Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Veia brasileira..!


O Guilherme Figueiredo γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου το 2004 στο Sergipe του Aracaju στην Βραζιλία. Με το karting αν και άρχισε να ασχολείται σχετικά και σύμφωνα με τους 'παντογνώστες' μεγάλος, στα εννιά του το έμφυτο ταλέντο του, η βραζιλιάνικη φλέβα του τον ανέδειξε σύντομα. Εργάστηκε συστηματικά και το 2013 αρχίζει την αγωνιστική του καριέρα.

Το τοπικό Πρωτάθλημα Karting του Sergipe, ένα από τα σπουδαιότερα της Βραζιλίας γίνετε δικό του και σύντομα ανοίγει πανιά για τα δύσκολα. Τους απαιτητικότατους εθνικούς θεσμούς και το 2015 κατακτά τον τίτλο στην κατηγορία cadet ενώ στο ράφι του μπαίνουν και τα κύπελλα φυσικά του Πρωταθλητή στο θεσμό της γενέτηράς του και του τιτλούχου στο super cup.

H επόμενη χρονιά είναι πραγματικά ιδιαίτερη και σημαντική. Δεν είναι το πλασάρισμα του Guilherme σε μεγάλους αγώνες ή η κατάκτηση ενός τίτλου. Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος του Ayrton Senna Racing School είναι τόσο ιδιαίτερο για ένα Βραζιλιάνο πιλότο που τον συνοδεύει για όλη την καριέρα. Σε κάθε εκκίνηση σε κάθε προσπάθεια πρέπει να υπερασπίζετε τον τίτλο αυτό και να γίνετε σε κάθε γύρο καλύτερος!

Και ενώ και το 2017 περνάει με σπουδαίες διακρίσεις και κατακτήσεις φθάσαμε στο σήμερα, το 2018. Ο Guilherme Figueiredo ακολουθεί την αντίθετη πορεία του Κολόμβου... Περνά τον Ατλαντικό και έρχεται να κατακτήσει διεθνείς τίτλους. Το Ampfing στην Γερμανία στα μέσα Ιουνίου είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή επαφή του, προετοιμαζόμενος για τον δεύτερο γύρο του CIK-FIA Karting Academy Trophy 2018. Στον πρώτο αγώνα του θεσμού ο Guilherme δεν είχε λάβει μέρος...

Lonato λοιπόν και ο Guilherme Figueiredo μπορεί να μην ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ήρθε δεύτερος κι έφυγε... νικητής! Και αυτό πήρε παρακαταθήκη από τις εξαιρετικές επιδόσεις του στα ημιτελικά, το μεγαλύτερο σύνολο βαθμών από κάθε άλλο του αντίπαλο. Ήταν το αποκορύφωμα ενός κορυφαίου οδηγού, ενός πραγματικού πιλότου...

Αυτό το κομμάτι γράφτηκε φυσικά για να τιμήσουμε τον εξαιρετικόGuilherme Figueiredo και μεταφέρει μηνύματα στην ελληνική κοινωνία του karting που ο κάθε ένας μπορεί να τα ερμηνεύσει όπως φαντάζεται. Τα δυόμιση δέκατα που χώριζαν τον δικό μας Κωνσταντίνο από τον 'νικητή' του αγώνα, είναι διαφορά που πλέον είναι διαχειρίσιμη από τον Έλληνα Πρωταθλητή που 'έρχεται' να δηλώσει 'παρών' στο διεθνή στερέωμα και... Και το ότι ο μικρός Βραζιλιάνος έχει πίσω του μία ομάδα, πέρα των τεχνικών και αγωνιστικών κόουτς, που μελετούν την αλληλοεπίδραση στον τύπο των εμφανίσεων του, εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα για τον τρόπο επικοινωνίας ενός παιδιού, σοβαρό γραφείο τύπου με υπεύθυνο που έχει όνομα και επίθετο. Με άλλα λόγια ο νεαρός υποστηρίζετε από επαγγελματική ομάδα επικοινωνίας και οι στόχοι του αλλάζουν συνεχώς πηγαίνοντας μακρύτερα!

Να ευχηθούμε στον Guilherme, καλή τύχη!
Να συγχαρούμε την eversports για την εξαιρετική δουλειά που κάνει.
Να ευχαριστήσουμε την Mariana Viegas, υπεύθυνη τύπου για την άμεση ενημέρωση μας.

Πέτρος Καστορίνης