Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Ιδού η πίστα..!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Στον αθλητισμό ''ανταγωνισμος'' σημαίνει αναζητούμε τα όρια του εαυτού μας ανάλογα με το πλαίσιο που κινούμαστε. Ειδικά στο motorsport και ακόμα πιο ειδικά στο karting που ο πιλότος σε μικρή ηλικία πρέπει να ξεπεράσει τα όρια των ορίων του εαυτού του. Όταν ένας δεκατριάχρονος ή δεκαπεντάχρονος που έχει μηδενική σχέση με το σπορ ''δεί'' απλά την εξοικείωση που έχει ένας οδηγός αγώνων karting με μία εξάμηνη μόλις σχέση με το σπορ, θα νομίζει πως ''παίζει'' στην πίστα 4078 του PlayStation. Ότι ποτέ δεν θα φτάσει εκεί!

Μια έμφυτη ώθηση στον καθαρό ανταγωνισμό που ναι μεν μπορεί να είναι ατομική όμως με πλούσια την αυτογνωσία στην συνολική σωστή συμπεριφορά για τη φύση του συγκεκριμένου αθλήματος παρακολουθείτε στις δικές μας ''Ελληνικές'' κατηγορίες των προς ενηλικίωση οδηγών μια εξαιρετικά ποιοτική εξέλιξη. Στην κατηγορία Junior (13-15 ετών) και στην Senior από 15 και άνω τα δύο-τρία τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός οδηγείται από υψηλές ηθικές αξίες. Οι συμμετέχοντες ως άτομα καθώς και η ομάδα που ανήκουν προσδίδουν τους θεσμούς αίγλη.

Οι αγώνες karting τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, στις συγκεκριμένες κατηγορίες, με τον έντονο ανταγωνισμό δίνουν νόημα σε ολόκληρη την προσωπική δομή, τόσο σωματική όσο ψυχοκοινωνική του εκάστοτε οδηγού. Στοιχεία που τον διαμορφώνουν σωστά και θα διαρκέσουν μια ζωή παραλληλα με την υψηλή οδηγική παιδεία που αποκτά στην πίστα και ''αύριο'' θα εφαρμόσει στην καθημερινότητά του!

Μία νέα γενιά Ελλήνων οδηγών karting, από την κατηγορία Junior και τους Γιώργο Καφαντάρη (Saganas Team), Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (Zahos Praga), Μανώλης Λιουδάκης (Speed Force), Νικόλα Σουβατζόγλου (GSR Team), Βασίλη Αποστολίδη (Parolin), Φαίδωνα Παπαφιλίππου (DR-Rotax), Χριστόφορο Μπέζα (DR-Rotax)... εώς την Senior και τους Στυλιανό Πετρίση (Speed Force), Ιωάννη Θεολόγο Ντάφο (Zahos Praga), Aνδρέα Δεβετζόγλου (Parolin), Xρήστο Χατζή (RedSpeed), Γιάννη Καρδαμάκη (Speed Force) αλλά και στην Kz με τον Νικόλα Λύκο (Formula K), είναι εδώ, είναι στις πίστες μαζί με όλους τους υπόλοιπους οδηγούς που πιθανόν ξεχνάμε και ''κλείνουν το μάτι'' σε όποιον αντέξει τον ανταγωνισμό... Ιδού η πίστα!