Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τι έκαναν τα παιδιά..!


Δύο δίδυμα αδέλφια, ο Φιλίπ και ο Ζαν Καρράς, με Γαλλική αγωνιστική άδεια, ο Γιάριν Σούλτς από το Ισραήλ και ο κάτοχος ελληνικής άδειας, Χριστόφορος Μπέζας ήταν οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Junior MAX στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του φετινού I.KΤΕΟ Rotax MAX Challenge GR που πραγματοποιήθηκε στην πίστα karting των Σερρών. Η κατηγορία Junior, που αποτελεί το μεταβατικό στάδιο από την Mini στην ''ελεύθερη'' ηλικιακά -άνω των δεκαπέντε- που είναι η Senior. Tα παιδιά φεύγοντας από την Mini στα 12+ και τους κινητήρες ισχύς 10 ίππων, οδηγούν στην Junior κινητήρες 24+ ίππων! Μένουν σε αυτή την κατηγορία προσαρμογής ενάμιση έως δυόμιση χρόνια και μεταπηδούν στην Senior!



Θα αναρωτηθείτε τι μπορούν να προσφέρουν τέσσερα παιδιά 13, 14 ετών σε μία διεθνών προδιαγραφών, σε ένα αγώνα που εκτός από τα χρονομετρημένος γύρους περιλαμβάνει δύο ημιτελικούς αγώνες και ένα τελικό..; Aυτή η ''πολυεθνική'' παρέα με τον Γιάριν, τον Ζαν, το Χριστόφορο και το Φιλίπ έδωσαν μία συγκλονιστική μάχη και κράτησαν τους παρευρισκόμενους στα ''κάγκελα'' από τον πρώτο γύρο του πρώτου ημιτελικού έως το πέσιμο της σημαίας του τελικού! Το θέαμα μοναδικό, παρατηρείστε τις φωτογραφίες! Και για την ιστορία η καρό σημαία πήγε στο Ισραήλ αφού νικητής ήταν ο Γιάριν Σουλτς (275) της ομάδας DR Racing Team. Τον ακολούθησαν τα αδέλφια Φιλίπ (221) και Ζαν (214) της ομάδας Maitos Κosmic Kart Racing Team με τέταρτο τον Χριστόφορο Μπέζα (275) της DR Racing Team στην πρώτη χρονιά του και μάλιστα στον δεύτερο αγώνα του στην συγκεκριμένη κατηγορία!


Όλοι πλέον οι οδηγοί που έχουν έστω μία συμμετοχή από τους τρεις αγώνες του φετινού Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge θα βρεθούν στην διπλή αγωνιστική συνάντηση στις 9-10 Οκτωβρίου στο Kartodromo Αθηνών για τον Μεγάλο Τελικό διεκδικώντας τα εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στο Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021 που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν! Παράλληλα από τον τελικό των Αθηνών θα αναδειχθούν οι φετινοί υπερ-επαθλούχοι του Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge GR και μεταξύ των συμμετεχόντων θα κληρωθούν ανά κατηγορία (Μicro, Mini, Junior, Senior, DD2) ένας κινητήρας Rotax MAX Evo!