Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Πόσοι άσσοι χωράνε σε μία νίκη...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Πόσοι άσσοι χωράνε σε μία νίκη ενός αγώνα Εθνικού Πρωταθλήματος Karting..; Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να μετρηθεί μία τέτοια νίκη... Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, οδηγώντας στην πρεμιέρα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, στην κατηγορία Junior έγραψε μία μικρή αλλά σημαντική ιστορία!

                                                                               
Στα ελεύθερα δοκιμαστικά, το πρωί πριν τον αγώνα ''γράφει'' πρώτο χρόνο, στα επίσημα δοκιμαστικά σταματά τα χρονόμετρα νωρίτερα από τους συναθλητές του αποκτώντας το δικαίωμα να εκκινεί στην πρώτη θέση. Σύνολο ως εδώ δύο ''πρώτες'' θέσεις.


Στους δύο προκριματικούς ''αγώνες'' τερματίζει πρώτος και οι άσσοι γίνονται, τέσσερις! Για να προσθέσει ένα ακόμα, στον μεγάλο τελικό. Η εμφάνισή του πραγματικά ήταν εντυπωσιακή, ''δηλώνοντας'' με τον τρόπο οδήγησης του πως ήταν αποφασισμένος να ανέβει αυτός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας και το έκανε. Οι άσσοι έφτασαν στο πέντε!


Η ομάδα του, η GSR του Σωτήρη Γαλάτση, με τον τεχνικό υπεύθυνο Δημήτρη Κεράτσα που επί μήνες δουλεύοντας μαζί του έβαλε όλη την πολυετή εμπειρία του πλάι στο ταλέντο του Αλέξανδρου το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο... Το Σάββατο πριν τον αγώνα, ο Δημήτρης Κεράτσας δήλωνε πως αυτοί θα ήταν νικητές! Η GSR λοιπόν έκανε την πρώτή της νίκη στον Εθνικό μας θεσμό και οι άσσοι έγιναν, έξι! 

          
Και επτά... με την πρώτη νίκη του Φθιωτού οδηγού (Ο Αλέξανδρος είναι αθλητής Α.Λ.Α.Λαμίας) στην κατηγορία Junior. Επτά άσσοι χωρούν στην ''ώριμη'' εμφάνιση του οδηγού που πήρε σοβαρό προβάδισμα στον μακρύ (Καλαμάτα,Πάτρα και πάλι Αθήνα οι υπόλοιποι αγώνες) δρόμο για τον τίτλο! 
 

Ο Γιώργος Καφαντάρης και ο Νικόλας Λύκος συμπλήρωσαν το ''πόντιουμ'' ως δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα δείχνοντας πως αυτή η τριάδα έχει να προσφέρει στην κατηγορία Junior, κατά την διάρκεια του φετινού Πρωταθλήματος της Junior σπουδαίες μονομαχίες!