Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Είμαστε άχρηστοι όλοι...!


Κοντεύουν 20 χρόνια από την πρώτη ταινία 'Matrix', απ' όλα αυτά τα απίστευτα για τον κινηματογράφο της εποχής γραφικά, όλη αυτή την κουλτούρα του βαθέος διαδικτύου και των όσων πραγματικά δεν γνωρίζαμε γι' αυτό. Στις μέρες μας, με τα social media να έχουν -ρομποτικά- καταλάβει τα πάντα και κυρίως τον τρόπο που σκεφτόμαστε και την καθημερινότητα μας, το Matrix, ως φιλοσοφία δεν μας φαίνεται πλέον τόσο μακρινή. Η online ζωή μας εμπλέκεται πλέον με την κανονική, τα avatars μας είναι κάτι περισσότερο από profile pics σε έναν λογαριασμό κάποιου Μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ζούμε παράλληλες ζωές, που όχι μόνο επηρεάζουν η μία την άλλη, αλλά ζουν η μία μέσα στην άλλη...

Και μετά, το όλο παράδειγμα concept της ταινίας... στην πραγματικότητα της δικής μικρής κοινωνίας του karting. To διοικητικό παραλήρημα των ανθρώπων της Ομοσπονδίας δεν έχει σταματημό μα ούτε και πάτο ο κατήφορος που οδηγούν το karting. Aυτή την φορά θα αφήσω στην άκρη γονείς, επαγγελματίες, ομαδάρχες, οδηγούς και ως γραφικός 'μουρμούρης' θα συνεχίσω μόνος μου, ούτως η άλλως κανείς σε αυτή την χώρα της Μεσογείου αντέχει να κάνει την μία προσπάθεια για να καλυτερεύσει κάτι... Ακόμα και για αυτό που ευχαριστεί το παιδί του. Αύριο όμως θα του αρέσει η 'λεζάντα' για τον αγώνα που έδωσε για την βελτιώσει του σπορ. Φυσικά και δεν θα κάνει τα στραβά μάτια στην απαξιώσει του karting που θα έχει υποστεί από τους σημερινούς διοικητικούς χειρισμούς του θεσμικού οργάνου. Κι αυτό όχι για να μην προκαλεί, όχι για να διατηρήσει τον ρόλο του 'κλακαδόρου', αλλά γιατί δεν γνωρίζει ή δεν τον ενδιαφέρει να εκτιμήσει την ζημιά στο 'αύριο' του karting.

Υπάρχου ακόμα στελέχη που η αγάπή τους για το σπορ είναι όρκος πίστης στην υπηρεσία του. Εκεί Δυτικά της χώρας ο Α.Ο.Π. ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών από την αρχή του χρόνου με επιστολή του είχε ενημερώσει το υπόγειο του Ποδηλατοδρομίου ότι θα βρίσκετε σε επιφυλακή για να δώσει ανά πάσα στιγμή λύση σε κάθε πρόβλημα προκύψει στο karting. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες, αφοί Δούβρη της Kartmania, με τον ανάλογο πολυετή σεβασμό και την αγάπή τους για το karting, έχουν εξασφαλίσει την νέα άδεια της πίστας. Είναι σαφώς ουτοπικό πλέον να συζητάμε οτιδήποτε... Η επιστολή του Α.Ο.Π. βρίσκετε από την Ο.Μ.Α.Ε. στην χωματερή του Ασπρόπυργου και η αγάπη των αδελφών Δούβρη για το σπορ, δεν αφορά τα σημερινά στελέχη της Ομοσπονδίας... Δεν τους συγκινεί η αγωνία του Ανδρέα Παντέλη, ιδρυτικού στελέχους και σημερινού Προέδρου του Α.Ο.Π., μα ούτε ευαισθησία των Φώτη και Χρήστου Δούβρη... ή ακόμα τα 'τρεξίματα' του Στέλιου, αυτά έχουν έκφραση συναισθημάτων ανθρώπινων... Δεν τα γνωρίζουν!

Δυστυχώς με αυτούς θα πορευτούμε και αύριο, αυτούς που μία εβδομάδα πριν τον 3ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting... δεν έχουν βγει να μιλήσουν στα παιδιά της κατηγορίας mini. Nα τους πουν πως εμείς οι μεγάλοι έχουμε την αποκλειστική ευθύνη και τους χαλάμε το παιχνίδι τους! Τόσο άχρηστοι ήμαστε!

Πέτρος Καστορίνης