Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Πρωταγωνιστές και Πρωταγωνιστές!


Μετά ακριβώς ένα χρόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, επέστρεψε στο Kartodromo. O 3oς Γύρος του φετινού Πρωταθλήματος, επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους - θεατές του σπορ. Οι 34 οδηγοί πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και οι βαθμολογικές ανατροπές που προέκυψαν έβαλαν φωτιά στις κατηγορίες - ειδικά στη Junior. Οι ομάδες, που έδωσαν δυναμικό 'παρών', οι διοργανωτές, τα αθλητικά σωματεία, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (ΑΛΑ), το Artemis Auto Club, καθώς και ο αλυτάρχης, Στέλιος Καγιάφας, είχαν να διαχειριστούν ένα 'γεμάτο' αγώνα τον οποίο έφεραν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο - και μάλιστα τηρώντας απόλυτα το ωράριο-πρόγραμμα. Οι θεατές, αν και λίγοι, επευφημούσαν παροτρύνοντας συνεχώς τους συμμετέχοντες. Οι οδηγοί, νικητές των κατηγοριών Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (mini), Γιώργος Καφαντάρης (mini Β), Στυλιανός Πετρίσης (junior), Στράτος Γαλανόπουλος (senior) και φυσικά η Άννα Μαρία Φλώρου (club) 'ερμήνευσαν' με τον καλύτερο τρόπο τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο! Δίπλα σε αυτούς που έφυγαν από την πίστα με την 'καρό' σημαία, σημαντικός ήταν κι ο ρόλος των οδηγών που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στον συγκεκριμένο αγώνα.


Στην mini o Αλέξανδρος Παπαευθυμίου σταματά τα χρονόμετρα στο 46.618 και παίρνει την ΄πολ', ξεκινώντας τον πρώτο ημιτελικό πρώτος, τερματίζει τέταρτος με τρίτο τον Γιώργο Καμπύλη που στον δεύτερο ημιτελικό είναι τρίτος και στον τελικό, είναι ταχύτατος μάλιστα 'γράφει' 46.540 (Επίδοση του αγώνα στην κατηγορία) και πετυχαίνει το τρία στα τρία! Η σημαία έπεσε και το αποτέλεσμα ήταν 'αντιγραφή' όλων των σκελών με πρώτο τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, δεύτερο τον Γιώργο Καφαντάρη και τον... Γιώργο (!!!) Καμπύλη, τρίτο!


Στην mini Β μετά τον φετινό πολυνίκη Γιώργο Καφαντάρη και τον Γιώργο Ντεντόπουλο τερμάτισε  ο Γιάννης Ζησιμόπουλος! Ο οδηγός από την Καλαμάτα, που ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Συμπτωματικά στον περσινό 3ο αγώνα του Πρωταθλήματος στην Σπάρτη και φέτος επίσης στον 3ο!


Στην junior o Γιάννης Λάντζης βρέθηκε απέναντι στους ομόσταυλους Ανδρέα Δεβετζόγλου (Τρίτος στον τελικό) που έκανε και τον ταχύτερο γύρο στα επίσημα δοκιμαστικά, με 42.953 και τον μεγάλο νικητή Στυλιανό Πετρίση. Ο Γιάννης Λάντζης ήταν ταχύτατος, πέτυχε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας της κατηγορίας στον τελικό (!!!) με 42.894. Τελικό που οδήγησε στην αρχή μέχρι που ο Στυλιανός Πετρίσης πέρασε κι έμεινε στην πρώτη θέση ως το τέλος.


Στην senior εκτός του σπουδαίου Στράτου Γαλανόπουλου που ήταν νικητής ο Γιάννης Καρδαμάκης συνέχισε με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Κάνει τον πρώτο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά με 43.191 που ήταν και η επίδοση της ημέρας στην κατηγορία, ήταν δεύτερος στον πρώτο ημιτελικό, είχε μία άτυχη στιγμή στον δεύτερο που δεν τον επηρέασε καθόλου να φτάσει στον τελικό, τρίτος στο βάθρο!



Στην club o Aλέξανδρος Χόρτης, μετά από από μία μικρή, μόλις δύο μηνών ενασχόληση με το karting, παίρνει μέρος στον πρώτο του αγώνα. Ο φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Πολιτικούς Μηχανικούς κουνήθηκε με ταχύτητα και έκανε μία αξιοπρεπέστατη αρχή στο σπορ.

Κλείνοντας ας ελπίσουμε πως θα έχουμε και στον επόμενο και τελευταίο αγώνα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην ίδια πίστα τον ίδιο τουλάχιστο αριθμό συμμετεχόντων έτσι ώστε οι θεατές να απολαύσουν ένα αντίστοιχο θέαμα. Από την άλλη... τεχνικός προϊστάμενος εμπορικού θεσμού, χωρίς πτυχίο να ασκεί χρέη 'Βεληγκέκα'-τεχνικού εφόρου και να εκφοβίζει συμμετέχοντες με κινητήρες αντίθετους της 'εταιρίας' που 'υπηρετεί. Ακόμα... ο 'κορυφαίος' ανά την Ευρώπη τεχνικός έφορος να καλεί από το μεγάφωνο να έρθουν τα καρτ με λυμένα τα φυγοκεντρικά...!

Έλεος με τον 'χαβαλέ' στον τεχνικό έλεγχο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting...