Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Sutuko για τον Δημήτρη...


Όσα γίνονται στο karting είναι ανεξάρτητα σε αναντιστοιχία με οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην στην Ελλάδα. Προφανώς και η οικονομική κρίση είναι ένας λόγος για να 'ξεφουσκώσει', προφανώς και δεν μπορείς να έχεις τόσο 'ακριβές' συμμετοχές όπως είχες πριν από δέκα χρόνια. Αλλά αυτό ισχύει γενικότερα. Το karting προσβλήθηκε σε πρώτο χρόνο απ'αυτό. Όμως ο γενικότερος οικονομικός 'τζίρος' παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και ορισμένοι ομαδάρχες, αντιπρόσωποι μας επιβεβαίωσαν στο ότι παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Οι συμμετοχές στους αγώνες σταδιακά παρουσιάζουν αντίθετη εικόνα. Όσο κι αν προσπάθεια της Ομοσπονδίας πέρσι να αναδείξει ως επιτυχία των στελεχών της μία πλασματική άνοδο... Εν τούτοις αποκαλύφθηκε η παραπλανήσει καθώς η στερούμενη οράματος για το σημαντικό γεννητικό υλικό που παρουσιάζει το karting ως προς το μέλλον του motorsport στον τόπό μας, από τον προερχόμενο από αυτό υπέρ πρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε. και της επιτροπής Karting και ίσως, 'αύριο' και της Επ.Α., Δημήτρη Μιχελακάκη. Φυσικά τα στελέχη που τον πλαισίωναν και πλαισιώνουν σήμερα συμβουλευτικά δεν έδειξαν ικανότητες ούτε καν για τον σημερινό τους 'ιδιωτικό' ρόλο.

Η λογική επιβάλει, προβληματισμό, εκτίμηση, συζήτηση, ιδέες, σχεδιασμό, εφαρμογή με στόχο προσελκύσει όχι μόνο συμμετοχές αλλά και θεατές έτσι ώστε το karting αποκτήσει ταυτότητα προϊόντος που αύριο θα μπορεί να εξαργυρωθεί στη διαφημιστική αγορά. Και για να προλάβουμε τις Κάσσάνδρες θα τους παραθέσουμε το P.i.C.K. και το υπερ κέρδος προβολής που αποκομίζουν οι διοργανωτές του από το karting. Στην Ελλάδα ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για να δικαιολογήσουμε το ότι δεν κάνουμε τίποτα... αντί να 'ψαχτούμε' αν έχουμε την ικανότητα να κάνουμε κάτι ή ακόμα χειρότερα την αξιοπρέπεια να δεχτούμε πως αποτύχαμε...

Αλήθεια μετά από τους σαθρούς παραπλανητικούς αριθμούς για την περσινή αγωνιστική σαιζόν του karting, που μόνο 'εισπρακτικά' είχαν νόημα, η Ομοσπονδία δεν έβαλε μία γραμμή σε λευκή σελίδα, έτσι ώστε να πει κάτι έκανα. Πώς αφιέρωσα ένα λεπτό... από το πολύτιμο χρόνό μου που χρειάζομαι για να διοικήσω με επιτυχία... Τίποτα για το karting! Oύτε για τους εμπορικούς θεσμούς που κάποτε είχε όπως διαλαλούσε ο πρόεδρος...'Κορώνα στο κεφάλι μας'! Και σε αυτό... Θάλασσα!

Και με το αγαπημένο παιχνίδι των αριθμών του Δημήτρη Μιχελακάκη, δυστυχώς θα επιβεβαιώσουμε το έργο του, 'Τίποτα για το Karting'. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018, 36 συμμετοχές στον πρώτο αγώνα, 32 στον δεύτερο. RMC'18, 45,36 αντίστοιχα σε πρώτο δεύτερο όπως κια για το I.A.M.E. series'18, 35, 31... Tα ποσοστά πτώσης από τα περσινά δεδομένα κι από τον πρώτο στον δεύτερο φετινό αγώνα, 'βγάλτα' μόνό σου, Δημήτρη... και με επιείκεια στον νέο εμπορικό θεσμό!