Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αγωνία για τον γονιό...


Η ευθύνη για την ανατροφή του είναι μαζί κόπος και ευλογία... Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα που που συναγωνίζεται σε ένα σπορ... φροντίζουμε να του προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Και τον παρακολουθούμε το βλέπουμε και μας γεμίζει καμάρι, το παρακολουθούμε να μεγαλώνει, να κατακτά ένα- ένα τα στάδια, να γίνεται 'ολόκληρο παιδί'... και νιώθουμε περηφάνια.

Και στην πίστα, στο karting ο γονιός μαθαίνει να ζει με την αγωνία και την υπεροχή. Σε ένα σύνθετο ρόλο συνυπάρχουν όπου η ισορροπία 'παίζεται' στα άκρα... Να περάσει σωστά στην Κ1, να στρίψει μετά τα φρένα στην 'καμπή'... να τελειώσουν οι γύροι χωρίς να συμβεί κάτι κι απέναντι το παιδί του φίλου, το χρονόμετρο, το βάθρο... όλα έχουν απαιτήσεις. Υπομονή, πάνω από όλα μεγάλη υπομονή, εγρήγορση, επαγρύπνηση, σταθερότητα, ευαισθησία, προσοχή, αυστηρότητα, επιμονή…

Οι γονείς για μία ακόμα φορά στην πίστα, στα Βραχνέικα στην Πάτρα, στην πίστα Kartmania για την αυριανή συνάντηση του Italian American Motor Engineering Series 2018. Στο δεύτερο γύρο του θεσμού που από τις 33 συμμετοχές του αγώνα οι δέκα είναι από παιδιά 9 έως 12 χρονών στην κατηγορία mini, πέντε στην junior όπου συμμετέχουν οδηγοί από 12 έως 15 και στις senior και pro που έχουμε παιδιά από 16 έως την ηλικία του 'δάσκαλου' της Ακαδημίας Karting της πίστας του Ασπροπύργου, Γιώργου Λαζαράκου που συμμετέχει κι αυτός και είναι, λέει πως είναι 46 ετών και οι γονείς του που μπορεί να μην είναι στην Κartmania, αγωνιούν..!