Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η αντίστροφη μέτρηση... για την χαρά των πιλότων!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του Rotax MAX Challenge GR'22 έχει ήδη αρχίσει! Από σήμερα, Πέμπτη οι ομάδες ανεβάζουν τον ρυθμό προετοιμασίας. Η Πολυνίκης ομάδα στους πρώτους αγώνες των Εθνικών θεσμών -Κύπελλο, Πρωτάθλημα- SpeedForce, η ΚartWorks, η Galaxy Motorsport καθώς και η DR-Rοtax Racing ''εγκαταστάθηκαν'' από σήμερα στην πίστα των Αφιδνών, όπου την Κυριακή θα έχουμε την πρεμιέρα του μακροβιότερου θεσμού karting sthn Ελλάδα!




Oι οδηγοί της SpeedForce που ξεκίνησαν ήδη σήμερα την προετοιμασία τους, είναι οι δύο νικητές στις κατηγορίες τους -Mini και Junior- στον πρώτο αγώνα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Νικόλας Καραγιάννης και Μανώλης Λιουδάκης. Ο δύο σπουδαίοι οδηγοί που εκδηλώνουν την χαρά τους για την συμμετοχή τους σε μία ακόμα εκδήλωση στην φωτογραφία στο ''άνοιγμα'', αποτελούν στην κυριολεξία την αισιόδοξη πνοή της νέας γενιάς των οδηγών αγώνων karting. Μαζί με τον ομόσταυλό τους Γιώργο Αραβανή (Senior), έδειξαν από σήμερα ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, αφού οι χρόνοί τους ήταν εξαιρετικοί! Την ομάδα θα πλαισιώσουν ακόμα πιθανών από αύριο ή το Σάββατο ο Βασίλης Μαλάμης και Λευτέρης Τούμπακας στην Mini και οι Στυλιανός Πετρίσης, Γιάννης Καρδαμάκης στην Senior. Επτά οδηγοί (!!!) από την SpeedForce που αποτελούν την πιο πολυπρόσωπη ''σύνθεση'' ομάδας στην πρεμιέρα του Rotax MAX Challenge GR'22.


Ο επικεφαλής της ομάδας ΚartWorks, Γιάννης Ξυφαράς επιστρέφει μετά από ένα ακόμη ταξίδι στις πίστες της Ευρώπης στα πάτρια εδάφη, συμμετέχοντας στον πρώτο γύρο Rotax MAX Challenge GR'22 με μία σπουδαία διεθνή συμμετοχή. Ο Γιάννης Ξυφαράς ήταν από σήμερα στην πίστα προετοιμάζοντας τον Πρωταθλητή Ισραήλ Υam Pinto, που θα πάρει μέρος στην Junior MAX. Μάλιστα ο Yam Pinto θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο φετινό CIK-FIA Karting Academy Trophy.


Η ομάδα της Galaxy Motorsport-Parolin, σύσσωμη με Σταύρο και Γιώργο Γρυλάκη από σήμερα το πρωί στην πίστα Kartodromo. O οδηγός τους Bασίλης Αποστολίδης, αποτελεί για την έμπειρη ομάδα, συμμετοχή ικανή να κινηθεί σε κορυφαίες επιδόσεις. Ο ''μικρός'' Βασίλης, άλλωστε έχει εκδηλώσει το πληθωρικό του ταλέντο και κατά το παρελθόν, στην κατηγορία Mini. Πλέον συμμετέχει στη Junior MAX, από αγώνα σε αγώνα την απόδοσή του!



Σύσσωμη από σήμερα και η ομάδα της DR-Rotax Racing, με τον επικεφαλής κόουτς της Σταμάτη Κατσίμη να κατευθύνει και τους δύο οδηγούς της. Τον ''διεθνή'' Φαίδωνα Παπαφιλίππου για την κατηγορία Mini MAX καθώς και τον σταθερά ανερχόμενο Xριστόφορο Μπέζα στη Junior MAX. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Χριστόφορος στον αγώνα του Rotax MAX Challenge GR'22 θα οδηγήσει το νέο καρτ της Danilo Rosi, το DR S97. Ένα πραγματικά ''έργο'' του Danilo με σπουδαίες καινοτομίες δείγμα της τεράστιας εμπειρίας του εξαιρετικού αυτού κατασκευαστή.


Με την ομάδα της DR-Rotax Racing συμμετέχει στο Rotax MAX Challenge GR'22 όπως και τα προηγούμενα χρόνια η ''Εθνική ομάδα Karting του Ισραήλ", με τον Yarin Shcltz που έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ελληνικούς αγώνες, τον Οri Nave στην κατηγορία Senior MAX και την εντεκάχρονη Agam Shriky στη πρώτή της συμμετοχή στην κατηγορία Mini MAX!

O ρυθμός των δοκιμών προπονήσεων αυξάνετε σταδιακά, Παρασκευή και Σάββατο... την Κυριακή όλοι θα είναι έτοιμοι! Το Rotax MAX Challenge GR είναι πρόκληση ή κάθε επιτυχία σε αυτό είναι κρυφός πόθος για τον κάθε συμμετέχοντα!