Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Η πρώτη επαφή...



γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Δύο οντότητες λέγεται ότι έρχονται σε επαφή όταν δεν μπορεί να παρεμβληθεί τίποτα ανάμεσά τους, αλλά μεταξύ τους υπάρχει αμεσότητα. Εάν μεταξύ δύο πραγμάτων ορίζεται μία αντιπροσωπευτική παραστατική σχέση. Για παράδειγμα: υποκείμενο-αντικείμενο, άνθρωπος-περιβάλλον, τοπίο... και επί προκειμένω οδηγός ή σωστά πιλότος οδηγός αγώνων με πίστα ταχύτητας! Ανάμεσά τους, ανάμεσα στον πιλότο και στην πίστα δεν υπάρχει τίποτα, βρίσκονται σε επαφή. Αυτό δεν μπορεί να αναπαρασταθεί, δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί παραστατικά η πραγματική σχέση αναφοράς, επομένως όταν παρακολουθούμε ένα οδηγό αγώνων karting μέσα στην πίστα νιώθουμε το μεταφυσικό μικρό διάκενο μεταξύ των δύο.

Και κατόπιν του storyboard να τοποθετήσουμε εντός κάδρου τα στοιχεία εκείνα που θα πραγματώσουν το ως άνω ''σενάριο''. Ο χώρος, η νέα πίστα Speed Force International στα Σπάτα των δεκατριών στροφών, 1.350 μέτρων μήκους, 8 έως 10 μέτρων πλάτους που η αποκαλυψη της έγινε πρόσφατα από τους ''4Τροχούς'' ( https://www.4troxoi.gr/agones/diethneis-agones/speed-force-international-raceway/). Και το ανθρώπινο στοιχείο, ο πρωταγωνιστής ο πρωταθλητής Βασίλης Μαλάμης. Ο Βασίλης Μαλάμης (Γεννημένος στις 24 Μαρτίου του 2010)  άρχισε την ενασχόλησή του με το karting σε ηλικία 8 ετών, μαθητής της Γ! Δημοτικού. Το 2020 ο Βασίλης Μαλάμης χρήζετε διεθνής. Πρώτη διεθνή συμμετέχει του σε αγώνα Rok Cup Italia στη πίστα Adria. Από τότε και ως σήμερα συμμετέχει στοχευμένα σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες έχοντας αποκτήσει μια σημαντική αγωνιστική εμπειρία. Ο νεαρός πιλότος ήταν ο πρώτος οδηγός αγώνων, έστω με μη αγωνιστικό καρτ και στο πρώτο στάδιο ασφαλτόστρωσης της Speed Force International που ήρθε σε επαφή μαζί της! 


Ο Βασίλης Μαλάμης οδήγησε στην Speed Force International και με εμφανεί ενθουσιασμό μας είπε ''... γιατί με διακόψατε από το όμορφο αυτό ταξίδι! Όταν συμμετείχε στο Παγκόσμιο (RMC) στο Πορτιμάο ''ζήλεψα'' τους τυχερούς που ήταν δίπλα, κοντά στην πίστα και οδηγούσαν σε αυτή συχνά. Ήταν η καλύτερη πίστα που είχα πάρει μέρος σε αγώνα. Σήμερα νιώθω πως είμαι κι εγώ προνομιούχος, όχι απλά αλλά ακόμα καλύτερος γιατί η Speed Force International είναι η τέλεια πίστα! Όταν οδηγήσουν εδώ οι συναθλητές μου θα ενθουσιαστούν. Όταν αρχίσουν από εδώ να μαθαίνουν το karting νέα μικρά παιδιά θα γίνουν σπουδαίοι οδηγοί...''



Και σενάριο χωρίς κοινό, δεν αποτελεί ολοκληρωμένο έργο. Θεατές στην πρώτη επαφή του Βασίλη Μαλάμη με την Speed Force International, η Χρύσα Καμίτση η Κυρία Τσερανίδη με τις συζήγους των παιδιών της, Αλεξάνδρα και Θεοδώρα καθώς και η μητέρα του Βασίλη Μαλάμη, Κατερίνα Αρβανίτη. Τον Τάσος Τσερανίδης η ψυχή όλου του έργου της SFI με τα εγγόνια του Τάσο και Έλλη. Κοινό που προσδιορίζει την συνέχιση της ιδιας οικογενειακής και ζεστής φιλοξενίας στο νέο εγχείρημα Τσερανiδη.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Διατηρεί το ανοδικό momentum!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ο Νικόλας Καραγιάννης διατηρεί το ανοδικό momentum με σταθερή πορεία προς μία νέα σοβαρή και ισορροπημένη εμφάνιση στον δεύτερο γύρο του FIA Karting Academy Trophy 2024 ( 20-23 June 2024 Slovak Karting Center / Σλοβακία). Σήμερα ο οδηγός, μαθητής της 1ης Γυμνασίου, πέτυχε μία νέα κορυφαία επιτυχία στον εγχώριο θεσμό του Italian American Motor Engineering. O Νικόλας, πάντα με την ομάδα του, των αδελφών Βασίλη και Νίκου Ζάχου, ήταν νικητής στην κατηγορία Junior. H αγωνιστική χρονιά στα μέσα περίπου των αγωνιστικών υποχρεώσεων του οδηγού συνεχίζεται!