Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ημερολόγιο καταστρώματος (Πίστας...) εν όψη RMC'22!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Ένα από τα πιο πολύτιμα μαθήματα που διδάσκει στα παιδιά το αγωνιστικό karting είναι να ρισκάρουν, να αποτυγχάνουν με αξιοπρέπεια, και τελικά να επιτυγχάνουν ξεπερνώντας την αποτυχία. To σπορ-χόμπι αυτό είναι μια μικρογραφία της ζωής, και η ζωή είναι μια σειρά προκλήσεων και απογοητεύσεων, στην οποία πολύ συχνά χρειάζεται να σταθείς και πάλι στα πόδια σου, να ξεσκονιστείς και να συνεχίσεις την πορεία σου. Ρίξτε μια ματιά στους επιτυχημένους γνωστούς σας. Όλοι τους έχουν γευτεί την αποτυχία. Μάλιστα, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι συχνά είναι αυτοί που έχουν γευτεί την αποτυχία πάρα πολλές φορές.

Με αυτή την φιλοσοφία ή έστω κοντά σε αυτή έχει δημιουργηθεί από την BRP Rotax GmbH & Co KG o κορυφαίος Παγκόσμια αγωνιστικός θεσμός Rotax MAX Challenge. Δηλαδή με ένα υψηλής ποιότητας αξιόπιστο κινητήρα να συμμετέχουν όλοι σε αγώνες ανά κατηγορία, με ίση απόδοση έτσι ώστε απαλλαγμένοι από το άγχος αυτό να συγκεντρώνονται στην προσωπική ''τεχνική'' ρύθμιση της συμπεριφοράς του καρτ και να απολαμβάνουν συνεχώς εξελισσόμενοι την οδήγηση. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί πόλο έλξης των οδηγών, ένεκα της φιλοσοφίας, της ισονομίας απόδοσής και της αξιοπιστίας των προϊόντων της Rotax!

Στην Ελλάδα η Rotax Hellas επί 22 συναπτά έτη διοργανώνει το εθνικό Rotax MAX Challenge GR. Το μακροβιότερο θεσμό που διοργανώνεται στην χώρά μας που δίνει την ευκαιρία οι νικητές των κατηγοριών, στο τέλος κάθε χρονιάς να λάβουν μέρος στο Rotax MAX Challenge Grand Finals, στην πραγματικά κορυφαία Παγκόσμια διοργάνωση που χαρακτηρίζεται ως η ''Ολυμπιάδα του Karting''. Πολλοί Έλληνες οδηγοί ''έμαθαν'' να ταξιδεύουν και να παίρνουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις αφού ''βαπτίστηκαν'' διεθνείς σε Rotax MAX Challenge Grand Finals.

Το ίδιο ισχύει και στο Rotax MAX Challenge GR, θεσμός που αποτελεί για πολλά νέα παιδιά την απαρχή στο karting. Η εξαιρετική κατανομή των ηλικιακών κλάσεων, αντίστοιχα η ασφαλής σταδιακή αύξηση ιπποδύναμης, η υψηλής ποιότητας κινητήρες καθώς και η αξιοπιστία του θεσμού αποτελούν την λογική επιλογή όχι απλά για την πρώτη επαφή αλλά για μία συνεχή απροβλημάτιστη (Και οικονομικότερη!) ενασχόληση με το karting. Το Rotax MAX Challenge GR ξεκινά και φέτος για 22η συνεχόμενη χρονιά, την ερχόμενη Κυριακή στην πίστα των Αφιδνών. Εκεί που μετά από τον αγώνα-πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οι κινητήρες Rotax ηχούν και ευχαριστημένοι οδηγοί ετοιμάζονται... Ειδικά οι ''πρωτολάτες'' στον συγκεκριμένο θεσμό όπως:


O Σεμπάστιαν Παυλόπουλος που ναι μεν έχει εντυπωσιάσει ως σήμερα με τις εμφανίσεις του πλην όμως την ερχόμενη Κυριακή στην πρεμιέρα του φετινού Rotax MAX Challenge GR, θα είναι η πρώτή του συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό! Ο Σεμπάστιαν, μαθητής της Στ! Δημοτικού, γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου του '10 ξεκίνησε την αγωνιστική του εμπλοκή από... διεθνή αγώνα, από το Trofeo del Grifone τον περσινό Μάρτιο στην πίστα του Sarno (Νότιο Ιταλία). Κατόπιν συμμετείχε στο εγχώριο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα των Σερρών (2021). Mε τον κορυφαίο συναισθηματικά μηχανικό, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Δημήτρη, προετοιμάζονται για το Rotax MAX Challenge GR / Κατηγορία Μini MAX.


Μαθητής της Στ! τάξης του Δημοτικού σχολείου είναι και ο Λευτέρης Αργύρης, που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2010. Με τον κορυφαίο Γιώργο Δρακόπουλο, σε ρόλο συμβούλου, ο Λευτέρης μετά από το ''βάπτισμα'' του πυρός στους φετινούς αγώνες των εθνικών -Κύπελλο και Πρωτάθλημα- καλείται να ανταπεξέλθει στην κατηγορία Μini MAX του Rotax MAX Challenge GR'22. Οι δοκιμές βρίσκονται στο στάδιο της τελικής φάσης αφού την ερχόμενη Κυριακή έχουμε αγώνα και ο οδηγός πανέτοιμος!


Ο Λευτέρης Τούμπακας από την ομάδα Speed Force, συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα, στον τελευταίο περσινό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την ερχόμενη Κυριακή, στο Rotax MAX Challenge GR'22 θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στον μεγάλο αυτό θεσμό στην κατηγορία Μini MAX. Μαθητής της Ε! Δημοτικού γεννημένος στις 20 Ιουλίου του 2011, ο Λευτέρης, δείχνει δουλεύοντας πολύ στην πίστα σημαντική ανοδική εξέλιξη! 


Μαζί με τον Λευτέρη, η μικρότερη κατά δύο χρόνια αδελφή του, Ηλιάνα, γεννημένη στις 25 Απριλίου του '13, όχι θεατής και ''οπαδός'' του μεγάλου αδελφού, αλλά συναθλητής. Μπορεί να μην ήρθε ακόμα η ώρα που η Ηλιάνα θα ''στηθεί'' στην γραμμή εκκίνησης αγώνα, όμως προετοιμάζεται. Στην πίστα η βελτίωσή της από Σάββατο σε Σάββατο, είναι απίστευτη!


Ο Γιάννης Καρδαμάκης είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου του 2003. Σε ηλικία 12 ετών ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το karting. Φοιτητής πλέον έχει διαγράψει μία σπουδαία πορεία στον αγωνιστικό karting με σπουδαία αποτελέσματα έχοντας ως κορυφαίο την νίκή του το 2018, στον ''δύσκολο'' P.i.C.K. της Πάτρας. Είκοσι χρονών ''πρωτολάτης'', κι όμως γίνετε! Ο Γιάννης που τα τελευταία χρόνια πορνεύετε αγωνιστικά μαζί με τον Τάσο Τσερανίδη (Speed Force) στην επτάχρονη αγωνιστική του καριέρα θα λάβει μέρος (Στην κατηγορία Senior MAX) για πρώτη φορά την Κυριακή 3 Απριλίου σε αγώνα του Rotax MAX Challenge GR.





Εκτός από τους ''πρωτολάτες'', σε αγώνα του Rotax MAX Challenge έχουμε και τους... παλιούς του θεσμού που ''είδαμε'' στην πίστα να προετοιμάζονται για τον πρώτο αγώνα του Rotax MAX Challenge '22. Στην κατηγορία Mini MAX, τον νικητή του πρώτου αγώνα του φετινού, Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Νικόλα Καραγιάννη (Speed Force), τον Αντώνη Βούρο (Saganas Team / Leclerc), Φαίδωνα Παπαφιλίππου (DR Rotax Racing Team) και Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Maitos Κosmic Kart Racing Team) 



Στην Junior MAX τον φετινό Κυπελλούχο Ελλάδας Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (Praga Zahos Karting Team) και Bασίλη Αποστολίδη (Galaxy Motorsport / Parolin) 

           


Στην Senior ΜΑΧ τον Πολυνίκη Στυλιανό Πετρίση, Γιώργο Αραβανή από την Speed Force και Χρήστο Χατζή της RedSpeed / Chatzis Racing Karting Team. 


Ο Χρήστος Οικονόμου (Maitos Κosmic Kart Racing Team) έκανε δοκιμές για την κατηγορία DD2 MAX, που δυστυχώς όμως δεν συμπλήρωσε τις ανάλογες συμμετοχές προκειμένου να διεξαχθεί!



Όμως η ''ανταπόκριση'' μας δεν φθάνει μόνο ως το Kartodromo, την πίστα που θα έχουμε την Κυριακή την πρεμιέρα του Rotax MAX Challenge '22, εστιάζουμε έξω από τα σύνορα της χώρας και ''προσγινόμαστε'' σε άλλο πλανήτη! Εκεί που στην κυριολεξία ο τόπος ''πάλετε'' στον ρυθμό του karting, εκεί που οι συμμετοχές ''περισσεύουν'', εκεί που ελληνική νοοτροπία εκπαιδεύεται από το προηγμένο επίπεδο που κινείται το άθλημα! Εκεί λοιπόν βρέθηκαν μία εβδομάδα πριν τον αγώνα του 1oυ Rotax MAX Challenge GR'22 δύο σπουδαίοι Έλληνες οδηγοί της Speed Force o Μανώλης Λιουδάκης (Junior) που τον βλέπουμε στις φωτογραφίες να είναι έτοιμος για την πρώτή του διεθνή συμμετοχή και να μελετά την τηλεμετρία με τον κόουτς του και ο Βασίλης Μαλάμης (Mini). Στην πίστα του Lonato, στην Μπρέσια οι δύο οδηγοί συμμετείχαν σε Ιταλικό αγωνιστικό θεσμό, συνδυάζοντας ευχαρίστηση, εμπειρίες και καλή προετοιμασία νια τα... εγχώρια. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική!

Χρειάζεται πολύ πάθος, κόπος, χρόνος και αφοσίωση η μετάβαση από τον αθλητισμό, στον πρωταθλητισμό θέλει δύναμη, πείσμα και θέληση. Η προετοιμασία όλων των συμμετεχόντων στον πρώτο αγώνα του Rotax MAX Challenge GR'22 συνεχίζετε! Σταδιακά από αύριο Τρίτη, 29 Μαρτίου η πίστα θα γεμίζει... την Κυριακή, στις 3 Απριλίου, στις εννέα εννέα και κάτι όλοι θα είναι έτοιμοι. 

Κάθε αγώνας του Rotax MAX Challenge, 
είναι μία απίστευτη εμπειρία!