Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η ενδεκάδα του Μαν!


Κλείνοντας το IAME Series 2018 στη παρθενική του χρονιά ας δούμε ποιοι και από ποιες κατγορίες απέκτησαν το πολυπόθητο εισιτήριο για να λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο τελικό IAME International Final 2018 που θα γίνει από 8-14 Οκτωβρίου στην Γαλλία στην πίστα karting του Le Mans.

Ο Μάριος Αγγελόπουλος (Exprit - Speed Force) στην κατηγορία mini εξασφάλισε με την εμφάνισή του κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες του θεσμού τίτλο και παράλληλα το εισιτήριο για τη Γαλλία. Μαζί του θα ταξιδέψουν και οι δύο οδηγοί που τον πλαισίωσαν στο βάθρο του τελευταίου γύρου, ο Γιώργος Ντεντόπουλος και ο Γιώργος Καφαντάρης.

Στην junior ο Στυλιανός Πετρίσης (Parolin - Galaxy Motorsport) νίκησε στον τρίτο γύρο, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός που τον ακολούθησε, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής. Αμφότεροι, όπως και ο τρίτος στην Καλαμάτα αλλά και την τελική βαθμολογία Ανδρέας Δεβετζόγλου (Parolin - Galaxy Motorsport), θα ταξιδέψουν στο Μαν.

Στην κατηγορία senior είχαμε τον Αλέξανδρο Ντάρσυ να επικρατεί τελικά του Θανάση Χούρλια (Tony Kart - PRT Motorsport), εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο για το 2018, όμως αμφότεροι θα ταξιδέψουν στον Παγκόσμιο τελικό! Απών από τον αγώνα της Καλαμάτας ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου, ωστόσο είχε ήδη πάρει τον τίτλο και εισιτήριο στην κλάση master στο ραντεβού της Γαλλίας!

Τέλος, στην κατηγορία super Pro νικητής αναδείχθηκε και στην πίστα San Nicolas ο Φίλιππος Καλέσης (Tony Kart - PRT Motorsport) και αήττητος όλη τη σεζόν, στέφθηκε πρωταθλητής και θα μας εκπροσωπήσει κι αυτός στο Παγκόσμιο. Ο Βασίλη Μακρόπουλου (Gold Kart – Gold Kart Hellas) στην τελική βαθμολογία της κλάσης master ήταν στην κορυφή και πήρε το εισιτήριο για τη δοκιμασία του Μαν.

Φωτογραφία: Γιώργος Καφαντάρης, Μάριος Αγγελόπουλος, Γιώργος Ντεντόπουλος, Κωνσταντίνος Κομνηνός, Αλέξανδρος Ντάρσυ, Δημήτρης Παπαναστασίου, Θανάσης Χουρλιάς, Στυλιανός Πετρίσης, Ανδρέας Δεβετζόγλου, Φίλιππος Καλέσης, Βασίλης Μακρόπουλος