Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Πρεμιέρα με υποσχέσεις...


Eίναι γεγονός... το ότι δεν είχε προβλεφθεί τίποτα από ότι διαδραματίστηκε στην πρεμιέρα του Italian American Motor Engineering Series Hellas'18 που έγινε στα Μέγαρα. Ο πρώτος γύρος του θεσμού άφησε όμορφες αναμνήσεις σε αυτούς που τον παρακολούθησαν αφού οι 34 συμμετέχοντες στις τέσσερις 'γεμάτες' κατηγορίες, φρόντισαν να κρατήσουν το αγωνιστικό ενδιαφέρον ψηλά.


Στην mini οι Μάριος Αγγελόπουλος και Γιώργος Καφαντάρης σε συναρπαστικό αγώνα σε όλα τα σκέλη ήταν εντυπωσιακοί. Ο Μάριος ήταν νικητής και ο Γιώργος τελικά τέταρτος χάνοντας δύο θέσεις από τον εξαιρετικό Γιώργο και τον αδελφό του Βαγγέλη Ντεντόπουλο που στο τέλος πήραν την δεύτερη και τρίτη θέση! 


Στην junior o Kωνσταντίνος Κομνηνός επανήλθε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου απέναντι στους ομόσταυλους Ανδρέα Δεβετζόγλου και Στυλιανό Πετρίση που έχασαν πολύ χρόνο στην μεταξύ τους 'μονομαχία'. Ο Λαρισαίος Θανάσης Χούρλιας, κινδύνευσε μόνο από αντικανονικό κτύπημα αντιπάλου του που τον έθεσε εκτός αγώνα, στον δεύτερο προκριματικό της κατηγορίας senior. O έμπειρος οδηγός που ξεκινούσε τον τελικό από τις πίσω θέσεις επιστράτευσε το πηγαίο ταλέντό του και μετά από προσπάθεια, πήρε άξια την καρό σημαία. Στην πολλών κυβικών, μεγάλη κατηγορία 'Pro', ο Φίλιππος Καλέσης μπορεί να μην άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του και νίκησε όμως ο Καλαματιανός οδηγός Βασίλης Μακρόπουλος ήταν δεύτερος κάνοντας ένα όμορφο αγώνα! Και ως εδώ καλά, αγώνας ήταν και οι προβλέψεις πάντα δύσκολες, διοργανωτικά ήταν όλοι έτοιμοι να κρίνουν με επιείκεια... αφού πρώτος αγώνας ήταν ενός νέου θεσμού. Επιείκεια δε χρειάστηκε γιατί όλα ήταν άψογα. 



Ο Πάνος Σιδέρης με το γνωστό δυναμικό τρόπο είχε 'σχεδιάσει' τέλεια το εκτελεστικό κομμάτι του αγώνα και ήταν απίκο να λύσει ότι πρόβλημα... ο Στέλιος Καγιάφας εξαιρετικός παρά την όχληση των εγκάθετων στελεχών και το σπουδαιότερο, σωστός τεχνικός έλεγχος στη κυριολεξία, ειδικά στους τελικούς. Μπορεί με τον Κώστα Μιχαλόπουλο να μας ενώνει μία μακροχρόνια γνωριμία, από το 1979 όμως διαφωνώ μαζί του σε πολλά έχοντας διαφορετική άποψη για την πρόοδο του karting στην Ελλάδα. Φυσικά και δεν μπορώ να δω το ότι ο Κώστας, εξαρτάτε βιοποριστικά απ'αυτό... πάντα πίστευα πως εκείνη η αγνότητα και η μετ' έπειτα αγάπή του για το karting που είχε φανερώσει τότε, είναι κριμένα μέσά του. Και πράγματι την Κυριακή το πρωί, στην πίστα των Μεγάρων στην πρεμίερα του Italian American Motor Engineering Series Hellas'18 ένιωσα την συγκίνησή του και χάρηκα πραγματικά... Δεν έπαιζε τον ρόλο του οικοδεσπότη, ήταν πραγματικός και έδειχνε πως αυτό που έχει μέσά του για το karting είναι αληθινό πέρα από την εμπορική πράξη του θεσμού...
Πέτρος Καστορίνης