Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αυλαία σε φιλόξενη πίστα!


Στην πίστα San Nikolas της Καλαμάτας έπεσε η αυλαία του εμπορικού επάθλου ΙΑΜΕ Series Hellas '18. Ήταν ο τρίτος αγώνας του επάθλου που έκρινε τους Πρωταθλητές καθώς και αυτούς που θα τους συνοδεύσουν στον Παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στην Γαλλία στις 14 Οκτωβρίου. Οι συμμετοχές και για τις τέσσερις κατηγορίες ήταν 27 οι λιγότερες από τους προηγούμενους αγώνες του θεσμού. Ο πρώτος στα Μέγαρα είχε 35 και ο δεύτερος στην Πάτρα 33. Είναι γεγονός πως αν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και όχι τις τελευταίες ημέρες ότι ο αγώνας θα γινόταν στη φιλόξενη πίστα της Καλαμάτας, δίπλα στην Θάλασσα ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Από τις 10 Ιουλίου στην Ομοσπονδία βρίσκονταν ο κανονισμός του 3ου γύρου του ΙΑΜΕ Series '18 ενώ ακόμα και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου οι οργανωτές έλεγαν πως ο αγώνας θα γινόταν στην Αθήνα! Το 'μπαλάκι' Καλαμάτα ή Αθήνα, κράτησε έξω από την λίστα συμμετεχόντων λογικά πολλούς οδηγούς.
Αγωνιστικά τα πράγματα ήταν σχεδόν αναμενόμενα. Στην κατηγορία mini o Μάριος Αγγελόπουλος (Exprit – Speed Force) ήταν νικητής και Πρωταθλητής ενώ στην μικρή ηλικιακά κλάση των 8-10 ετών ο Γιώργος Ντεντόπουλος πήρε την καρό σημαία και τον τίτλο.

Στυλιανός Πετρίσης (Parolin – Galaxy Motorsport) 

Στην junior η αναμενόμενη μονομαχία των Κωνσταντίνου Κομνηνού, Ανδρέα Δεβετζόγλου (Parolin – Galaxy Motorsport) και Στυλιανού Πετρίση (Parolin – Galaxy Motorsport) έληξε με Πρωταθλητή τον πρώτο και νικητή του αγώνα τον Στυλιανό! Ο Αλέξανδος Ντάρσυ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της κατηγορίας senior κατακτώντας και τον τίτλο. Το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία super Pro για τον Φίλιππο Καλέση (Tony Kart – PRT Motorsport).