Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Σωστοί και ταγμένοι!


Μπορεί ο κάθε φίλος του karting να έχει τον δικό του ορισμό για το τι σημαίνει ''καρτίστας'' ή να ισχύουν τόσοι ορισμοί ανάλογα με το με τον τρόπο σκέψης ή θεωρία ή πρακτική που έχει ασπασθεί ο εμπλεκόμενος. Μπορεί, τέλος, κάποιος ''καρτίστας'' να σου πει ότι εξ ορισμού είναι πέραν... ορισμού. Ναι, εντάξει όλα αυτά, αλλά ορίζεται ο ''καρτίστας''...; Nαι ορίζετε, ειδικά σε αυτό τον τόπο όπου το σπορ είναι δέσμιο των ορίων που θέτει η άρχουσα αρχή και το περιορίζει στο... υποανάπτικτο! Απέναντι σε αυτό οι Έλληνες ''καρτιστες'' είναι ταγμένοι αντικομφορμιστηκά σε αυτό που αγαπούν! Αγωνιούν για το κατάντημα του karting, δεν σταματούν να επενδύουν χρήμα και χρόνο έτσι ώστε αγωνιστικά να εξελίσονται. Ακόμα και Ιούλιο μήνα αντί να βρίσκοντε σε παραλιά την θυσιάζουν απέναντι στην πίστα!

Τρεις φίλοι, τρείς ''αντίπαλοι'' στην ίδια κατηγορία (Φωτ.πάνω). Νικόλας Λύκος (Prt motorsport), Στυλιανός Πετρίσης (Galaxy motorsport) και Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Maitos Racing) στενοί φίλοι έξω από την πίστα, δουλεύουν σκληρά για την βελτίωσή-εξέλιξή τους μακρια από τις δροσερές παραλίες όπου συνομιλικοί τους απολαυμβάνουν τις διακοπές τους!
                     

Στην ομάδα Ray motorsport οι θριαμβευτές στις αντίστοιχες κατηγορίες mini max και junior του Rotax Max Challenge, Γιώργος Καφαντάρης και Γιώργος Καλιφατίδης ''λιώνουν'' στην πίστα προκειμένου να διατηρηθούν σε φόρμα. Φόρμα που θα τους εξασφαλίσει μία αξιωπρεπή ενφάνηση στον Παγκόσμιο Τελικό της Rotax που θα γίνει στην Ιταλια και θα δωσουν τον παρόν τους! 


Ο Κώστας Χατζής και το ''πουλέν'' του από την Πάτρα, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος δεν έχουν αφήσει αγώνα μα ούτε και προπόνηση. Συστηματική δουλειά για τον ταχύτατο οδηγό που στόχο πλέον έχει το IAME Series και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! 



Ο μικρός Θανάσης Ζάχος της ομόνυμης ομάδας (Ζahos Praga) που κι αυτός πιθανότατα θα βρεθεί στην Ιταλια στον ''Ολυμπιακών Προδιαγραφών'' τελικό της Rotax, στην κατηγορία micro. Στην πίστα κι αυτός κι όλο το επιτελείο της ομάδας!

                                                                                 

Η οικογένεια στην οικογενειακή ομάδα ''Γρυλάκη'', Ανδρέας Δεβετζόγλου και ο πατήρ... Μιχάλης! Θα πρέπει να κατέχουν το ''ρεκόρ'' παρουσίας στην πίστα, αφιρώνοντας ώρες πολλές στην προετοιμασία.

Για τους μη ταγμένους δεν θέλουμε να ασχοληθούμε τώρα, είναι κρίμα να μειώσουμε την αξία αυτών και αρκετών άλλων που και σήμερα βρέθηκαν στην πίστα, πληρώνοντας συν 5 ευρώ για αθενοφόρο που φυσικά δεν υπήρχε! Αλλά και τόσα άλλα που δημιουργούν οι μη ταγμένοι στο σπορ...