Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Τους κοιτάει στα μάτια, όλους!


Δεν είναι τυχαία η ονομασία 'Karting Academy Trophy'. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία χρησιμοποιώντας στην ονομασία το 'Academy' προσδιορίζει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την εκπαίδευση, καλλιέργεια και την προαγωγή τον 'δεκατετράχρονων' οδηγών karting στις απαιτήσεις μία μεγάλης διεθνούς συνάντησης. Ενός Παγκόσμιου θεσμού που εξελίσσετε σε τρεις αγώνες σε διαφορετικές χώρες με ξεχωριστές καιρικές συνθήκες, σε ημερομηνίες που έχουν μελετημένα ορισθεί ένεκα των σχολικών υποχρεώσεων των περισσότερων συμμετεχόντων.

Το CIK FIA Karting Academy Trophy 2018 είναι ένας πραγματικός 'Μαραθώνιος' που ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου από το Salbris στην Γαλλία συνεχίστηκε το τριήμερο 13,15 Ιουλίου στο Lonato της Ιταλίας και θα τελειώσει στις 7,9 Σεπτεμβρίου στο Gkenk στο Βέλγιο. Το επίπεδο συναγωνισμού είναι υψηλό και η 'δίψα' για διάκριση των οδηγών το κάνει μεν δύσκολο ενώ παράλληλα είναι εντυπωσιακά 'καθαρό' μέσα στη πίστα. Η αγωνιστική συμπεριφορά των 'φοιτητών, οδηγών της Ακαδημίας' είναι παράδειγμα προς μίμηση μεγαλύτερων οδηγών.

Η συμμετοχή στο Karting Academy Trophy, Κωνσταντίνου Κομνηνού χαρακτηρίζετε από την παρουσία του στους ως σήμερα δύο αγώνες σε Γαλλία και Ιταλία. Ο Έλληνας Πρωταθλητής έχει αποκομίσει απόλυτα τον φιλοσοφικό στόχο του θεσμού. Μπήκε στην διαδικασία των αγώνων του Academy έχοντας σπουδαία χαρτιά στα χέρια του... Ότι δουλεύει πολύ, αποκομίζει από αυτό που κάνει, μαθαίνει γρήγορα και το σπουδαιότερο είναι χαρακτήρας 'καθαρός' που το έχει δείξει και στις ελληνικές πίστες στον έντονο συναγωνισμό που είχε και έχει με σπουδαίους αντιπάλους. Το δε ήθος του κι έξω από την πίστα είναι ανάλογο!

Από την πίστα Salbris στο Lonato ο Κωνσταντίνος, 'αντάλλαξε' όλα αυτά σε μία προσπάθεια για το καλύτερο. Εισέπραξε εκτός από την εμπειρία μια επιτυχία εξέλιξης ως οδηγού δείχνοντας παράλληλα και μία εξαιρετική προσαρμοστικότητα... Το ότι στην Γαλλία η διαφορά του από τον νικητή την μετρούσαμε σε δευτερόλεπτα και στην Ιταλία σε δέκατα του δευτερολέπτου, 'κλείνει' την όποια συζήτηση... Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός βαδίζει σταθερά, είναι διεθνής οδηγός, μόλις στο δεύτερο 'μάθημα', αγώνα του CIK FIA Karting Academy Trophy 2018. Σε μία 'τάξη' που οι Παγκόσμιοι 'συμμαθητές' του είναι εξαιρετικοί οδηγοί και Κωνσταντίνος του βλέπει στα μάτια! Ραντεβού στο Gkenk σε μία υπέροχη πίστα!