Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Σε όλες τις τέντες κτίζεται το motorsport...


H κάθε ομάδα, η κάθε τέντα στις πίστες karting, εκτός από μορφωτικός οργανισμός, είναι ταυτόχρονα και χώρος συνύπαρξης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και ιδιοτήτων, μαθητών οδηγών και γονέων, οι οποίοι και απαρτίζουν τα μέλη της μίας κοινότητας. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών και τα ποικίλα συναισθήματα που βιώνονται στους κόλπους της κοινότητας επιδρούν καθοριστικά στην διαμόρφωση... της νοοτροπίας, συμπεριφοράς, χαρακτήρα μέσα κι έξω από την πίστα για τους πιλότους και έξω για τους γονείς, συνοδούς ή μηχανικούς.

Η έννοια του καλού ή κακού κλίματος, οι παράγοντες που το καθορίζουν κτίζουν το πραγματικό πρόσωπο του motorsport σε τούτο τον υποανάπτυκτο σε αυτό, τόπο. Είναι γεγονός πως από κάθε ομάδα, τέντα και από τον κάθε κόουτς ή μηχανικό δημιουργούνται σοβαροί χαρακτήρες πιλότων, καρτίστες! Είναι αυτοί που αν και όταν οδηγήσουν αγωνιστικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ξεχωρίζουν. Ως χαρακτήρες, ως άνθρωποι με σωστή νοοτροπία και σαφώς με υψηλή αγωνιστική πεδία. Δεν συζητάμε τις τεχνικές ικανότητες στον δρόμο που δεδομένο το ότι είναι σε άλλο επίπεδο από αυτούς που δεν έχουν στρίψει... με καρτ!

Ποικίλες απόπειρες ορισμού για το αύριο, το κτίσιμο του motosport μας, δεν έχουμε! Ποικίλους τρόπους μόνο έχουμε, η κάθε τέντα, ομάδα διαμορφώνει με τον δικό της τρόπο τους νεαρούς οδηγούς, τους μεταλαμπαδεύει μία νοοτροπία σύμφωνη με τις αρχές που απαιτεί το σπορ... Όλες λοιπόν οι τέντες, ομάδες κτίζουν το νεανικό, δροσερό, κεφάτο, σωστό και πολύ γρήγορο αυριανό ανθρώπινο δυναμικό του motosport μας!

Ας συνδυάσουμε την παρουσίαση στη πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018, με την σημαντική κατηγορία mini, δηλαδή τα παιδιά, οδηγοί από οκτώ χρονών έως δώδεκα που δουλεύονται στις τέντες, ομάδες, αντιπροσωπίες, για να σας μεταφέρουμε σε πραγματικό περιβάλλον το μέγεθος του έργου υποδομής που δημιουργεί το karting, στο αύριο του ελληνικού motorsport.


Ray Motorsport
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του ότι το karting, απαιτεί... σκληρή και επίμονη δουλειά. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνιάδη ήρθε στα Μέγαρα με τον Γιώργο Μπερσή στην κατηγορία junior και τον Γιώργο Καφαντάρη στην mini...mini! O μικρός οδηγός της ομάδας, γεννημένος στις 2 Αυγούστου του 2008 που έχει ξεκινήσει την καριέρά του από το '16 στη Καλαμάτα σε αγώνα Rotax Max Challenge ήταν εντυπωσιακός σε όλα του. Σταθερός και συνεπείς με τις οδηγίες του κοούτς, σοβαρός στην πίστα και ταχύτατος, παίρνοντας την νίκη. Πραγματικά το Ελληνικό motosport, κτίζεται στις πίστες του καρτ... κάτω από όλες τις τέντες και με τις οδηγίες όλων των ομαδαρχών!


Speed Force Racing
H ομάδα του Τάσου Τσερανίδη και των παιδιών του Γιώργου και Στέφανου, που για το 2018 παρουσιάζετε στην πίστα στην κατηγορία mini με πέντε οδηγούς εκ των οποίων οι τέσσερις κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση. Τα δίδυμα αδέλφια Ζαν Πωλ και Φιλίπ Καρρά, Νικόλα Φραγκάκη και Βασίλης Μαλάμης πλαισιώνει η εμπειρία και το ήθος του... παλιού Μάριου Αγγελόπουλου / No15. Ο Πρωταθλητής 2016 στην κατηγορία mini, φιλοδοξεί να προβιβαστεί στη junior το 2019, με μία σπουδαία διάκριση, ήδη στον πρώτο αγώνα τερμάτισε στην τρίτη θέση της γενικής μικρής κατηγορίας.


Galaxy motorsport
Πολυπρόσωπη νεοσύστατη ομάδα του Σταύρου Γρυλάκη... η 'φανέλα' είναι βαριά γιατί ο πατέρας, Γιώργος Γρυλάκης έχει βάλει την σφαγίδά του ειδικά στις μικρές κατηγορίες. Τα πρώτα δείγματα, σπουδαία, οι μικροί Βασίλης Αποστολίδης / Νο 12 και Αλέξανδος Παπαευθυμίου διέπρεψαν οι μεγαλύτεροι στην junior Στυλιανός Πετρίσης και Ανδρέας Δεβετζόγλου είναι 'μέσα' στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, της κατηγορίας, ο Ανδρέας Βαρσάμης στην senior, σπουδαίος και ο Φώτης Σωτηρόπουλος στη ίδια θέση με αυτή που τελείωσε το '17. Είναι γεγονός πως και σε αυτή την τέντα κτίζετε το motorsport με τρόπο, ανθρώπινο, σωστό και οικογενειακό!


Athens Kart Shop
H παλαιότερη ομάδα, αντιπροσωπία των καρτ Tecno και των κινητήρων Ι.Α.Μ.Ε., του Κώστα Μιχαλόπουλου έχει και ανάλογη μακρόχρονη ιστορία στην μικρή κατηγορία. Το 2018 στην τέντα της ομάδας για την κατηγορία mini θητεύουν οι Πατρινοί, Βαγγέλης και Γιώργος Ντεντόπουλος καθώς και Χρήστος Καραβαγγέλης. Ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος / Νο 16, είναι ο περσινός Πρωταθλητής της mini B και στον πρώτο αγώνα του Εθνικού Θεσμού για φέτος τερμάτισε τέταρτος στην γενική κατάταξη. Η ομάδα θα επιχειρήσει για τρίτη φορά στην πολύχρονη εμπορική της ιστορία να διοργανώσει το Ι.Α.Μ.Ε. Series Greece 2018, έπαθλο που ο πρώτος αγώνας θα γίνει στα Μέγαρα την Κυριακή 13 Μαΐου.


GSR Team
Η νεοσύστατη ομάδα του Σωτήρη Γαλάτση, εκφράζοντας όλη την αίσθηση του νεανικού ενθουσιασμού, στον σύντομο χρόνο ζωής της, βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Ο Τάσος Μπίλιας / Νο 99 στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πήρε την έβδομη θέση ενώ ο Ράννυ Ντέιβιντ ήταν άτυχος. Γενικά η ομάδα έχει δείξει δείγματα σοβαρότητάς αλλά και ομάδας δεμένης σε ένα φιλικό περιβάλλον.


Gold Kart Τeam
H ομάδα, τέντα,αντιπροσωπία των Gold Kart με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κουβάτσο. Ομάδα σημαντική με έδρα την πίστα της Καλαμάτας και υπεύθυνο έργο ετών, με προσφορά στο motorsport. Eπιστρέφει φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και προς στο παρόν στα Μέγαρα εκτός από τον Γιώργο Μακρόπουλο στα εξατάχυτα είχε και τον Μάνο Σταμάτη / Νο 9. Ο μαθητής της τετάρτης Δημοτικού, γεννημένος στις 9 Μαίου του 2008, είχε λάβει μέρος στην Σπάρτη στον περσινό αγώνα του Πανελληνίου που ήταν η πρώτή του εμφάνιση και στα Μέγαρα τερματίζοντας στην δέκατη πέμπτη θέση του τελικού της mini.


ΑΣΠΙΣ Motorsport Club
Στην τέντα αυτή το όνομα του Αλέκου Πολυανίδη, στον ρόλο του 'αρχηγού' είναι το ισχυρό χαρτί! Η οικογένεια του Αλέκου, ο πατέρας του Τάκης, ο αδελφός του Νίκος και σήμερα τα παιδιά κτίζουν το αύριο του Ελληνικού motosport, απο την Θεσσαλονίκη. Η πίστα 'κόσμημα' στο Νέο Ρύσιο είναι έργο τους... 'Εργο' του Αλέκου, είναι ο μικρός οδηγός της mini, Νικόλας Αλεξάνδρου / Νο 42. Μαθητής της τρίτης Δημοτικού, γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου του '09, έκανε τον πρώτό του αγώνα πέρσι στην Βουλγαρία, συμμετείχε στο Κύπελλο 2017 που έγινε στην Θεσσαλονίκη... και σήμερα μετά την πρεμιέρα του Πανελληνίου στα Μέγαρα έφυγε με την δέκατη θέση, περιμένοντας τους συναθλητές του στην 'εδρά' του...για τον δεύτερο γύρο!


Zahos Praga Karting
Πολύ έμπειρη και πολυνίκης ομάδα στην κατηγορία mini πέρσι. Οι αδελφοί Βασίλης και Νίκος Ζάχος με τον Ανδρέα Σπανό κατέκτησαν και τους δύο τίτλους στην mini, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Rotax Max Challenge. Ο Ανδέας μαζί με τον ομόσταυλό του Γιάννη Ντάφο προήχθησαν στη junior και στη mini για λογαριασμό της Zahos Praga Karting 'παίζει' ο Γιώργος Καμπύλης / Νο 31. Μαθητής της πέμπτης τάξης του Δημοτικού Φιλοθέης, γεννημένος στις 4 Μαρτίου 2007. Στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου ο Γιώργος είχε την στιγμή του, όμως έχει ήδη δείξει τις ικανότητές του...


Chatzis Racing Team
Ομάδα με πολλές και σπουδαίες επιτυχίες στους αγώνες, με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή. Στην κατηγορία mini για το 2018, ξεκίνησαν ο Πατρινός Γιώργος Θεοδωρακόπουλος / Νο 28 και ο Χρήστος Χατζής. Ο Πελοποννήσιος οδηγός τερμάτισε στην έκτη θέση του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.


Zorri Motorsport BirelArt
Mία τέντα, ομάδα, αντιπροσωπία που ουσιαστικά το κόκκινο χρώμά της είναι συνδεδεμένο με το ιστορικό σήμα καρτ της Birel, σήμερα BirelArt. O Στάθης Ξηνταβελώνης έχει συμβάλει κι αυτός στο κτίσιμο του ελληνικού motorsport με την πολύχρονη παρουσία της ομάδας του στο karting. Στα Μέγαρα, στην κατηγορία mini η Zorri Motorsport είχε τον οδηγό της, τον Γιαννάκη Ζησιμόπουλο / Νο 11 που παρά την ατυχία του κράτησε από την πρεμιέρα του Πανελληνίου τους βαθμούς και της 13ης θέσης του τελικού.