Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αποκαλύπτει το μέλλον, σήμερα!


Γεννημένος τέλη Αυγούστου του 2005, ο Στυλιανός Πετρίσης σε ηλικία έξι χρονών ξεκινά την ενασχόλησή του με το karting. H εκπαίδευσή του... που αλλού, στην Ακαδημία του Γιώργου Λαζαράκου. Απόφοιτος πλέον αρχίζει δειλά, δειλά να συμμετέχει σε διάφορες αγωνιστικέ εκδηλώσεις, όπως time attact όπου με Rotax micro, διακρίνετε και παράλληλα φανερώνει την σωστή του εκπαίδευση και το πλούσιο ταλέντό του. Το Rotax Max Challenge του 2015, ξεκινά με τον πρώτο γύρο να διοργανώνετε στο Kartodromo...η σπουδαία καριέρα του πιλότου Στυλιανού Πετρίση μόλις αρχίζει... καθώς και η 'γνωριμία' του με το βάθρο! Είναι δεύτερος στη κατηγορία micro! H επόμενη χρονιά είναι γεμάτη διακρίσεις και βάθρα με αποκορύφωμα την νίκή του στο P.i.C.K.. Το 2017, ανεβαίνει και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Πάτρα και γίνετε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει δύο συνεχόμενα στην ίδια κατηγορία! Το '17 συμπληρώνετε με τον πρώτο Εθνικό τίτλο, αφού στην Θεσσαλονίκη στέφετε Κυπελλούχος Ελλάδας στην mini. Την χρονιά που διανύουμε τον βρίσκουμε πλέον στην Junior κατηγορία και την τεχνική και αγωνιστική ευθύνη έχει η ομάδα Galaxy Motorsports της οικογένειας Γρυλάκη.

Αγαπημένη λεκτική αντίδραση ;
'...never give up...'

Μεγαλύτερο ταλέντο που έχεις ;
'Nα κινούμε με την ίδια άνεση, σε χαμηλές θερμοκρασίες ή βροχή και να έχω υψηλή απόδοση...'

Το μεγαλύτερο ταλέντο που θα ήθελες να έχεις ;
'...Νιώθω πως δεν μου λείπει κάτι αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου με συνεχή προπόνηση...'
Τι σε συναρπάζει ;
'...Όταν κινούμε οριακά με την αδρεναλίνη στο...κόκκινο!...'

Πως ηρεμείς ;
'...Σκέφτομαι πάντα θετικά, απομονώνομαι και κάνω πάντα αυτό...'

Ποιες προλήψεις έχεις ;
'...Δεν πιστεύω στις προλήψεις αλλά στην θετική ενέργεια... Έτσι ζω και ζει το οικογενειακό μου περιβάλλον...'

Το νόημα της ζωής για σένα ;
'...Να ζούμε την κάθε στιγμή στο έπακρο και να αισθανόμαστε επαρκείς...'

Αγαπημένος προορισμός ;
'...Λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, η Πάτρα και στην πλατεία Γεωργίου να έχει 'στηθεί΄η πίστα! Πάτρα και P.i.C.K. αγαπημένό μου ταξίδι και αγώνας!...'

Βάλε έναν τίτλο στη συνέντευξη ;
'...Το μέλλον του karting, είναι εδώ...'
Σαφώς και δεν θα μπορούσε να είναι αλλού, είναι στις μικρές κατηγορίες, είναι στα παιδιά που σιγά, σιγά γίνονται πιλότοι, είναι στους νέους που σκέπτονται λογικά και με καθαρό μυαλό κι έρχονται με φόρα να διδάξουν και να αλλάξουν την νοοτροπία που κρατάει το Ελληνικό karting πίσω! ...Π.Κ.

Πειρασμός για σένα είναι ;
'...Να γίνομαι μέσα από την δουλειά στην πίστα ταχύτερος και ευρύτερα στην κοινωνία να είμαι σωστός απέναντι στους συνανθρώπους μου...'

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν, σε ποια εποχή θα ήθελες να βρεθείς ;
'...Στην εποχή του Αyrton Senna...'

Ποια ανάμνηση σε γαληνεύει ;
'... P.i.C.K. 2016, πρώτή μου σημαία, πρώτή μου νίκη...'

Θέμα συζήτησης που απεχθάνεσαι ;
'...Τις πολιτικές...'

Θέμα συζήτησης που ξεχνιέσαι και μπορείς να συζητάς για ώρες ;
'...Karting, F1 και Moto GP...'

Τι σου αρέσει σου αρέσει στo karting ;
'...Tαχύτητα και ο 'κοντός' συναγωνισμός...'
Τι δεν σου αρέσει στην karting ;
'...Οι γονείς που ζουν με την εντύπωση πως συμμετέχουν αυτοί στον αγώνα και δημιουργούν προβλήματα...'

H παρουσία του Στυλιανού Πετρίση, στους φετινούς θεσμούς, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Italian American Motor Engineering Series Hellas συνδυάστηκε με δύο σοβαρές αλλαγές, δύσκολες που απαιτούν χρόνο προσαρμογής. Η πρώτη πως πλέον 'ανήκει' στην κατηγορία junior με ότι σημαίνει η μετάβαση από τους 12, 13 στους 25 συν ίππους... Αν συνδυαστεί αυτό με τα βάρη διαπιστώνουμε πως ένα παιδάκι από την mini από την μία στιγμή στην άλλη γίνετε οδηγός! Οδηγός αγώνων που 'στρίβει' την πίστα σχεδόν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. Το ταλέντο του Στυλιανού προβάλει... και πρόβλημα, ουδέν! Η επόμενη σημαντική αλλαγή, η 'μεταγραφή' του από τον Κώστα Χατζή στην ομάδα Galaxy Motorsports. Ο χαρακτήρας του... του προσάπτει ένα ακόμα υπέρ. Η προσαρμογή και η συνεργασία με τους ανθρώπους της νέας του ομάδας είναι άμεση και άψογη! Ο Στυλιανός Πετρίσης είναι ένας νέος ταλαντούχος οδηγός σε κερδίζει όταν τον βλέπεις μέσα στην πίστα με το ταλέντό του και την υψηλή τεχνική του μα και έξω απ'αυτήν με τον εξαιρετικό χαρακτήρά του!