Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αγωνία για τον οδηγό...


Ο σύγχρονος αθλητισμός συγκεντρώνει ποικίλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία τείνουν να προκαλούν συναισθήματα όπως είναι το αυξημένο άγχος στους αθλητές, ιδιαίτερα πριν από σημαντικούς αγώνες. Κάποια από αυτά που το προκαλούν είναι ο υψηλότερος συναγωνισμός που προκύπτει ανάμεσα στους αθλητές, η κατανάλωση περισσότερων ωρών για προπόνηση μέσα στην ημέρα και η μείωση ελεύθερου χρόνου για τον αθλητή, η πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο για μεγαλύτερη προσπάθεια καθώς και η ευθύνη του αθλητή να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του εαυτού του...

Το karting προσφέρετε για να εξελιχθεί ένας αθλητής, από οκτώ ετών... γρήγορα! Το παιδί 'ωριμάζει' αθλητικά στην πίστα σε σαφώς μικρότερο χρόνο από άλλα σπορ. Τα περιθώρια είναι μικρά, όταν το οκτάχρονο 'βουτήξει' στην πίστα, τα γνωρίζει όλα! Το πως θα στρίψει, το που θα φρενάρει, το πως θα προσπεράσει... κι από εκείνο το σημείο αρχίζει η βελτίωσή του. Το χρονόμετρο δε κάνει χάρες... θα πρέπει να 'παλέψει' μαζί του και να το νικήσει... Η αγωνία κι προσπάθεια μεγάλη!

Και ανεξάρτητα από τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες, όλες έχουν την ίδια δυσκολία. Στα Βραχνέικα στην Πάτρα, στην πίστα Kartmania για την αυριανή συνάντηση του Italian American Motor Engineering Series 2018. Στο δεύτερο γύρο του θεσμού το διαπίστωνες σήμερα στην προπόνηση, δοκιμές προετοιμασία για τον αγώνα από όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν. Και οι 33 αγωνιούν... αύριο θα πρέπει να είναι οι ταχύτεροι!