Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μικροί υπέροχοι, μεγάλοι οδηγοί...!



Στην πρεμιέρα του Rotax Max Challenge Hellas 2018 στα Μέγαρα μπορεί το ενδιαφέρον να συγκέντρωνε η κατηγορία DD2, η κορυφαία αγωνιστικά κατηγορία όλων των θεσμών που γίνονται στην Ελλάδα... όμως την παράσταση έκλεψε στην κυριολεξία η νεοσύστατη Mini Max! Eκτός από την άνετη επικράτηση του Χρήστου Οικονόμου που περιόρισε το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση στην μεγάλη και διτάχυτη κατηγορία η Mini Max είχε μεν να παραθέσει, πέντε μόνο συμμετέχοντες, αλλά... Πέντε που στην κυριολεξία έπαιξαν για την πρώτη θέση! Από τον πρώτο ημιτελικό, τον δεύτερο και τον τελικό η πρώτη θέση άλλαζε σχεδόν ανά γύρο! Κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών ψηλά και τα παιδιά πρωταγωνιστές εισέπραξαν όλα το χειροκρότημα!


Στενή σχέση με το βάθρο...
Ήταν να μην αποκτήσει στενή σχέση με το βάθρο, ο Πατρινός οδηγός. Στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει για πρώτη φορά, από το 2016, που συμμετέχει στους αγώνες, ήταν δεύτερος στην mini. Στην πρεμιέρα του Rotax Max Challenge Hellas 2018 γίνετε ο πρώτος νικητής της Mini Max, κατηγορίας που 'πρωτοδιοργανώνετε' στην χώρά μας. Η καρό σημαία ταξίδεψε στην Πάτρα...


Και στο τέλος μίλησε η εμπειρία...
Ο έμπειρος οδηγός της κατηγορίας εμφανίστηκε στην πίστα το Σάββατο πριν τον αγώνα, έβαλε το κεφάλι κάτω και οδήγησε με στόχο την πρώτη θέση. Σε όλες τις σειρές πέρασε από όλες τις θέσεις... πρώτος, δεύτερος, τρίτος... μάλιστα σε ένα από τους δύο ημιτελικούς εγκατέλειψε... Τελικά η προσπάθειά του ανταμείφθηκε παρά τις ατυχίες του με την δεύτερη θέση!


Σε γνωστούς ρυθμούς...
Έχει ξεκινήσει τους αγώνες από το 2016 και πέρσι έκανε μία σπουδαία χρονιά στο Rotax Max Challenge Hellas στην κατηγορία Micro. Φέτος δοκιμάζει την τύχή του στον πρώτο αγώνα της Mini Max, στην πίστα που γνωρίζει καλά... Και πράγματι ο Γιώργος Καλιφατίδης, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2006 ήταν εξαιρετικός, οδήγησε γρήγορα και σωστά... όμως όπως γράψαμε και πιο πάνω, οι κοινές δυνατότητες των οδηγών, συμμετεχόντων στην κατηγορία έκαναν το αποτέλεσμα 'Ρώσικη Ρουλέτα', οπότε και η τρίτη θέση, φαντάζει ως πρώτη!


Τους κοίταξε στα μάτια...
Ο μικρότερος ηλικιακά της κατηγορίας, γεννημένος το 2008, έκανε τον σπουδαιότερο αγώνα της μικρής του ιστορίας, που αρχίζει ουσιαστικά τώρα... Μία ιστορία που τον βάζει απέναντι και ίσια από τους αντιπάλους του αφού ήταν κι αυτός συμμέτοχος στο παιχνίδι της 'Ρώσικης Ρουλέτας'. Διεκδίκησε μέχρι τέλους την νίκη, βρέθηκε δύο φορές 'μπροστά' στον τελικό, πέρασε από όλες τις θέσεις όπως όλοι οι συμμετέχοντες και τελικά ήταν τέταρτος...


Γρηγόρης και γρήγορος από σκέλος σε σκέλος...
Γεννημένος τον Αύγουστο του 2007, ο Γρηγόρης ουσιαστικά εξελίχθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. Από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τον πρώτο, δεύτερο ημιτελικό καθώς και στον τελικό γινόταν όλο και καλύτερος, γρηγορότερος με αποτέλεσμα να είναι κι αυτός πρωταγωνιστής στο όμορφο παιχνίδι που έστησαν όλοι τους σε αυτή την κατηγορία.