Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Το μεγαλείο της σημαίας!

Η σημαία το σύμβολο που ενσαρκώνει συναισθήματα και που εμφανίζεται σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία, από τα πεδία των μαχών μέχρι τα σπίτια, τους αθλητικούς χώρους. Η σημαία μας, η γαλανόλευκη που προκαλεί τόσο έντονες και φορτισμένες συναισθηματικές καταστάσεις, να συμβολίζει τόσα πολλά πράγματα, να εξάρει την αγάπη μας για την χώρά μας!

Ο δεκαεπτάχρονος οδηγός αγώνων CrossCar Αλέξανδρος Παπαευθυμίου ταξιδεύει για την Γαλλία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε τεράστιο θεσμό του διεθνούς motorsport. Το FIA European Autocross Championship που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Saint Igny de Vers στην Ανατολική Γαλλία! Εκεί θα συναντηθούν οι κορυφαίοι οδηγοί CrossCar της Ευρώπης σε ένα αγώνα που αποτελεί την πρεμιέρα του Αλέξανδρου στον φετινό θεσμό.

Μία μέρα πριν ''πετάξει'' για την Γαλλία, (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου) ο σπουδαίος Έλληνας οδηγός, Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, πραγματοποίησε χωρίς κανένα απρόοπτο την τελευταία του προπόνηση-δοκιμή στην πίστα ''Διαδρόμιο'' στο Σπαθοβούνι, στη χωμάτινη αυτή πίστα δίπλά στην Κόρινθο που την χαρακτηρίζουν ως την ''μητέρα'' του συγκεκριμένου σπορ. Σε αυτήν την πίστα πριν δύο χρόνια ο νεαρός Αλέξανδρος, έκανε τους πρώτους του γυρους σε χωμάτινο ''τερέν'' κι έτσι συνδεθηκε με ερωτική σχέση με το CrossCar.

To απρόοπτο εμφανίστηκε όταν δύο σπάνιοι άνθρωποι του Ελληνικού motorsport oι Κορίνθιοι Aνδρέας Μπάσδελης και ο Άρης Τσάτσαρης (Και οι δύο επιχειρηματίες της περιοχής) σε μία έντονα συγκινητική στιγμή ευχήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου καλή τύχη στην προσπάθειά του. Και η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν του παρέδωσαν την Ελληνική σημαία, ως μοναδικού Έλληνα εκπροσώπου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο νεαρός οδηγός φανερά συγκινημένος και αφού ευχαρίστησε τους Aνδρέα Μπάσδελη και Άρη Τσάτσαρη, δήλωσε: ''..Ότι η τιμή και η ευθύνη είναι μεγάλη να μου προσφέρετε το ιερό σύμβολο της πατρίδος μου από σπουδαίους ανθρώπους, σε ένα τόπο που συνδέεται με την αρχαία ιστορία μας και σε ένα μέρος (Διαδρόμιο) που όπως κι εγώ πριν λίγα χρόνια γνώρισα το CrossCar, έτσι κι όλοι οι Έλληνες οδηγοί σε αυτό το σπορ από εδώ ξεκίνησαν. Αισθάνομαι σαν σημαιοφόρος σε σχολική παρέλαση. Θα κάνω ότι καλύτερο προκειμένου να ανταπεξέλθω σε αυτή την τιμή!...''

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου προέρχεται από το karting, έχοντας κατακτήσει δύο Πανελλήνιους τίτλους (Πρωτάθλημα 2020 και Κύπελλο 2017) και την εμπειρία των διεθνών αγώνων από την συμμετοχή του στο FIA Karting Academy Trophy Academy 2021 μεταπήδησε στο CrossCar με κόουτς τον Βαγγέλη Σωτήρχο (Semog Greece). Άμεση ήταν η προσαρμοστικότητα του Αλέξανδρου απο την ασφαλτινη πίστα του karting στην χωμάτινη απαιτητική του CrossCar. H αμεσότητα έφερε σύντομα εξαιρετικά αποτελέσματα, κορυφαίες επιδόσεις και την προσέγγιση χορηγού προκειμένου να ακολουθήσει τον θεσμό του FIA European Autocross Championship. Η Nolte Kitchens Greece, κορυφαία γερμανική εταιρεία κατασκευής επίπλων κουζίνας συμπορεύεται ως χορηγός με το νεαρό οδηγό στο διεθνή του οδοιπορικό.