Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ασκήσεις ονείρων...


O ειδικός τύπος στην Ελλάδα και η επαφή που δημιουργεί με τον αναγνώστη έχει να κάνει με τις ανάγκες τις σημερινής κοινωνίας. Ο κόσμος χρειάζεται κάτι, όχι μόνο σωματικό, που να στοχεύει στη δύναμη, στην εκτόνωση αλλά και συνειρμικά να τον 'ταξιδεύει'. Να τον κάνει κυριολεκτικά 'κάτοχο' του ονείρού του και υποσυνείδητα να μην νιώθει μειονεκτικά σε όποιο σενάριο.

Το περιοδικό '4τροχοί' και οι άνθρωποί του, γενιές και γενιές πίσω, το έχουν καταφέρει αυτό. Μας έχουν 'ταξιδέψει' μαγικά σε όλες τις πίστες του κόσμου, έχουμε 'οδηγήσει' μαζί τους απίστευτα ονειρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα κι έχουμε 'στρίψει' γραμμωτά και τέζα την Eau Rouge! Γιατί να νιώσει ο αναγνώστης μειονεκτικά απέναντι σε αυτά...; Mα γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με φανταστικά σενάρια, αλλά με μία πραγματικότητα. Το όνειρο λοιπόν είναι απτό, γλυκό και εύκολο...

Οι ευκολίες που μας παρέχονται σήμερα, μας έχουν πείσει πλέον πως τα όνειρα είναι ευκολότερα πραγματοποιήσιμα. Δεν θα αναφερθούμε σε παράδειγμα θα το παραθέσουμε, 'αντιγραφή' από το περιοδικό '4τροχοί', τεύχος Μαΐου '18, σελ.: 138-139, σε κείμενο του Στράτη Χατζηπαναγιώτου...Πως είναι το όνειρο από πραγματικό σενάριο:

Το karting, με τη φιλοσοφία μιας χώρας με προηγμένο motorsport, εκπαιδεύει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Όλα τα παιδιά θέλουν να μοιάσουν στον Μαξ Φερστάπεν, που κατάφερε να γίνει ο 'Δράκος Πολεμιστής'. Γιατί συμβολίζει τη νίκη του πνεύματος πάνω στο σώμα. Φυσικά, για τα παιδιά παίζει ρόλο και ο εντυπωσιακός τρόπος οδήγησης... Αλλά, το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Ένα μάθημα πρέπει να είναι και διασκέδαση...! Και ο Στράτης παραθέτει το παράδειγμα, πως η πραγματικότητα ξεπερνά φαντασία και όνειρα...

Ο Στράτης σε ένα αντάμωμα με τον εαυτό του και των σκέψεων του, αντάμωμα ψυχής και νου, την αγάπη του για το motorsport και το πόσο διαφορετικοί θα ήταν όλοι σε αυτό τον χώρο αν το είχαν γνώριζαν από τα επτά, οκτώ χρόνιά τους... 'Υιοθετεί' ως '4τροχοί', επικοινωνιακά στα μέσα του '17, τον εννιάχρονο οδηγό αγώνων karting της κατηγορίας mini, Aλέξανδο Παπαευθυμίου. Πιστεύοντας ότι η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα του εμπιστεύεται το σήμα, '4Τ'. Λογότυπο ιστορικό που λίγοι οδηγοί έχουν 'τολμήσει' να το ράψουν στη φόρμά τους ή να το φέρουν στο μέσο που συμμετείχαν στους αγώνες.

Αρχίζοντας ουσιαστικά από τα μέσα της αγωνιστικής σαιζόν της περσινής χρονιάς, ο οδηγός των '4Τ', καταλήγει τρίτος στην τελική βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος'17 και παράλληλα στέφετε Κυπελλούχος στην κατηγορία mini Β. Το 2018 ξεκινά με την δεύτερη θέση στην κατηγορία mini, στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα και την πρώτη στον δεύτερο που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Έτσι ο νεαρός πιλότος έδειξε πως εκτιμά με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη που του έδειξαν για το οδηγικό του ταλέντο, την σπουδαία εξέλιξή του, την παρακαταθήκη όλων αυτών στο μέλλον του ως οδηγού αγώνων.

Το γράψιμο και η ζωγραφική είναι ένα απεγκλωβισμός και ξαλάφρωμα ψυχής. Είναι το εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από τη μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας. Και ο Στράτης δεν περιορίζετε σε απλά και επιφανειακά, αλλά αναζητά παράγοντες ρέουσας ζωής από διαφοροποιήσεις ευαισθησίας.

Ως παλιός και έμπειρος οδηγός αγώνων και κορυφαίος δημοσιογράφος πιστεύει πως η κρίση μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά. Άνοιγμα στη σκέψη και στη δημιουργία. Μέσα από την οδηγική τέχνη του οδηγού του, Αλέξανδρου Παπαευθυμίου και των άλλων παιδιών-πιλότων, γράφει και εξωτερικεύει τη συσσωρευμένη ανησυχία του, δηλώνει 'παρών' και διαδραματίζει κοινωνικοπολιτικό ρόλο... Γιατί το παράδειγμα: 'Ασκήσεις Ακριβείας', που θα διαβάσετε στο περιοδικό '4τροχοί', είναι πραγματικό!

Ονειρευτείτε ελεύθερα!