Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ματαίωση...


Παραθέτουμε την ανακοίνωση για την ματαίωση του 3oυ Γύρου του RMC '18 που πολύ σωστά εκδόθηκε μετά την λήξη των συμμετοχών. Αντίθετα με όποιον πιστεύει πως καθυστέρησε. Αυτό που αναμένουμε είναι η ανακοίνωση της Rotax Hellas, όχι απλά να ζητήσει συγνώμη από τους οδηγούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή αλλά να τοποθετηθεί για την περιπέτεια που τους έβαλε προκειμένου να ετοιμαστούν για την συμμετοχή τους στον αγώνα. Σημειώνουμε δε πως είναι ο πρώτος αγώνας, τα τελευταία χρόνια, εμπορικού θεσμού που ώρες πριν την διεξαγωγή, του ματαιώνετε!

Ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου Φίλων Καρτ / Σ.Φι.Κα.
Θέμα: Mαταίωση διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης
Επάθλου Kart Rotax Max Challenge στις στις 7 Οκτωβρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Φίλων Καρτ σε σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψιν του τον τελικό πίνακα συμμετοχών, όπως διαμορφώθηκε στις 03/10/2018, ημέρα λήξης των συμμετοχών και την ανακοίνωση απόσυρσης συμμετοχών από αγωνιστική ομάδα της Βορείου Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα τη ματαίωση του προγραμματισμένου για 7/10/2018 αγώνα, στην πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, λόγω της μικρής συμμετοχής των αθλητών και επειδή θεωρεί χαμηλό το επίπεδο συναγωνισμού και μειωτικό για τους αθλητές τη διεξαγωγή αγώνα με συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, κάτω του ελαχίστου ορίου.
Περαιτέρω θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω:
Το σωματείο μας σεβόμενο τους αθλητές κινήθηκε, όπως πάντα, μέσα στα πλαίσια του Νόμου και των Κανονισμών. Κατέθεσε εντός των προθεσμιών στις 2/9/2018 τον Συμπληρωματικό Κανονισμό του αγώνα και εξέδωσε την απαιτούμενη άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια Αττικής στις 26/9/2018.
Τον Μάιο του 2018, μετά την αιφνίδια αλλαγή από την Επ.Α. της ημερομηνίας διεξαγωγής του P.I.C.K. από 22-23/9/2018 στις 29-30/9/2018 ζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα μας σε άλλη ημερομηνία, εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου οι δύο αγώνες να έχουν διαφορά τέλεσης τουλάχιστον των 15 ημερών, όπως η δεοντολογία και η διεθνής πρακτική επιβάλλουν, αλλά και η ίδια η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ εφάρμοζε απαρέγκλιτα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κατά παράβαση όλων των παραπάνω η Ο.Μ.Α.Ε.-Επ.Α. ουδέποτε απάντησε στο αίτημα για να λυθεί το πρόβλημα το οποίο η ίδια επέτρεψε να δημιουργηθεί.
Πέραν αυτού η Επ.Α. με απόφασή της τον Αύγουστο του 2018 μετέθεσε την ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Ευβοϊκού την ίδια ημερομηνία με τον αγώνα μας, (αρχικός προγραμματισμός 14/10), με αποτέλεσμα το σωματείο μας να αντιμετωπίσει πρόβλημα στελέχωσης του αγώνα και χρονομέτρησης αυτού, θέματα τα οποία έλυσε αναλαμβάνοντας το κόστος της μεταφοράς στελεχών από σωματεία εκτός Αττικής και το επιπλέον κόστος της χρονομέτρησης.
Δεδομένου ότι η ματαίωση του αγώνα δεν ακυρώνει την αποστολή αθλητών στο ROTAX Max Challenge Grand Finals 2018, ευχόμαστε στους αθλητές του Επάθλου οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge στην Βραζιλία, επιτυχίες και την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών.

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2018
Για το Δ.Σ. του σωματείου
Βάγια Ζάχου
Κορίνα Φατούρου