Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Στην χρονιά του Covid...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Μία ιδιαίτερα περίεργη χρονιά για όλα τα σπορ, ομαδικά αθλήματα χωρίς θεατές, αγώνες του motosport όπου οι οδηγοί να γυρνάνε στις πίστα σε άδειες εξέδρες. Προσπάθειες πέρα από τα όρια του πιλότου, που πρέπει να ξεπεράσει κι αυτό το ''μελαγχολικό'' τοπίο, να οδηγήσει σωστά, συγκεντρωμένα και γρήγορα. Η covid-19, ήταν και είναι ακόμα εδώ. Με προσοχή στο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλους που ευελπιστούμε πως αύριο θα είναι πιο καθαρά! Χωρίς ιούς, να δούμε θεατές στις εξέδρες, φίλους του σπορ να χειροκροτούν τις προσπάθειες των οδηγών! Στην Ελλάδα οι δράσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, διακόπηκαν ένεκα της δεύτερης καραντίνας. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2020, είχαν γίνει δύο αγώνες (Αθήνα, Καλαμάτα) από τους προγραμματισμένους τέσσερις και μόλις ένα λιγότερο από όσους απαιτούσε η προκήρυξη για να ''μετρήσει'' επίσημα ο θεσμός. Tο προσωρινό Δ.Σ. της Ο.Μ.Α.Ε. και η Επιτροπή Αγώνων, έκρινε πως εν μέσω των δεινών που περνά η κοινωνία να δώσει τη ευχέρεια χαμόγελου στους οδηγούς των ανάλογων κατηγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, που προηγούνταν στην βαθμολογία και να τους στέψει Πρωταθλητές 2020! Μία μικρή πλην όμως τεράστια σημείωση είναι το γεγονός πως και οι τρεις, είναι μαθητές πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Ο Νικόλας Φραγκάκης, γεννημένος στις 23 Μαΐου 2009, είναι ο Πρωταθλητής στην κατηγορία mini. Δουλεύοντας με την ομάδα της Zahos Praga Karting υπό τις οδηγίες του Νίκου Ζάχου, συνέχισε την ανοδική του πορεία προς την κορυφή. Ήταν η τελευταία χρονιά στην ''μικρή'' κατηγορία, αφού το 21 θα τον δούμε στην junior, όπου ήδη έχει ξεκινήσει δοκιμές!

Γεννημένος στις 27 Μαρτίου του 2007, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου υπό της οδηγίες του Δημήτρη Κεράτσα, δεν πήρε απλά τον τίτλο στην κατηγορία junior αλλά... Και ίσως το πολυπόθητο εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο FIA Karting Academy Trophy 2021. Έτσι πιθανόν να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε διεθνείς αναμετρήσεις και μάλιστα σε υψηλό παγκόσμιο επίπεδο.


Ο Ανδρέας Δεβετζόγλου γεννημένος το 2004, πρόσθεσε ένα ακόμη τίτλο, στη συλλογή του και μάλιστα τον δεύτερο συνεχόμενο στην κατηγορία senior. Πιστός στην ομάδα του Galaxy Motorspor και δουλευοντας πάντα με τον Γιώργο Γρυλάκη παραμένει μία σπουδαία παρουσία στην ''μεγάλη'' κατηγορία παρά το μικρό της ηλικίας του!