Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Tέσσερεις σπουδαίοι πιλότοι στην Junior, τίμησαν τον Εθνικό Θεσμό!


επιμέλεια Πέτρος Καστορίνης

Η καταιγίδα που προκάλεσε η ''Μπιάνκα'' δεν στάθηκε ικανή να κάμψει τον νεανικό ενθουσιασμό των οδηγών της κατηγορίας Junior στον αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Karting 2022. Τέσσερεις σπουδαίοι οδηγοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μία μάχη, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, απέναντι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα των Αφιδνών!

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος που συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του, μία μέρα πριν τον αγώνα, ήταν ο Κυπελλούχος της κατηγορίας όντας νικητής του μεγάλου τελικού. Νίκη και πρώτος τίτλος για τον οδηγό και τριπλό δώρο για την γενέθλια επέτειό του, στον εαυτό του στην οικογένειά του που βρίσκεται πάντα δίπλα του και στην ομάδα του, Praga Zahos Karting Τeam που υπό την καθοδήγηση των Βασίλη και Νίκου Ζάχου έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου!



Ο Μανώλης Λιουδάκης ήταν ο άξιος φιναλίστ του μεγάλου αγώνα πιστοποιώντας το ότι πλέον βρίσκεται μεταξύ των φαβορί σε οποιοδήποτε θεσμό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Δούλεψε πολύ πριν τον αγώνα έχοντας δίπλα του σε ρόλο coach τον Πρωταθλητή της κατηγορίας Senior, Στυλιανό Πετρίση. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν φανερό και επισφραγίστηκε από την θέση που κατέκτησε ο Μανώλης Λιουδάκης στο βάθρο των νικητών!


          

Τρίτος στην κατάταξη του Πανελληνίου Κυπέλλου Karting 2022 και πρώτο προσωπικό βάθρο στην κατηγορία Junior για τον Χριστόφορο Μπέζα. Επίδοση που συνοδεύεται κι αυτή από το ταλέντο του οδηγού και την σπουδαία συνεργασία-δουλειά που γίνεται στην ομάδα της DR Rotax Racing, με τον coach Σταμάτη Κατσίμη και φυσικά με την τεράστια εμπειρία στον τεχνικό τομέα του, Δημήτρη Γαλάτση!

                                    

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το δίδυμο των Βασίλη Αποστολίδη και Σταύρου Γρυλάκη σε αντίστοιχους ρόλους οδηγού και coach. Ένα δίδυμο που το 2018, είχε κατακτήσει τον τίτλο του Κυπέλλου στην κατηγορία Mini, σε αγώνα που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη. Η φετινή τους προσπάθεια, η πρώτη του οδηγού στη κατηγορία Junior ήταν εξαιρετική!

Η αυλαία του αγωνιστικού karting άνοιξε με Πανελλήνιο Κύπελλο Κarting, o θεσμός που τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει, επανήλθε και μάλιστα με μία σπουδαία καινοτομία. Η κατηγορία Junior, τα παιδιά ηλικίας 13-15 ετών που από μικροί οδηγοί γίνονται πιλότοι, συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στους Εθνικούς θεσμούς με κινητήρες Rotax Max EVO. Έτσι δίνεται η σωστή γραμμική μεταπήδηση από τους 10-12 ίππους της Μini στην κατηγορία Junior των 22-24. Το σημαντικό είναι πως οι κινητήρες Rotax (Σφραγισμένοι από την ελληνική αντιπροσωπεία Rotax Hellas) είναι εγγυημένα ίσης απόδοσης!