Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Κατηγορίες micro και mini μεγάλων πιλότων!


Το αγωνιστικό karting για τα παιδιά δεν είναι απλά μερικές ώρες διασκέδασης, αλλά αποτελεί μία ολόκληρη φιλοσοφία ζωής, μέσα από την οποία ο μικρός οδηγός παίρνει πολύτιμα μαθήματα που θα το ακολουθούν για πάντα. Η πρακτική πλευρά των μαθημάτων που προσφέρει ο αθλητισμός. Με την συμμετοχή σε αγώνες του Rotax MAX Challenge από 7 χρονών τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται σε οριακές συνθήκες με ασφάλεια μέσα στην πίστα. Στην επέκταση αυτής της δράσης, αύριο στην καθημερινότητά τους, ο τρόπος οδήγησης και συμπεριφοράς στο δρόμο είναι στην κυριολεξία παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σαφές πως αν οι καθημερινοί οδηγοί είχαν συμμετάσχει έστω σε ένα αγώνα karting σε ηλικία 7-12 ετών σήμερα θα είχαμε διαφορετική και σωστή οδική παιδεία.

Η Rotax από την αρχή του θεσμού του ΜAX Challenge, πριν από 21 χρόνια, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στις μικρές κατηγορίες. Εξελίσσει χρόνο με το χρόνο με γνώμονα την ασφάλεια και τη προσαρμογή των μικρών πιλότων σε αγωνιστικές συνθήκες. Το σπουδαίο είναι η γραμμική αύξηση ιπποδύναμης ανάλογα με την ηλικιακή κλάση του οδηγού. Η κορυφαία Αυστριακή εταιρεία εφαρμόζει την αύξηση ιπποδύναμης από κατηγορία σε κατηγορία, βάση επιστημονικών δεδομένων αντίδρασης των παιδιών οπότε έχουμε στην κυριολεξία τον ''κανόνα'' για τους αγώνες karting που συμμετέχουν μικροί πιλότοι.

Η Rotax Hellas, ακολουθώντας πιστά τον ''κανόνα'' διαιρεί τη μικρή κατηγορία σε Μicro (7-9 ετών) και Μini (10-12) με κινητήρες ανάλογης ιπποδύναμης 8 και 15 hp. Μάλιστα η ελληνική αντιπροσωπεία, προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά. Προσφέρει η ίδια τους κινητήρες στο Rotax MAX Challenge, στις κατηγορίες Micro και Mini, εξασφαλίζοντας έτσι την ίση και σταθερή απόδοσή τους. Παράλληλα αυτό αποτελεί και μία ιδιαίτερα οικονομική λύση για τους γονείς που δεν μπαίνουν στην διαδικασία να προβούν στην αγορά κινητήρα.

Στον πρώτο γύρο του I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 στα Χανιά στις κατηγορίες Micro MAX και Μini MAX οι μικροί πιλότοι εντυπωσίασαν. Οι ικανότητες των παιδιών, η οριακή κίνηση, η απίστευτη τεχνική αλλά και η σπουδαία και καθαρή αγωνιστικότητα επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά το τι και πως μαθαίνουν οι συμμετέχοντες σε αγώνα ταχύτητας.


Ο Νικόλας Καραγιάννης (Speed Force) γεννημένος στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011, μαθητής σήμερα της Δ δημοτικού σχολείου, οδήγησε εξαιρετικά και έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Pista Park, αφού έγινε ο οδηγός που ήταν νικητής στον πρώτο αγώνα κατηγορίας Mini που έγινε στην πίστα των Χανίων!

Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος της ομάδας Maitos Kosmic Kart Racing θα συμπληρώσει στην ιστορία τον νικητή της Mini, αφού κι αυτός σε σπουδαίο αγώνα νίκησε στην κατηγορία Micro.
                                                                        

Οι Κρητικοί οδηγοί Γιώργος Ψαρουδάκης (Maitos Kosmic Kart Racing) και Μανώλης Μπανταλάκης (DR Racing Τeam) ήταν κι αυτοί εντυπωσιακοί στην προσπάθειά τους όπως και η... οκτάχρονη κυρία από το Ισραήλ, Ταλια Σουλτς στον πρώτο αγώνα της καριέρας της.


Όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας Μicro / Mini MAX, που συμμετείχαν στον αγώνα των Χανίων όρισαν κοινό ραντεβού στην Αθήνα για το I.KTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021 την Κυριακή 13 Ιουνίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών. Η εφαρμογή δήλωσης συμμετοχής έχει ανοίξειhttps://www.e-omae-epa.gr/athleteracepart.aspx

Brp-Rotax Hellas
10 str. Zoodochou Pigis
34005, Limni
EvoiaT: +302227032475
www.rotaxshop.gr