Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Έχουμε αγώνα... Αύριο!


Αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου στην φυσική έδρα του Ελληνικού karting, στο Kartodromo των Αφιδνών, έχουμε πρεμιέρα! Μετά την εποχή καραντίνας και την διαρκή ''αντίθεση'' ορισμένων στο να αρχίσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, ξεκινάμε! Έως και την Πέμπτη λίγες ώρες πριν τον προγραμματισμένο αγώνα οι ''αντιρρησίες'' δεν το έβαζαν κάτω... Ο Πρόεδρος της Επ.Α.-Ο.Μ.Α.Ε. Τάκης Κουτσίκος με τους συνεργάτες του Στέλιο Καγιάφα και Ισμήνη Φαμπιάτου και Βασίλη Παπαφιλίππου (Στην φωτογραφία με τον οδηγό από την Καλαμάτα, Γιάννη Ζησιμόπουλο, που τον καλωσορίζει στην πίστα των Αφιδνών)) έδωσαν μεγάλο αγώνα κατά της αδιαλλαξίας, η λογική επικράτησε και αύριο θα στηθούν στη εκκίνηση, 24 οδηγοί! Στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting για το 2020 στις επιμέρους κατηγορίες θα έχουμε Mini(11), Junior(6) και Senior(7).

Με δεδομένο το ότι στα προηγμένα Εθνικά πρωταθλήματα έχουμε πτώση του μέσου όρου συμμετοχών από πέρσι κατά 70-80%, εμείς εδώ με τις 24, δείχνουμε σαφώς μικρότερη, που δεν αγγίζει καν το 20%! Κι αυτό δεν θα υπήρχε καν αν η αδιαλλαξία των ''ειδικών στελεχών'' του karting στη Ελλάδα, δεν κωλυσιεργούσε το έργο των προαναφερθέντων που στην κυριολεξία ''έσωσαν'' το σπορ.
                                                                    

Η πόλεις της περιφέρειας -Καλαμάτα και Πάτρα- που θα φιλοξενήσουν δύο από τους τέσσερις αγώνες του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, έδωσαν μία μόνο συμμετοχή, αυτή του Γιαννάκη Ζησιμόπουλου στην κατηγορία Mini. Mία συμμετοχή που επανελλημένος έχει δείξει τον σεβασμό της στον Εθνικό μας θεσμό και η οικογένεια Ζησιμόπουλου ταξιδεύει πάντα στην Αθήνα δίνοντας το ''παρόν'' της! 


Οι πυρήνες των οδηγών σε Καλαμάτα και Πάτρα, καθώς και της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο Βουλγαρικό Πρωτάθλημα και όχι στο Πανελλήνιο, θα πρέπει να κληθούν από την επιτροπή karting και με σωστό διάλογο να αναδειχθούν οι όποιες διαφορές και να λυθούν όποια προβλήματα.

Στην τελευταία φωτογραφία, όλοι μαζί μία αγκαλιά, Φαίδων Παπαφιλίππου, Νικόλας Σοβατζόγλου και Γιάννης Ζησιμόπουλος αντίπαλοι μόνο στην πίστα, διαφορετικές ομάδες, αλλά χρώματα, άλλος τόπος κατοικίας...  Το karting είναι ένα και η παρέα, μία! Τα παιδιά της κατηγορίας Mini, διδάσκουν υγιή αθλητισμό!