Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Έκπτωτος κυκλοφορεί ελεύθερος!


''Κοινωνία Ώρα Μηδέν'', πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου, σε έναν ακόμη δυναμικό ρόλο, στηριζόμενος στο μοναδικό σενάριο του Νίκου Φώσκολου. Εξαιρετική δουλειά σε αυτή την ταινία κάνει και ο μακιγιέρ Νίκος Ξεπαπαδάκος, ο οποίος με τα σχεδόν πρωτόγονα μέσα που υπήρχαν τότε σε θέματα μακιγιάζ στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει τα καμένα από την συντριβή του αεροπλάνου θύματα, που βλέπει ο ήρωας σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

Σήμερα πενήντα χρόνια αργότερα, ο έκπτωτος πρόεδρος του σπορ, εθισμένος στην ματαιοδοξία της καρέκλας, δηλώνει υπεύθυνος της επιτροπής karting και παρακάμπτοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων, σχεδιάζει την επόμενη μέρα στο πολυπαθές σπορ. Το karting που στην κυριολεξία διέλυσε ο ίδιος. Ως καλός ηθοποιός και σκηνοθέτης μα και σεναριογράφος, καλεί επιλεκτικά σε σύσκεψη αντιπροσώπους, ομαδάρχες, και στελέχη συγκεκριμένων εμπορικών θεσμών. Το ''έργο'' που παρουσιάζει φανερώνει το ότι στόχος του είναι δίνοντάς του την χαριστική βολή, να τελειώσει σε πρώτο χρόνο τον Εθνικό Θεσμό και κατόπιν να οδηγήσει το ενδιαφέρον στα εμπορικά έπαθλα, κλείνοντας το μάτι στο ένα που πριν δύο χρόνια ακριβώς είχε βρεθεί στο ''πάνελ'' στην δημοσιογραφική παρουσίαση του!

Ούτε ο Φώσκολος δεν θα σκεπτόταν την λίστα των ''καλεσμένων'' του έκπτωτου. Που σαφώς θα έπρεπε να ήταν εκεί αρκετοί απ'αυτούς, πλην όμως αφήνοντας εκτός τις ομάδες του Γιάννη Αντωνιάδη, Κώστα Χατζή, Γιώργου Γρυλάκη, Τάσου Τσερανίδη, Γιάννη Ξυφαρά, Γιώργου Παπαμιχάλη, Σωτήρη Γαλάτση, Φώτη Μαιτού, Γιώργου Κοσμόπουλου, Γρηγόρη Κουβάτσου, Αλέκου Πολυανίδη, Βασίλη Μπουριώτη και Γιώργου Παναγιωτόπουλου, εκθέτει τους καλεσμένους του. Πάγια τακτική του έκπτωτου να αντικρίσει κατάματα τα πραγματικά προβλήματα του σπορ, φανερώνοντας την μη ικανότητά του να τα αντιμετωπίσει!

Το karting στην Ελλάδα, καταστράφηκε από τον έκπτωτο και τα εξαπτέρυγά του, όντας δέσμιος απέναντί τους με δεσμούς άγνωστους μεν αλλά τοξικούς για το μέλλον. Τέλος όπως ο αποδειχτικός του χαρακτήρα, με την ανικανότητα διοίκησης καθώς και του πλάνου, ιδέας, ικανότητας που ασκείσαι στην Ομοσπονδία και απέτυχε, καλό είναι να απομακρυνθεί κι από το karting, άμεσα!