Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ελπιδοφόροι και ταλαντούχοι νεαροί!

         

γράφει ο Πέτρος Καστορίνης
                                                                
Η φετινή κατηγορία Junior των θεσμών Πανελληνίου Κυπέλλου, Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Rotax MAX Challenge GR παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που πέρα από την συμμετοχή ελπιδοφόρων ταλαντούχων νεαρών οδηγών, πηγάζει και από την κοινή χρησιμοποίηση κινητήρων Rotax Evo! Στοιχείο που ανεβάζει την αδρεναλίνη των πιλότων στο κόκκινο, αφού η ενιαία χρήση του Rotax Evo προσδίδει ίση απόδοση και σαφή οικονομία σύννομη με την υψηλή αξιοπιστία που παρέχουν οι συγκεκριμένοι κινητήρες!

Τρεις οδηγοί, που συμμετέχουν και στους τρεις θεσμούς οι Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Praga Zahos Karting Team), Μανώλης Λιουδάκης (Speed Force) και Βασίλης Αποστολίδης (Galaxy Motorsport Parolin) παίζοντας σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο, με του δύο πρώτους να έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στους τρεις αγώνες που έχουν γίνει ως σήμερα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο Κυπελλούχος για της χρονιάς και νικητής του πρώτου γύρου του Rotax MAX Challenge GR'22 και ο Μανώλης νικητής της πρώτης ''αγωνιστικής'' του Πρωταθλήματος.

Πέρα από αυτά, και οι τρεις σπουδαίοι οδηγοί, συμμετείχαν και στο πρώτο αγώνα του Italian American Motor Engineering Series Greece φυσικά με τους αντίστοιχους κινητήρες του συγκεκριμένου θεσμού! O Kωνσταντίνος Αναστασόπουλος κάνοντας μία εξαιρετική  ήταν ο τελικός νικητής, τριπλασιάζοντας έτσι τις πρώτες νίκες του στην σχεδόν διετή καριέρα του στο αγωνιστικό karting. Ο Μανώλης Λιουδάκης που ήταν νικητής στους δύο ημιτελικούς, ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος του νικητή, οδηγώντας τον τελικό για τουλάχιστο επτά γύρους, τερματίζοντας δεύτερος! Ο Βασίλης Αποστολίδης βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου! 



Στις άλλες κατηγορίες του πρώτου γύρου του Italian American Motor Engineering Series Greece '22 ο Αντώνης Βούρος (127 Saganas CL Karting Team) ήταν νικητής στην κατηγορία Mini με τρία στα τρία (Ημιτελικοί-τελικός) και ο Γιάννης Θεολόγος Ντάφος (334 Praga Zahos Karting Team) στη Senior.