Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Μία κυρία στην... πίστα!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Οι δομικές αλλαγές της κοινωνίας στην σημερινή σύγχρονη και οι μεταβολές των αντιλήψεων σχετικά με τη θέση της γυναίκας, συνέβαλαν στη σταδιακά αυξανόμενη πρόσβαση των γυναικών σε πολλές ανδροκρατούμενες ''περιοχές'' όπως ο αθλητισμός. Ειδικά δε στο αυστηρό ''σύστημα'' του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δη στο karting που στην κυριολεξία απαιτείται και υψηλή μυϊκή και φυσική κατάσταση.


Οι αγώνες karting στην Ελλάδα, προσεγγίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του ωραίου φύλλου. Η Βίκυ Πολυχρονίδου που διέπρεψε στο Rotax MAX Challenge 2021, στον αγώνα των Σερρών στην κατηγορία Senior MAX καθώς και η μικρή Νεφέλη Κοσμοπούλου που στον ίδιο αγώνα ήταν νικήτρια της Micro MAX στην ίδια διοργάνωση, είναι τα πρόσφατα ενεργά και σπουδαία αγωνιστικά παραδείγματα!


Η Ζέτα Χρυσουλάκη, μαθήτρια της Δευτέρας Γυμνασίου, αποτελεί το νέο αίμα στην ομάδα του πάλαι ποτέ ''ανίσχυρου'' φύλλου. Σήμερα η 13χρονη, τον Μάιο συμπληρώνει τα 14, οδηγός της DR-Rotax Racing Team έχει αρχίσει την εμπλοκή της με το σπορ, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Γαλάτση (CEO της Rotax Hellas) και την τεχνική επίβλεψη του Νάσου Δεγγεστίνου. Ήδη η Μεγαρίτισσα νέα πιλότος στην πίστα παρουσιάζει στοιχεία ενός σπουδαίου ταλέντου!



Συναθλητής της, ομόσταυλος της στην DR-Rotax Racing Team και πιό προχωρημένος αγωνιστικά είναι ο μικρότερος αδελφός της Ηλίας. Ο Ηλίας που στην κατηγορία Mini, δουλεύοντας με το δίδυμο Δημήτρη Γαλάτση, Νάσου Δεγγεστίνου έχει ήδη μία συμμετοχή σε αγώνα και αποτελεί τον ''έμπειρο'' οδηγό της οικογένειας του Γιώργου Χρυσουλάκη!