Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Οι πρωταγωνιστές που ζέσταναν την ατμόσφαιρα!



γράφει ο Πέτρος Καστορίνης

Οι πιλότοι, οι πραγματικοί οδηγοί αγώνων είναι όσοι θήτευσαν στο karting. Ειδικά σε αυτόν τον τόπο που το motorsport ήταν, είναι και θα είναι σε πρωτόγονη μορφή. Οι οδηγοί karting, ανέκαθεν δημιουργούσαν την διαφορά. H αγωνιστική τους παιδεία, η σωστή υψηλής αντίληψης οδήγηση και η αντοχή στον ανταγωνισμό στο χιλιοστό του δευτερολέπτου καθιστά τους οδηγούς karting τους κορυφαίους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επιπλέον πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις τα παιδιά των 13ων, 15 ετών της κατηγορίας Junior, στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2022, να εφαρμόζουν ότι είναι δυνατό επιβαιβεώνοντας τον κανόνα που τους καθιστά σπουδαίους οδηγούς και παράλληλα να τα βάζουν και με τις άθλιες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες! Η πίστα των Αφιδνών, συγκέντρωσε την ώρα του αγώνα όλα τα δεινά των τελευταίων κακών καιρικών φαινομένων. Πολικό κρύο, βροχή-χιόνι, χιόνι-βροχή και μποφόρ, πολλά μποφόρ! 

Κι όμως οι junior's ήταν εκεί με τις ομάδες τους, τους μηχανικούς τους για να απολαύσουν τον αγώνα τους, απροβλημάτιστοι από τα τεχνικά προβλήματα που τους ''προσφέρει'' η ενιαία και ίση χρήση του κινητήρα Rotax Max EVO. Έτσι δίνετε η σωστή γραμμική μεταπήδηση από τους 10-12 ίππους της Μini στην κατηγορία Junior των 22-24. Το σημαντικό είναι πως οι κινητήρες Rotax (Σφραγισμένοι από την ελληνική αντιπροσωπεία Rotax Hellas) είναι εγγυημένα ίσης απόδοσης!

Απαλλαγμένοι από αυτά όλα συγκεντρώθηκαν στην σωστή ρύθμιση του καρτ τους ώστε να λειτουργεί σωστά και με ασφάλεια στο παγωμένο-υγρό-νωπό οδόστρωμα της πίστας και ήταν όλοι έτοιμοι προσφέροντας ένα σπουδαίο θέαμα, που στην κυριολεξία θέρμανε την ατμόσφαιρα...

Από την πρώτη στιγμή, από τα ελεύθερα και επίσημα δοκιμαστικά όπου οι Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Praga Zahos Κarting), Μανώλης Λιουδάκης (Speed Force) και Χριστόφορος Μπέζας (DR-Rotax Racing) ξεχώρισαν των συναθλητών τους.


Στην προκριματική σειρά, ο Χριστόφορος Μπέζας (Φωτ.: Πάνω) συγκεντρωμένος με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, ήταν νικητής! Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος ήταν δεύτερος και στην τρίτη θέση βρέθηκε ο έμπειρος Βασίλης Αποστολίδης (Parolin Galaxy Motorsport).

Στον ημιτελικό οι ρόλοι στις τρεις πρώτες θέσεις αντιστράφηκαν και ο Μανώλης Λιουδάκης ήταν νικητής, ο Χριστόφορος Μπέζας δεύτερος και στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος. Προκριματικός και ημιτελικός ήταν μία πρόγευση, ένα ''νόστιμο'' ορντέβρ που πρόσφεραν όλοι οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Junior, για το τι θα ακολουθήσει στον τελικό!

Στον τελικό ο Μανώλης Λιουδάκης θα θυμάται πάντα αυτόν τον αγώνα, της 20 Μαρτίου 2022, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, από αυτή την υπερ προσπάθεια του απέναντι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στους σπουδαίους συναθλητές του, ήταν νικητής! Έτσι αρχίζει με αυτή την πρώτή του καρό σημαία την δική του συλλογή. Στην δεύτερη θέση ο επίσης άξιος Χριστόφορος Μπέζας, δείγμα του σπουδαίου ταλέντου του οδηγού και της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει με τον κόουτς της DR Racing Karting, Σταμάτη Κατσίμη. Στην τρίτη θέση, ο Βασίλης Αποστολίδης που βρέθηκε για πρώτη φορά στο βάθρο για την κατηγορία Junior!


Στις άλλες κατηγορίες ο Νικόλας Καραγιάννης (Speed Force) ήταν ο μεγάλος νικητής στην Mini, επιτυχία που του εξασφαλίζει μεγάλο πλεονέκτημα στην διεκδίκηση του τίτλου του Πρωταθλητή. To αυτό ισχύει και για τον νικητή της κατηγορίας Senior, Στυλιανό Πετρίση (Φωτ.: Kάτω) της ομάδα Speed Force που ξεκινά κι αυτός με την παρακαταθήκη της πρώτης νίκης του για ένα ακόμα τίτλο στην επιτυχημένη καριέρα του!


Θα ήταν τεράστια παράληψη η μη αναφορά στο τι σημαίνει ο κάθε αγώνας και ιδιαίτερα αγώνας με οδόστρωμα υψηλού κινδύνου από ακραίες καιρικές συνθήκες! Τα παιδιά αυτά εισπράττουν την εμπειρία αυτή, κινούνται σε οριακό ρυθμό σε μία πίστα ''παγοδρόμιο'' και μένουν πάνω στο δρόμο. Αύριο, ως καθημερινοί οδηγοί, η ''Μπιάνκα'', η ''Μήδεια'' και κάθε κυρία κακοκαιρία δεν θα τα ακινητοποιεί όχι σε κεντρικούς δρόμους αλλά ακόμα και στα στενοσόκακα... Θα γνωρίζουν να κινούνται σωστά και με ασφάλεια για τους εαυτούς τους αλλά και για τους άλλους! Αυτό πέρα από το υψηλά οριοθετημένο, του πόσο καλοί οδηγοί είναι μέσα στην πίστα ή σε κάθε μορφή αγώνων του motorsport.