμα πήγε στο ταμείο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Kartodromo από την είσπραξη ενοικίου της πίστας κάθε καρτ που είναι 25 ευρώ, καθώς και του μεγάλου μέρους των ελαστικών που η ίδια (!!!) διαχειρίζεται-διαθέτει. Μεταξύ όλων αυτών των οδηγών που συμμετείχαν στην χειμερινή προετοιμασία είναι και οι οδηγοί του Επάθλου Rotax Max Challenge... Στην εν λόγω πίστα είναι προγραμματισμένη για τις 11 Μαρτίου και η πρεμιέρα του συγκεκριμένου θεσμού. Περιμένοντας την απόφαση των δικαστηρίων για το αν θα επιτραπεί και πάλι η χρήση του Kartodromo και οι οδηγοί που θα είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν το 'Rotax', νιώθουν στον αέρα! Παρά την φανερή 'αρνητική' στάση της Ομοσπονδίας, η Rotax Hellas, ενεργεί άμεσα και εξασφαλίζει την πίστα των Μεγάρων. Η Ομοσπονδία προφανώς αιφνιδιάζεται, κυκλοφορούν φήμες για το ότι οι σχέσεις της με τον ιδιοκτήτη δεν είναι και οι καλύτερες, παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μιχελακάκης πηγαίνει προσωπικά χθες (Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου) για αυτοψία. Ελέγχει την πίστα karting των Μεγάρων και καταλήγει σε σειρά από διορθώσεις-βελτιώσεις, τις καταγράφει και τις στέλνει στους διοργανωτές. Την ίδια μέρα, καλούνται (Δεν εκλήθη ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Rotax Hellas) στην Oμοσπονδία οι αντιπρόσωποι-ομαδάρχες προκειμένου να ενημερωθούν για την μέχρι εκείνη την στιγμή, κατάσταση. Ο Παναγιώτης Σιδέρης εξηγεί για την προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Kartodromo στην δικαιοσύνη και την αναμονή της απόφασης (;), ενώ για την μεταφορά της πρεμιέρας του Rotax Max Challenge επικαλείται σωστά τον κανονισμό, που δεν επιτρέπει αλλαγή 'έδρας' του αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα! Την επομένη, σήμερα δηλαδή ο υπογράφων επικοινωνεί με τον Αντιπρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε., Νίκο Πασαλή που τον διαβεβαιώνει πως ο πρώτος αγώνας του Rotax Max Challenge θα γίνει πίστα των Μεγάρων, κανονικά στην ημερομηνία που είναι προγραμματισμένος, την επόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου...
Θα ήταν λογικό να διακόψουμε εδώ, όμως αυτό το 'τα συμπεράσματα δικά σας' σε ένα blog που δεν ασκεί ρεπορτάζ μόνο... αλλά δεν φοβάται να γράψει την αλήθεια, δεν μας εκφράζει... οπότε:
Τι επιδιώκει ο Πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης...;
Μήπως με τη λίστα επισκευών-βελτιώσεων της πίστας και από την άλλη με την άσχετη δίχως λόγο ενημέρωση των αντιπρόσωπων-ομαδαρχών προκαλείται άσκοπη καθυστέρηση και μόνον; Έτσι κι αλλιώς με την αυτοψία του και την ενημέρωση των διοργανωτών 'επικύρωσε' την πίστα που θα γίνει ο αγώνας. Το αυτονόητο που θα ήταν, να ανακοινώσει τα Μέγαρα, έτσι ώστε να απαλύνει την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τους συμμετέχοντες, έστω και μία ώρα! Κι όταν με το καλό 'νόμιμα' ανοίξει τις πόρτες το Kartodromo... Nα επιστρέψουν οι αγώνες εκεί! Χωρίς την πίστα των Αφιδνών... το karting θα ζήσει μία από τις δυσκολότερες εποχές του! Ας ελπίσουμε πως οι πρωτοβουλίες πλέον των Νίκου Πασαλή και Πάνου Σιδέρη έχουν να κάνουν με την κατάσταση μέθης που έχουν επιφέρει οι χειρισμοί του Δημήτρη Μιχελακάκη στο karting. Ελπίζουμε πως γνωρίζουν οι 300.000 ευρώ, που έχουν ήδη βάλει οι γονείς και οι οδηγοί είναι ποσό που δεν σηκώνει χειρισμούς της πλάκας... Απαιτεί σοβαρότητα!

Πέτρος Καστορίνης