Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μικροί και μάγκες!


Το αγωνιστικό ενδιαφέρον του αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Karting 2018, πολλοί το χαρακτήρισαν πριν το 'δουν'... 'περιορισμένο'. Έπεσαν έξω, όπως πάντα οι οδηγοί και σε αυτό το σπορ αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, την 'παράστασή' την δίνουν στην πίστα. Εκεί που απαιτείται θάρρος, γνώση, οδηγική εμπειρία και πολύ μα πολύ δουλειά. Και αυτό είχαν όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα του Κυπέλλου. Και εκτελώντας το αυτονόητο ο Στέλιος Καγιάφας και η ομάδα του απ' τα βόρεια τους πρόσφεραν ένα άρτιο αγώνα σε ένα περιβάλλον, πίστα που φανερώνει το μεράκι και την αγάπη για το karting των δημιουργών του!

Και για τα γραφτεί στην ιστορία πως στην κατηγορία mini έχουμε πλέον τον νέο Κυπελλούχο Ελλάδας, Βασίλη Αποστολίδη, το 'σενάριο' ήταν μεγάλο. Καταρχήν από τις επτά συμμετοχές στα χρονομετρημένα, ο 'Βασιλάκης' κάνει πρώτο χρόνο με 57.608 και μόλις 75 χιλιοστά δεύτερος είναι ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, ομόσταυλος του στην ομάδα Galaxy Motorsport. Tις επόμενες θέσεις συμπληρώνουν οι Στέφανος Σταμπολίεβ, Χρήστος Χατζής, Νικόλας Αλεξάνδου, και Βασίλης Μαλαμής που υπολείπεται του πρώτου κατά 330 χιλιοστά. Ο Δημήτης Γκόνος ακολούθησε στην έβδομη θέση, παρουσιάζοντας μία σπουδαία εξέλιξη από τον προηγούμενο αγώνα. Έτσι λοιπόν τα παιδιά από τα χρονόμετρα, ανέβασαν το ενδιαφέρον ψηλά.

Στο πρώτο τελικό ο Βασίλης Αποστολίδης έφυγε πρώτος ακολουθούμενος από τους Αλέξανδρο Παπαευθυμίου, Στέφανο Σταμπολίεβ και Χρήστο Χατζή. Η μάχη μεταξύ πρώτου και δεύτερου κράτησε και στους 12 γύρους. Ο Αλέξανδος Παπαευθυμίου εξήντλησε κάθε προσπάθεια να περάσει, αλλά ο Βασίλης οδηγώντας με μία απίστευτη ωριμότητα, έμεινε στην πρώτη θέση. Ο Στέφανος Σταμπολίεβ, κάνοντας μάλιστα 58.000, τον ταχύτερο γύρο στο πρώτο τελικό, δεν παρακολούθησε απλά, αλλά βρέθηκε κι αυτός με αξιώσεις στο 'τραινάκι' της κορύφής. Χρήστος Χατζής, Βασίλης Μαλαμής, Νικόλας Αλεξάνδρου και Δημήτρης Γκόνος ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις.

Στον δεύτερο τελικό τα πράγματα ξεκαθαρίζουν γρήγορα, ο Βασίλης Αποστολίδης φεύγει και δημιουργεί μία διαφορά τριών δευτερολέπτων. Ο Στέφανος Σταμπολίεβ εγκαταλείπει από σπασμένο μπουζί και Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, έχοντας μία 'υστέρηση' του κινητήρά του στη εκκίνηση μπαίνει στην διαδικασία του ακατόρθωτου. Βάζει το κεφάλι κάτω και μειώνει την διαφορά στο 1''.420 μένοντας στην δεύτερη θέση. Ο Βασίλης διαχειρίστηκε άψογα την διαφορά, οδήγησε μαγικά και κέρδισε και τον δεύτερο τελικό και μαζί τους 'τίτλους' του Κυπελλούχου στην κατηγορία mini, αλλά και στην mini Β!. Σε αυτό τον τελικό τον ταχύτερο γύρο έκανε ο Βασίλης Μαλαμής, δείχνοντας την υπερπροσπάθεια διάκρισης από όλα τα παιδιά της κατηγορίας mini.


Γεννημένος στις 8 Μαρτίου του 2009, ο Βασίλης Αποστολίδης μαθητής της Γ! Δημοτικού, από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκε στις πίστες πριν περίπου ενάμιση χρόνο, έδειξε το ταλέντο του. Όμως τα 25 μόλις κιλά που ζυγίζει, δεν ήταν αρκετά να του δώσουν την μυική δύναμη που απαιτείται στην κατηγορία έτσι ώστε να μείνει σταθερός κατά την διάρκεια όλου του αγώνα. Σε απόλυτους χρόνους ήταν πάντα από τους κορυφαίους. Δούλεψε πολύ, βοηθήθηκε πολύ από τις γνώσεις 'περί γεωμετρίας' και στησίματος του πατέρά του Αλέξανδρου, την Galaxy Motorsport και το αποτέλεσμα ήταν μεν αναμενόμενο, αλλά όχι τόσο νωρίς. Ας σημειώσουμε πως ο Βασίλης Αποστολίδης ήταν άξιος Κυπελλούχος Ελλάδας καταρρίπτοντας και το μύθο της συνεχούς προπόνησης. Στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε απροπόνητος, με μία ή δύο επισκέψεις στο Kartodromo, από τον αγώνα της Πάτρας, για τον εμπορικό θεσμό του ΙΑΜΕ.