Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Εγείρεται προβληματισμός...


γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υποβαθμισμένες νοητικά χώρας όσον αφορά το ελληνικό motorsport και δει το karting δεν μπορεί να υπάρξει όσους αιώνες κι αν διατηρηθεί ο πλανήτης τούτος, φυσικά δεν έχει υπάρξει και στο παρελθόν... Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το ελληνικό karting, στερείται αναφοράς από τα ευρύ φάσμα του ειδικού τύπου. Κατά καιρούς περιστασιακές αναφορές είχαμε στα περιοδικά όταν δημοσιογράφοι συνδέονταν με αυτό με προσωπικό ενδιαφέρον είτε ως συμμετέχοντες σε αγώνες, οι ίδιοι ή γνωστοί τους! Ξαφνικοί έρωτες που παράκμασαν σε μικρό χρόνο. Τα τελευταία χρόνια, το περιοδικό ''4Τροχοί'', και προσωπικά ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, εξαντλώντας στην κυριολεξία το μέγιστο της προβολής-ενημέρωσης αποτελεί την πιο σοβαρή δουλειά που έχει παρουσιαστεί (Για το ελληνικό karting) από τα ειδικά περιοδικά που τα παρακολουθούμε από το 1973!


Το παράδειγμα λοιπόν μας παραπέμπει στο Δελτίο Τύπου του αγώνα, του πρώτου φετινού αγώνα karting που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, στην πίστα των Αφιδνών. Ο πρώτος αγώνας, που ουσιαστικά εξασφαλίζει στους νικητές των κατηγοριών και ένα τίτλο! Οι νικητές θα στέφονται και Κυπελλούχοι Ελλάδος για το 2022! Η Επ.Α. πράττοντας το αυτονόητο, επαναφέρει τον θεσμό, σε λογική ημερολογιακή σειρά, έτσι ώστε να αποτελέσει αγώνα ''πρόβα τζενεράλε'' για την νέα αγωνιστική σεζόν. Μάλιστα το σπουδαίο γεγονός είναι πως η ''Autovision'' κάνει όπως και πέρσι έντονη και έκδηλη την αγάπή της για το σπορ, ως χορηγός του συγκεκριμένου αγώνα! Κι ως εδώ σωστά και τέλεια! Με το σπουδαιότερο την παρουσία του χορηγού και με την αμέριστη αξία την συγκεκριμένη εποχή να υπάρχουν επιχειρήσεις που στηρίζουν δράσεις στο ελληνικό motorsport και ειδικά το karting!


Πέρσι το Rotax MAX Challenge GR, τιμήθηκε με μία αντίστοιχη σοβαρή χορηγία. Ο υπογράφων που είχε και έχει και φέτος την ευθύνη προβολής και επικοινωνίας του πιο μακροχρόνιου αγωνιστικού θεσμού στην χώρά μας, που είναι το Rotax MAX Challenge καθώς και του συγκεκριμένου (http://kartisidea.blogspot.com/) μέσου ενημέρωσης, του μοναδικού ενεργού έν Ελλάδι για το karting με μέσο όρο επισκεψιμότητα 1500/ημέρα, σχεδίασε με τους συνεργάτες του την προβολή για το 2021 με τις εξής προτεραιότητες: α. Την υποστήριξη του υποστηρικτή-χορηγού, β. Την ενημέρωση για την προσπάθεια των συμμετεχόντων και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα! Η σπάνια εύρεση χορηγών στην απίστευτα μεγάλη ανάγκη που έχει το σπορ πρέπει όλοι να φροντίζου ώστε να του επιστραφεί σε φήμη και γνωριμία, κάτι. Κάτι γιατί δυστυχώς οι υποβαθμισμένοι αγώνες μας όσο κι αν τα παιδιά-οδηγοί προσπαθούν, το τελικό προϊόν είναι πολύ φτηνό!


Έτσι λοιπόν για την ιστορία να αναφέρουμε πως για το Rotax MAX Challenge GR 2021, δημιουργήσαμε 24 Δελτία Τύπου, τα οποία απεστάλησαν σε 322 διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, συνολικά έγιναν 8.728 αποστολές. Το αποτέλεσμα ήταν να αναρτηθούν 1.678 δημοσιεύσεις που σε όλες αναφερόταν ο χορηγός, καθώς επίσης από τα κείμενα-φωτογραφίες είναι κατανοητή η προβολή του σπορ στην επικράτεια!


Στο δια ταύτα τώρα, ο εθνικός θεσμός, Πανελλήνιο Κύπελλο Κarting 2022, έχει χορηγό, έχει χορηγό με σημαντική παρουσία στον χώρο και ιδιαίτερη σχέση με το karting, όπως έχει και το συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης για αυτό το σπορ. Οπότε εγείρεται προβληματισμός γιατί δεν λάβαμε δελτίο τύπου για την συγκεκριμένη δράση...;