Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Tο μεγαλείο της φιλίας των παιδιών!


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Καμία φιλία δεν είναι αταίριαστη. Η φιλία ίσως είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδική φιλία. Μία παλιά ταινία του Disney που δυστυχώς μου διαφεύγει ο τίτλος μας μετέδιδε το σημαντικό μήνυμα ότι όλοι μπορούν να γίνουν φίλοι, παιδιά από διαφορετικές εκπαιδευτικές τάξεις, διαφορετικών ηλικιών, μακρινών τόπων διαμονής... Το περιβάλλον του αγωνιστικού karting αποτελεί ένα σπουδαίο πεδίο δημιουργίας φιλίας μεταξύ των παιδιών! Όσο οξύμωρο κι αν φαντάζει αυτό, απ' την στιγμή που η μάχη στην πίστα απέναντι στον χρόνο είναι απίστευτά σκληρή εν τούτοις το karting ''μεγαλώνει'' γερές φιλίες! Φυσικά τα συστατικά συμπληρώνουνε οι γονείς, οι μηχανικοί και οι προπονητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα Formula K Hellas, όπου οι Γιάννης Αντωνιάδης, Γιώργος Λαζαράκος και ο Μπάμπης Ζωγκός συμβάλλουν στο κορυφαίο αποτέλεσμα της συνταγής!

Δύο παιδιά, δύο πιλότοι της ομάδας Formula K Hellas, έχοντας την ''μαγιά'' από το σπίτί τους ξεπερνούν την διαφορά ηλικίας, τον χρόνο ενασχόλησης με το karting, την διαφορετική λογικά τάξη που πηγαίνουν σχολείο καθώς και το διαφορετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ακολουθώντας την ''ματιέρα'' της σύνθεσης της συνταγής, σπίτι, ομάδα, χαρακτήρες και δημιουργούν μία φιλία παράδειγμα!


O Νικόλας Λύκος είναι γεννημένος τον Μάιο του 2008 και προετοιμάζετε να κάνει την πρώτή του εμφάνισή στην απαιτητική κατηγορία Kz! Την απόφαση για το πότε θα γίνει αυτό θα την πάρει ο κόουτς του, Γιάννης Αντωνιάδης όταν το κρίνει λογικό. Ο Νικόλας αποτελεί τον ένα κρίκο στην φιλία που αναφερόμαστε, που αν και μικρότερος αποτελεί στην κυριολεξία τον οδηγό με τις περισσότερες εμπειρίες αφού πριν φτάσει στην Kz έχει περάσει από τις κατηγορίες Μini και Junior, έχοντας μάλιστα σπουδαίες διακρίσεις και μία κορυφαία διεθνή συμμετοχή στο Rotax MAX Challenge Grand Final στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.


Ο έτερος της παρέας, Παναγιώτης Διαμαντής έχει γεννηθεί τον Ιούλιο του 2005 και στο karting είναι γέννημα θρέμμα της Formula K Hellas. Από την SpeedPark Karting Academy ξεκίνησε -σχετικά μεγάλος- πριν τρία χρόνια. Σήμερα με τον Γιάννη Αντωνιάδη κόουτς προετοιμάζετε στην κατηγορία Senior. Το διαφορετικό ''επίπεδο'' μάθησης, η διαφορετική μεγάλη διαφορά στην χρονική ενασχόλησή τους με το σπορ καθώς και η ηλικιακή διαφορά μεταξύ του Νικόλα και του Παναγιώτη δεν παίζει κανένα ρόλο. ''Ακομπλεξάριστα'' τα παιδία ανταλλάσσουν προβληματισμούς και εμπειρίες ζώντας την ιδιαίτερη σχέση πάθους με το kartng, δημιουργώντας παράλληλα μία σπουδαία φιλία!