Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγωνισμός, Ανταγωνισμός και Άμιλλα...


Συναγωνισμός, Ανταγωνισμός και Άμιλλα... Δεν υποκρίνονται ότι συγχέουν τις τρεις αυτές έννοιες. Η λέξη συναγωνισμός για αυτούς δηλώνει την προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε οδηγός να σταματήσει το χρονόμετρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο ανταγωνισμός για αυτούς διαφέρει από το συναγωνισμό στο ότι προϋποθέτει συνήθως προσωπικές μονομαχίες. Και η άμιλλα αποτελεί την εξιδανικευμένη μορφή του συναγωνισμού, με ευγενή και ανιδιοτελή, κατά κανόνα κίνητρα...                     

Το ανθρώπινο δυναμικό ονομάζεται Fanny Flutters Racing Team και το μέσο είναι το Legend Cars! Εκτός από την κοινή σύνδεση Funny Flutters Racing Team μεταξύ Legend Cars που ονομάζεται αποκλειστική αντιπροσωπεία των Legend Cars Italia, στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνδέονται και για διάφορους σοβαρότερους λόγους, πέραν των τυπικών!
     

Οι οδηγοί-πιλότοι των Legend Cars εκπαιδεύονται να συναγωνίζονται, να ανταγωνίζονται και να αμιλλώνται μεταξύ τους, να διεκδικούν, απαλλαγμένοι ωστόσο από εμφανείς η παρασκηνιακές διαμάχες και συγκρούσεις. Οι συμμετέχοντες σε αγώνες, εκδηλώσεις, παρουσιάσεις των Legend Cars διεκδικούν τριπλό ''Όσκαρ'', για το φιλικό κλίμα, τα υψηλά ντεσιμπέλ διασκέδασης και την ''αλληλέγγυα'' συμπεριφορά μεταξύ των.
       


Tο μέσο σύνδεσης λοιπόν τα Legend Cars εμφανίστηκαν το 1992 στο Charlotte Motor Speedway στην Βόρεια Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί µια διασκεδαστική κατηγορία αγώνων αυτοκινήτου αλλά συγχρόνως προσιτή ώστε να µπορεί να συµµετέχει κάποιος µε χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης. Τα Legend Cars είναι τροποποιημένες εκδόσεις από fiberglass και µε κλίμακα 5/8 των φημισμένων αγωνιστικών αυτοκινήτων National Association for Stock Car Auto Racing. Από το 1992 µέχρι και σήμερα, τα Legend Cars έχουν γίνει µια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες στις Ευρωπαϊκές πίστες. Χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία καθώς και η Φινλανδία από το 1996, διοργανώνουν εθνικές κατηγορίες αγώνων δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν αυτόν τον μαγικό κόσμο των αγώνων.
  


H ιδέα του Legend Car που γεννήθηκε το 1992 στις ΗΠΑ, ήταν αντίστοιχη με αυτή του Art Ingels που το 1961, είχε επινοήσει το kart και στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο αγωνιστικό, χαμηλού κόστους ''παιχνίδι''. Με ένα πολύ απλό σασί και αρχικά µε απλούς κινητήρες µε 130-136 ίππων. Αποσκοπεί στο να µπορεί ο κάθε ένας να τα οδηγήσει. Αυτή τη στιγµή, έχουν πουληθεί πάνω από 10.000 Legend Cars παγκοσμίως. Τα Legend Cars είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για όλους (Aπό 12 ετών µέχρι και άνω 70 ετών) και για όλους τους σωµατότυπους (Από 40 µεχρί 150 κιλά) µε ασφάλεια. 



Η οµάδα-αντιπρόσωπος των Legend Cars, Fanny Flutters Racing Team ιδρύθηκε το 2018 με σημαντική παρουσία-έργο στον ελληνικό χώρο του motorsport. H Fanny Flutters Racing Team διατηρεί χώρους σαν γκαράζ-γραφεία-λέσχη καθώς και συνεργείο της οµάδας ώστε να µπορούµε να καλυφθούν οι ανάγκες των αυτοκινήτων αλλά και των µελών της οµάδας. Ο Δήμος Αρχοντούλης είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας-αντιπροσωπείας και πάντα πρόθυμος, όπως κι όλο το επιτελείο του να σας ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για όποια απορία σας. Πλέον από τον Φεβρουάριο του 2020 η Fanny Flutters Racing Team είναι αντιπρόσωποι όλων των Βαλκανίων Ελλάδας και Κύπρου (Legend Cars Balkan) και συνεχίζουν να διατηρούν το franchise έχοντας άψογη συνεργασία με την ιταλική αντιπροσωπία.

Την  Legend Cars / Fanny Flutters Racing Team την συναντήσαμε στο 12o P.i.C.K. '20