Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

To karting 'αναζητά' σοβαρό θεσμικό όργανο...


Επιτέλους έχουμε αγώνα... Η καλή μας Ομοσπονδία, βρήκε αυτό που έψαχνε κι έτσι βαδίζουμε για την πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting 2018. H ιστορική λέσχη A.Λ.Α... Ναι λέσχη(!!!) έτσι την γνωρίσαμε το 1975, όταν στην Αστυδάμαντος η Καίτη και ο 'Ίκαρος' μας υποδέχτηκαν για να τους ενημερώσουμε για τους αγώνες karting... και κατόπιν ξεκίνησαν να διοργανώνουν αγώνες... Όλοι μαζί οι αείμνηστοι Καίτη, 'Ικαρος', Αλέκος Καρποδίνης και τα νέα παιδιά τότε και φίλοι Πέτρος Παπαδόπουλος, Θύμιος Τσαμτσούρης, Νίκος Κόγιας, Θανάσης Ζάχος και αργότερα ο Τόλης Πάλας. Η ιστορία του karting στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την Α.Λ.Α. καθώς τότε ο Νέστορας Χιωτίδης μας είχε αρνηθεί ως πρόεδρος της Π.Α.Λ.Α.Σ να διοργανώσει αγώνες. Έτσι λοιπόν και σήμερα, ο ρόλος της είναι σημαντικός. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ο ρόλος του σωματείου Joker-Artemis Auto Club ως συνδιοργανωτή... Αλλά ας αφήσουμε την μουρμούρα... περί των σωματείων που η ιστορία τους είναι πολύ μικρή, μη συγκρίσιμη με καμία από τις λέσχες της εποχής. Ας πάμε στο Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ... Ανακοίνωση του αγώνα τρεις μέρες πριν την λήξη των συμμετοχών... Και δήλωση συμμετοχής με το νέο σωστό μεν, πολύπλοκο δε σύστημα, για την αρχή. Παγκόσμιο ρεκόρ αργοπορίας από την Επ.Α. για την ανακοίνωση του πρώτου αγώνα, παγκόσμιο ρεκόρ, χρόνου λήξης των συμμετοχών... Αν αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρνητικά, κύριοι του υπογείου του ποδηλατοδρομίου, για το karting τότε τι είναι..;; Είστε ανίκανοι, 'θάβετε' τον Εθνικό θεσμό υπέρ των εμπορικών! Κοροϊδεύετε παιδιά μικρά που συμμετέχουν και έχουν αγαπήσει το karting, αδιαφορείτε για τους γονείς που πληρώνουν για να 'κακαρίζετε' εσείς πως έχετε 'πλούσια' mini κατηγορία και εξαιρετική junior... Η ευθύνη πλέον δεν βαραίνει την Επ.Α., την κωμική μήνες τώρα επιτροπή karting βαραίνει... και τα έντεκα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε.! Επιτέλους ένας από αυτούς δεν έχει διαπιστώσει τα αυτονόητα; Ένας που να τιμά την εκλογή του, την θέσή του...;
To ρεπορτάζ τρέχει... κι εμείς είμαστε εκεί, στις πίστες! Οι αντιπρόσωποι-ομαδάρχες μας δήλωσαν για το πως θα 'κατεβάσουν' τις ομάδες τους στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018:  


Chatzis Racing Team
Κώστας Χατζής
Mini: 2
Junior: 1
Senior: -
ΚΖ: -
Club: -

Η Chatzis Racing Team θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018 στην κατηγορία mini με τους Χρήστο Χατζή και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο. Στην junior o Γιάννη Λάντζη στην πιο ενδιαφέρουσα από ότι δείχνουν οι 'ενδιαφερόμενοι' θα προσπαθήσει απέναντι στους συναθλητές του από την mini του '16 και τους περσινούς, για το καλύτερο.



Speed Force Racing
Tάσος Τσερανίδης
Mini: 6
Junior: 1
Senior: -
ΚΖ: -
Club: 2

Η ομάδα, που εδρεύει στη πίστα Speed Force στην Βάρη αποτελεί τα τελευταία χρόνια το 'φυτώριο' της mini κατηγορίας, οπότε δεν είναι έκπληξη η παρουσία της με πέντε (!!!) πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς! Οι Βασίλης Μαλάμης, Νικόλας Φραγκάκης, Βασίλης Κακουλίδης και οι αδελφοί Γιάννης και Φιλίπ Καράς θα πλαισιώσουν τον παλιό Μάριο Αγγελόπουλο (Πρωταθλητής 2016) στην κατηγορία mini. O Κωνσταντίνος Κομνηνός εθνικός πρωταθλητής στη junior θα υπερασπιστεί τον τίτλό του στη ίδια κατηγορία υπό την καθοδήγηση του Τάσου Τσερανίδη. Την ομάδα, την πολυπρόσωπη από εννιά (!!!) οδηγούς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συμπληρώνουν στην club οι Περικλής Παίζης και η Rachael May  



Athens Kart Shop (Ι.Α.Μ.Ε.)
Kώστας Μιχαλόπουλος
Mini: 2
Junior: -
Senior: 2
ΚΖ: -
Club: -

Η Athens Kart Shop έχοντας αυξημένες για το 2018 υποχρεώσεις ένεκα του 'δικού' της θεσμού (ΙΑΜΕ series Greece 2018), περιορίζει την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με τη 'εθνική' Πατρών... τους αδελφούς Ντεντόπουλου, Βαγγέλη (Πρωταθλητή mini B 2017) και Γιώργο θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα mini. Οι προαχθέντες στην senior Γιάννης Καρδαμάκης και Γιώργος Πλούμος, για μία ακόμα χρονιά δηλώνουν την πίστή τους και στον Εθνικό θεσμό! Ερωτηματικά τοποθετεί ο ίδιος ο 'ομαδάρχης' στην παρουσία στο Πανελλήνιο στην senior του Αλέξανδρου Ντάρσυ και Δημήτρη Παπαναστασίου και στην mini του Χρήστου Καραβαγγέλη.

     
GSR Galatsis Sotiris Racing
Σωτήρης Γαλάτσης
Mini: 2
Junior: -
Senior: -
ΚΖ: -
Club: 1

H νεοσύστατη ομάδα του Σωτήρη Γαλάτση (GSR) θα δηλώσει 'παρών' στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σε δύο κατηγορίες. Στην mini με τους Τάσο Μπίλια και Ranny David ενώ στην club θα 'παίξει' ο Νίκος Δριμαλλίτης.


Galaxy motorsports
Σταύρος Γρυλάκης
Mini: 2
Junior: 2
Senior: 1
ΚΖ: -
Club: -

Νέα σε όλά της η Galaxy motorsports του Σταύρου Γρυλάκη, kart Parolin, πλέον και με νέο, νεανικό ενθουσιασμό από την ομάδα. Το μόνο που έμεινε, η εμπειρία! Παρακαταθήκη του παρόντος Γιώργου Γρυλάκη... Στην mini λοιπόν θα έχει στο Πανελλήνιο η Galaxi motorsport τους Βασίλη Αποστολίδη, Αλέξανδρο Παπαευθυμίου στην mini, τον νεοφερμένο Στυλιανό Πετρίση με τον Ανδρέα Δεβετζόγλου στην junior και τον Ανδρέα Βαρσαμή στην senior. Eρωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Φώτη Σωτηρόπουλου στην Kz2.


Ray motorsport
Γιάννης Αντωνιάδης
Mini: 1
Junior: 1
Senior: -
ΚΖ: -
Club: -

Mε δύο οδηγούς θα εμφανιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018, η Ray motorsport του Γιάννη Αντωνιάδη. Στην κατηγορία mini θα οδηγήσει ο Γιώργος Καφαντάρης και στην jvnior ο Γιώργος Μπερσής


Zahos Praga Karting
Nίκος Ζάχος
Mini: 1
Junior: 2
Senior: -
ΚΖ: -
Club: -

Η πολυνίκης ομάδα του 2017, με τον Ανδρέα Σπανό στην κατηγορία mini, με Πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία καθώς και τελική του επικράτηση στο Έπαθλο, Rotax Max Challenge καθώς και τον τρίτο του Πανελληνίου, Γιάννη Θεολόγο Ντάφο θα πάρει μέρος στην κατηγορία junior αφού και οι δύο 'προήχθησαν' ηλικιακά. Ο Γιώργος Καμπύλης που ΄μένει' στην μικρή κατηγορία θα υπερασπιστεί σε αυτήν το τίτλο της Zahos Praga Karting...


PRT Motorsport
Γιώργος Πολυχρονίδης
Mini: -
Junior: -
Senior: 1
ΚΖ: -
Club: -

Μόνο με μία συμμετοχή θα λάβει μέρος η PRT Motorsport στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018. O Λαρισαίος οδηγός Θανάσης Χούρλιας (Κυπελλούχος Ελλάδας 2017) θα δοκιμάσει την τύχή του στην διεκδίκηση τoυ τίτλου της κατηγορίας senior.


Zorri Motorsport BirelArt
Στάθης Ξηνταβελώνης
Mini: 1
Junior: -
Senior: -
ΚΖ: -
Club: -

Ο νεαρός οδηγός από την Καλαμάτα Γιάννης Ζησιμόπουλος θα εκπροσωπήσει στην κατηγορία mini την Zorri Motorsport BirelArt. Υπό την καθοδηγήσει του Στάθη Ξηνταβελώνη, ο οδηγός που παρουσίασε σπουδαία εξέλιξη πέρσι, φιλοδοξεί για το καλύτερο το '18!

Από την Θεσσαλονίκη, που ξαφνικά ο ρυθμιστικός της ρόλος για τον αριθμό συμμετοχών αρέσει στους Αθηναίους θεσμικούς και μη παράγοντες και άρχισαν να 'ερωτοτροπούν' με τον ομαδάρχη, Γιώργο Κοσμόπουλο έτσι ώστε να κατεβάσει την ομάδά του στην πρεμιέρα του Πανελληνίου... Αγνοώντας το ότι πέρσι δύο φορές που ήρθαν στην Αθήνα και κατηγορίες-αγώνες δεν έγιναν. Κανείς δεν προβληματίζεται για τα εγκλήματα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος των οδηγών... και στην προκειμένη χωρίς την παραμικρή ευθύνη του παλιού οδηγού που έχει αναστήσει μαζί με την οικογένεια Πολιανίδη το karting στην Συμπρωτεύουσα! Οπότε τι... τι; και; πως; Να προβλέψουμε... Σε επικοινωνία με τον Γιώργο Κοσμόπουλο μας είπε πως είναι δύσκολο να μας πει αν και ναι, πόσες συμμετοχές μπορεί να φέρει στην Αθήνα... Οπότε κρατάμε αυτές!