Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Γράφουν ιστορία...


Ένα παιδί, ένας σχεδόν έφηβος, μία γυναίκα και ένας άνδρας... Εντυπωσιακοί και οι τέσσερις συνέχισαν να προσθέτουν σελίδες ιστορίας στο Ελληνικό karting. Το παιδί... ο μόλις δέκα χρονών Γιώργος Καφαντάρης, οδηγός στην κατηγορία της ηλικιακής κλάσης (8-10 ετών), Μini B, στην αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018 στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς συμπλήρωσε τον μέγιστο αριθμό βαθμών κατέκτησε δύο τίτλους! Τον τίτλο του Πρωταθλητή στην κατηγορία Mini B καθώς και της κατηγορίας Mini (Έως 12 ετών!). Κι έτσι έγινε ο πρώτος μικρός που κατακτά και την μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία!

Ένας σχεδόν έφηβος, ο Στυλιανός Πετρίσης, μόλις στα 14α του, προερχόμενος από την κατηγορία Mini, στην κατηγορία Junior ήταν νικητής σε μία 'κλάση' όπου ο συναγωνισμός ήταν σκληρός, δύσκολος και έντονος! Κατάφερε να ανατρέψει μεγάλη βαθμολογική διαφορά και να πάρει τον τίτλο του Πρωταθλητή της κατηγορίας για το 2018, κάτι που έχε 'στερηθεί' στην Μini.

Mία δεκαεξάχρονη κοπέλα, στην κατηγορία Club... ονόματι Άννα Μαρία Φλώρου. Όπως και δύο προηγούμενους αγώνες ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και έγινε η Επαθλούχος της κατηγορίας και και 'Πρωταθλήτρια' στις καρδιές των συναθλητών της και φίλων του karting.

Και τέλος ένας άνδρας, ο Στέλιος Καγιάφας ο αλυτάρχης και του συγκεκριμένου όπως και όλων των προηγούμενων αγώνων karting. Με τιμιότητα και αυστηρή τήρηση των κανονισμών έφερε σε πέρας άψογα ένα αγώνα που οι προβλέψεις τον χαρακτήριζαν 'υψηλού κινδύνου'.

Το karting στην Ελλάδα και ειδικά οι Εθνικοί Θεσμοί αντιμετωπίζονται από την αρχή του σπορ με Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Οι συμμετέχοντες αντιστέκονται και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία, όπως οι φετινοί Πρωταθλητές, όλοι που έλαβαν μέρος στον αγώνα και ο Στέλιος... Αυτοί μόνο και μόνοί τους διατηρούν την ελπίδα πως αύριο θα είναι καλύτερα...