Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Μία ''στροφή'' πριν το τέλος!


Ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2021, διεξήχθει χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην πίστα των Αφιδνών. Οι οδηγοί με την παρουσία τους, έδειξαν την αφοσίωσή τους στον εθνικό θεσμό και οι διοργανωτές με την ελαφρότητα της αντιμετώπισης της διαδικασίας, το αντίθετο. 

Σίγουρα δεν αρκεί ένας έμπειρος τεχνικός έφορος έτσι ώστε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη μία διοργάνωση. Αρχίζοντας από το ''α'' διαπιστώνει κανείς πως ουσιαστικά τίποτα δεν είχε γίνει πριν τον αγώνα μα ούτε και κατά την διάρκειά του και κατόπιν αυτής. Προβολή μηδέν, βαθμολογίες κρυφές αν και είχαν προηγηθεί δύο αγώνες, ανεξέλεγκτο parc fermé, ''ελεύθερα'' καύσιμα, απονομή σε βάθρο που δεν ''δήλωνε'' την αξία του εθνικού μας θεσμού, αντίθετα πρόβαλε εμπορικό έπαθλο και τέλος... Τέλος ουδείς μαθαίνει για το τι έγινε στον αγώνα αφού η μετέπειτα επικοινωνία (Ενημερωτικά, ή δελτία Τύπου) για τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ανύπαρκτά!


Οι οδηγοί ήταν και πάλι εκεί... όπως στις Σέρρες και την Καλαμάτα στους δύο προηγούμενους αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος. Ειδικά στην κατηγορία mini, όπου συγκεντρώθηκαν, 14 μικροί σπουδαίοι οδηγοί από τους οποίους οι 8 στην ηλικιακή κλάση ''β'', δηλαδή από 8-10 ετών! Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Φαίδων Παπαφιλίππου (DR Racing Karting Team) που ήταν πρώτος από τα επίσημα χρονομετρημένα, στον πρώτο και δεύτερο ημιτελικό καθώς και στον τελικό! Στην μικρή ηλικιακή κλάση, ο Αντώνης Βούρος (Charles Leclerc Saganas Team) ήταν πρώτος στην κατηγορία ''β'' αντίστοιχα στους ημιτελικούς και στον τελικό!

Στην κατηγορία Junior το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτο για την ομάδα της Maitos Κosmic Kart Racing Team καθώς και για την οικογένεια Καρρά, αφού τα δίδυμα αδέλφια Φιλίπ και Ζαν (Φωτ.: Στο άνοιγμα πάνω) έκανα το 1-2 κερδίζοντας τον πρώτό τους αγώνα στην φετινή του προσπάθεια. 

Στην Senior o Στυλιανός Πετρίσης (Speed Force) ξεπερνώντας με άριστο τρόπο την ατυχία του στον δεύτερο ημιτελικό, ήταν ο τελικός νικητής και ''προβάρει'' 'ήδη το κουστούμι του Πρωταθλητή της κατηγορίας!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ''κλείνει'' την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου με τον τέταρτο αγώνα που θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα!