Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

"Τα μεγάλα χαμόγελα..." *


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Πρέπει να συνειδητοποιούμε την αξία των αισιόδοξων ανθρώπων. Ομολογουμένως, οι εμπειρίες του καθενός μας κάνουν αισιόδοξους απέναντι σε νέες προκλήσεις. Απαισιόδοξοι είμαστε ως προς την ανεύρεση αληθινών φίλων ή συνοδοιπόρων. Το σημαντικό σ’ αυτή την αναζήτηση είναι το κριτήριο επιλογής κι αυτό πρέπει να είναι ένα· άνθρωποι που να σε κάνουν να χαμογελάς. Ναι διαπιστώσαμε την αξία που δίνουν οι ''φίλοι'', τα στελέχη των θεσμών του karting που την εξέφρασαν με την απουσία τους από την πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που έγινε με τον αγώνα στο Kartodromo, την Κυριακή 19 Ιουλίου. Αντίθετα αυτοί που ''γουστάρουν'' το karting, αυτοί που έχουν την θέληση να βοηθήσουν, αυτοί που επιθυμούν το καλύτερο αύριο για το σπορ, ήταν εκεί με χαμόγελο, χαρά...

Πόσες Ολυμπιάδες, χρονικά είχαμε να δούμε τον Πρόεδρο της Επ.Α.-Ο.Μ.Α.Ε. σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος..; To ερώτημα θα μείνει αναπάντητο... Όμως από εδώ και στο εξής ο Τάκης Κουτσίκος, σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο, το ενδιαφέρον και την εκτίμηση του στα νέα παιδιά που έρχονται κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήταν εκεί! Δίπλα του η Ισμήνη Φαμπιάτου, που από την ημέρα που δέχτηκε την πρόταση του Προέδρου να συμμετέχει στην επιτροπή karting, δεν έχει λείψει στιγμή από συνεδριάσεις, εκδηλώσεις και αγώνες. Δεν έχει πάψει λεπτό να ενημερώνεται και να προσπαθεί με τον συνεργάτη της, Βασίλη Παπαφιλίππου, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα. Τάκης Κουτσίκος και Ισμήνη Φαμπιάτου, στον 1ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2020, με ένα τεράστιο χαμόγελο!
                                                                       

Γιώργος Καμιτσάκης οδηγός αγώνων karting από το 1979, Βασίλης Μπουριώτης συμμετείχε στον πρώτο αγώνα karting που έγινε το 1973 και Γιώργος Μιχαηλίδης που ξεκίνησε ως οδηγός το 1981. Kαι οι τρεις συναντήθηκαν στις αρχές των '80s στην ίδια πίστα, πολλές φορές, διεκδικώντας μία καρό σημαία κι ένα τίτλο στο τέλος κάθε χρονιάς! Μοιράστηκαν τις νίκες, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Η μοιρασιά στους τίτλους έγινε με ''αυστηρά'' κριτήρια, ο Βασίλης Μπουριώτης δεν πήρε ποτέ Πρωτάθλημα απέναντι στους άλλους δύο. Όμως οι μεγάλοι οδηγοί-αθλητές, με το πέρασμα του χρόνου εξομαλύνουν τις αντιθέσεις-αντιπαλότητες και εκτιμούν.Εκτίμηση που η εμπειρία τους, τα χιλιάδες αγωνιστικά χιλιόμετρα στο όριο που έκαναν, έχει ιδιαίτερη αξία. Στον αγώνα, στην πρεμιέρα του εθνικού μας θεσμού ήταν εκεί και ''ανέβασαν'' τον Βασίλη Μπουριώτη στο βάθρο, στην πρώτη θέση... Δηλώνοντας πως δικαιο θα ήταν να είχε πάρει ένα τίτλο κι αυτός. Μεγάλοι οδηγοί και οι τρεις, εκεί με χιούμορ και μεγάλο χαμόγελο!

                                                                               
Η αγωνία ενός πατέρα και η μοναξιά που αναζητά την στιγμή πριν την εκκίνηση του αγώνα. ''Ταξιδεύει'' μαζί με το παιδί του με προορισμό τον τερματισμό. Είναι πιο δύσκολο από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος, οι γονείς στέκονται ανήμποροι να βοηθήσουν εκείνη την στιγμή. Η βοήθεια του πατέρα, των γονιών γενικότερα φτάνει ώς την ενθάρρυνση και την...χορηγία. Πάντα όμως οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αυτό το σπορ. Εκτιμούν τις δυνατότητές τους... Ο Θέμης Παπαευθυμίου, πατέρας του Αλέξανδρου στην απομόνωση πριν την εκκίνηση με παρέα-συμπαράσταση την Μίσα... Το μεγάλο χαμόγελο ήρθε αργότερα!


Θυσίασε τις όποιες ''διαφωνίες'' είχε με τους τεχνικούς κανονισμούς, προκειμένου όπως έλεγε: ''...Aς ξεκινήσουν οι αγώνες και βλέπουμε την επόμενη χρονιά...''. Ο Δημήτρης Γαλάτσης ο αντιπρόσωπος της Rotax στην Ελλάδα. Βαθής γνώστης του σπορ. Επί είκοσι συν χρόνια προσφέρει με την διοργάνωση του Rotax Max Challenge Hellas την ευκαιρία οι τελικοί νικητές να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο τελικό που διοργανώνει η Rotax. Ουσιαστικά από αυτή την διαδικασία οι περισσότεροι έλληνες οδηγοί έμαθαν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες! Ο Δημήτρης Γαλάτσης όπως και το μεγάλο ''σήμα'' που αντιπροσωπεύει βλέπουν μπροστά και ψηλά, έτσι λοιπόν ήταν εκεί στην πρεμιέρα, με ένα μεγάλο χαμόγελο!


Άφησε τα 3/4 από τα κιλά του στην Πάτρα, πήρε ολόκληρη την αγάπή του για το σπορ, την φωτογραφική του μηχανή και ''τσουπ'' έγινε Αθηναίος! Ο Μαρκος Καπετανάκης έχει την από οικογενειακή παράδοση, διάθεση να βοηθάει, να προσπαθεί για το σπορ. Έχει όραμα, δεν φοβάται να πει την γνώμη του ενώ όποτε δεν γνωρίζει κάτι δεν το κρύβει. Βρίσκεται, κοντά -πολύ κοντά- με τον Πρόεδρο της Επ.Α.,Τάκη Κουτσίκο και παρακολουθεί συστηματικά ότι ''κινείται'' οριακά πάνω από τους στενούς κανόνες του κ.ο.κ.! Το karting το αγάπησε... η σχέση του με τον Στέλιο Καγιάφα δεν είναι κρυφή μα ούτε με ότι το συνδέει με την Πάτρα, βλέπε Α.Ο.Π.! Στην φωτογραφία επιβεβαιώνετε όπως και το μεγάλο χαμόγελο του στον πρώτο αγώνα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting.
     
                                                                     
To δίδυμο που γίνεται viral κάθε φορά που αναρτούν μαζί φωτογραφία. Ο Κωνσταντίνος ''Ιαβέρης'' Μαρκουίζος, μέλος της ομάδας του Τάκη Κουτσίκου, στην Επ.Α. και η Ανδρονίκη Παντιώρα (https://northpages.blogspot.com/ ). Και οι δύο στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting 2020. To ενδιαφέρον ξεχωριστό, ο Κωνσταντίνος ''εστιάζει'' στον αγωνιστικό τομέα και η Ανδρονίκη στην θεαματική οδήγηση. Ο κάθε ένας στο... τομέα του (σικ), όμως και οι δύο με το γνωστό τους χαμόγελο... το μεγάλο χαμόγελο!

* Εισαγωγικά στον τίτλο γιατί όταν βάζει την πινελιά της με κάνει καλύτερο!