Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

4 τίτλοι, 4 εισιτήρια και ένας κινητήρας!


Το ΙΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge 2021, διοργανώνεται φέτος σε τρεις περιφέρειες με ιστορία στους αγώνες karting, σε πίστες αδειοδοτημένες, όπως αυτές των Σερρών και των Χανίων. Με ένα διπλό αγώνα ή δύο μονούς, που η συμμετοχή και μόνο θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να λάβει μέρος στον τελικό του 2021, θα καθοριστούν οι συμμετέχοντες στο Rotax MAX Challenge Grand Finals. Παράλληλα, οι αγώνες των Σερρών, θα αναδεικνύουν τους επαθλούχους Βόρειας Ελλάδας, της Νότιας και στην Αθήνα θα γίνουν δύο αγώνες που θα αναδεικνύουν τον επαθλούχο Κεντρικής Ελλάδας.

ΤΟΠΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
(ΝΟΤΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ)

Οι αγώνες στις τρεις περιφέρειες αποτελούν ανάλογους και αυτόνομους θεσμούς. Η βαθμολογία γίνεται με το σύστημα του Rotax MAX Challenge 2021, από το οποίο αναδεικνύονται ανά κατηγορία οι τοπικοί.

ΕΠΑΘΛΟΥΧΟΙ
ROTAX MAX CHALLENGE 2021

Οι βαθμοί μετράνε μόνο στον τοπικό θεσμό που συμμετέχει ο κάθε οδηγός, δε μεταφέρονται και δεν προστίθενται από ή σε άλλο αγώνα. Για την ανάδειξη του κάθε επαθλούχου ανά κατηγορία, μετρούν στην τελική κατάταξη όλες οι δοκιμασίες Α’, Β’ και Γ’ τελικού, ανά αγώνα. Σε περίπτωση που διεξαχθεί ένας μόνο αγώνας, η τελική κατάταξη θα εξαρτηθεί μόνο από αυτόν. Οι τοπικοί αγώνες είναι “ανοιχτοί” για οποιονδήποτε οδηγό
θέλει να λάβει μέρος και επίσης μπορεί να συμμετάσχει σε όσα τοπικά έπαθλα επιθυμεί.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ROTAX MAX CHALLENGE 2021

Στον τελικό του Rotax MAX Challenge 2021, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι οδηγοί έχουν λάβει μέρος σε δύο αγώνες τοπικών θεσμών ανεξαρτήτως περιφέρειας.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΟ ROTAX MAX GHALLENGE GRAND FINALS 2021

Το ανάλογο εισιτήριο συμμετοχής στον Παγκόσμιο τελικό της Rotax θα δοθεί στους νικητές των κατηγοριών του διπλού αγώνα (Σύνολο βαθμολογίας των δύο αγώνων) του Rotax. MAX Challenge 2021 και με την προϋπόθεση πως η BRP-Rotax GmbH and Co KG έχει εκχωρήσει θέση.

Ως σήμερα, οι θέσεις για το Rotax MAX Challenge Grand Final 2021 που θα γίνει στο Bahrain τον ερχόμενο Δεκέμβριο είναι: Μία στην Μini MAX, μία στην Junior MAX, μία στην Senior MAX και μία DD2 MAX.

ΥΠΕΡ-ΕΠΑΘΛΟΥΧΟΙ
ROTAX MAX CHALLENGE 2021

Η βαθμολογία του οδηγού από το καλύτερο σύνολο (2) ενός συγκεκριμένου τοπικού θεσμού θα τον συνοδεύει στον Ελληνικό Τελικό του Rotax MAX Challenge 2021. Τα αποτελέσματα αυτού θα προστίθενται στη βαθμολογία του και από το σύνολό τους θα αναδεικνύεται ο Έλληνας Υπέρ-επαθλούχος ανά κατηγορία. Δεν προστίθενται βαθμοί από διαφορετικές περιφέρειες. Αν ο οδηγός έχει λάβει μέρος σε δύο μόνο αγώνες διαφορετικών περιφερειών και στον ελληνικό τελικό, θα προστεθεί στη βαθμολογία του το υψηλότερο σύνολο από τη μία του συμμετοχή και η τελική βαθμολογία για τον τίτλο του Υπέρ-Επαθλούχου στην κατηγορία του. ΄Ετσι διαμορφώνεται το σύνολο του αγώνα αυτού και του τελικού. Αν έχει λάβει μέρος σε δύο αγώνες της ίδιας περιφέρειας, θα μετρηθούν και οι δύο συν του τελικού.

ΙΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ
ROTAX MAX CHALLENGE GR 2021

Οι συμμετέχοντες σε κάθε αγώνα του φετινού Rotax MAX Challenge GR, στις κατηγορίες Micro MAX, Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX, DD2 MAX και DD2 MAX Master (Σύνολο 6 κατηγορίες), θα αποκτούν έναν κωδικό. Με τους κωδικούς αυτούς θα συμμετέχουν σε κλήρωση για έναν κινητήρα Rotax Evo της κατηγορίας τους!



Προϋποθέσεις
α. Μέσος όρος συμμετεχόντων ανά αγώνα / κατηγορία 8 οδηγοί (Πλην Micro/Mini)
β. Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή στον IKTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Final GR 2021
γ. Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή στον τελικό η συμμετοχή 12 ελάχιστων οδηγών.



Μετά τα Χανιά, τον πρώτο φετινό αγώνα του IKTEO ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge GR, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Αθήνα. Την Κυριακή 13 Ιουνίου, στο Kartodromo των Αφιδνών, η Start Line διοργανώνει τον 1o αγώνα για τον περιφερειακό θεσμό της κεντρικής Ελλάδας του ΙΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ Rotax MAX Challenge GR.

Η εφαρμογή για την δήλωση συμμετοχής είναι ανοικτή:
https://www.e-omae-epa.gr/athleteracepart.aspx

Brp-Rotax Hellas
10 str. Zoodochou Pigis
34005, Limni
EvoiaT: +302227032475
www.rotaxshop.gr